Vengeance Metrum: Kick Synthesizer VSTi

Nieuw een Kick Synthesizer (VST) in de Vengeance Producer Suite:
Metrum

VPSMetrumOver.png


Een aantal specs:

  • VST / PC & Intel Mac VST / AU - runs in all compatible hosts
  • 330 Kick Drum Presets / over 1800 Attack Samples / over 150 Sine Oscillator Presets
  • ability to integrate own WAV samples
  • realtime & smooth graphic envelopes
  • flexible pitch & velocity routings / play tonal kicks!
  • huge mod matrix with every parameter of Metrum usable
  • every presets comes with assigned modwheel and 3 GUI controls
  • GUI control knobs freely re-nameable
  • 6 high quality effects built in / 2 filters for every layer / 3 drive distortion models
  • 2 band parametric Equalizer
  • randomizer function - a lot of fun!
  • all of Metrums parameters are automatable (host)
  • output limiter (you can turn it off if wanted)
  • 100% timing accurate and click free

Er staan ook een aantal filmpjes op de site van Vengeance

Prijs: €149,-
 
Laatst gewijzigd:
149 euro voor een kick synth.....
Volgens mij draait dat hele vengeance gedoe op wanhopige tiesto wannabe's ze maken nog net geen heel trancenummer voor je... het is gewoon instant gratificatie shit , en vooral niet te creatief hoeven zijn, want dat trek je natuurlijk niet als je muziek wilt maken, zelf even wat samples bewerken en layeren en dat soort zaken is gewoon niet snel genoeg voor velen.. jammer hoor...

sorry dit is veel te duur, zeker als drumatic en microtonic gratis zijn, laat staan alle gratis samples op het net.

Wat mij betreft is deze vst DE 1 april grap van het jaar.


Je moet het je zelf niet moeilijker maken dan nodig is.
 
als je het youtube filmpje hebt bekeken dan ben je toch al klaar? scheelt je 149 euro. gewoon layeren (als je dat nog niet wist ;-))
 
En waarom is een 150,- euro te duur ???
Hierom KLIKERDEKLICK
Kan ook layeren en met een hoop samples en goedkoper en meer opties en multiple outs + dat je er meer aan hebt en ondersteund bijna alle bestands formaten.
Al met al beetje raar geprijst dus met het oog op het huidige aanbod.
 
Ik vergelijk de onderwerpen zelf ook niet, ik vergelijk het creatieve proces enkel. Met andere woorden, een drummer of gitarist gebruikt ook alleen maar akoestische presets als je het zo bekijkt, maar daardoor zijn ze niet minder creatief.




Dit snap ik niet.



tuurlijk, daarom begin ik mijn zin ook met 'vind ik', dat is mijn mening.



Als je het zo uitlegt vind ik dat je deels gelijk hebt. Van de anders kant, mensen die dus een 909 gebruiken hebben dan ook geen eigen sound, maar een 909 sound? En daardoor is dat minder goed of creatief?



Kwestie van smaak, niet opzetten die zender lijkt me.



rare vergelijking. kant en klaar curry kopen om thuis te eten (omdat je geen tijd of zin of kennis hebt om het zelf te maken) en uit eten in een restaurant (waar geschoolde mensen het voor jou maken) zijn twee totaal verschillende dingen.



Wat is er mis met dromen van veel geld verdienen en beroemd worden?
Je kunt natuurlijk constant het wiel opnieuw proberen uit te vinden en het proces tot doel verheffen. Prima als je daar voldoening uit haalt. Anderen hebben hier misschien niet de tijd en het inzicht voor, maar zijn misschien op andere gebieden muzikaal en creatief. Om met termen als trancebagger en tiesto wannabe's te gaan gooien als het gaat over een nieuw product op een synthforum (waar waarschijnlijk ook wel trance liefhebbers actief zijn) vind ik jammer. Een beetje meer tolerantie en respect voor de mensen die met trancebagger bezig zijn zou een goede eigenschap zijn. :)



Je trekt weer wat dingen uit hun verband met al dat quoten, kom op we zijn hier toch niet op nujij ofzo.
En laten we niet gaan flamen aub ook.
Ik wil wel kwijt dat ik het niet leuk vindt dat je mij op respect voor anderen aanspreekt, alleen maar omdat uit mijn woorden blijkt dat ik sommige types wat minder waardeer dan anderen mischien.
Het uit elkaar quoten van iemands volledige post met bij elke quote een commentaartje is ook niet heel respectvol wat mij betreft.

Je moet ook iets beter lezen mischien was je daar te boos voor ofzoiets, maar ik heb duidelijk gzegd dat ik niet alle trance bagger vind, ik bedoelde specifiek de aan mij beschrijving voldoende personen, en DJ Jean.

Het gaat mij gewoon om oprechtheid in muziek, en passie, nou , en mischien wel respect inderdaad voor wat muziek is en hoort te zijn.
En als ik dit soort producten zie dan denk ik daar het mijne van ( zie eerste al dan niet ontlede/van commentaar voorziene post),

[/quote] rare vergelijking. kant en klaar curry kopen om thuis te eten (omdat je geen tijd of zin of kennis hebt om het zelf te maken) en uit eten in een restaurant (waar geschoolde mensen het voor jou maken) zijn twee totaal verschillende dingen. [/quote]

Net als muziek door een geldwolf gemaakt om zoveel mogelijk mensen te bereiken en muziek die oprecht is gemaakt om mensen te beroeren en te emotioneren? zekers! Net als met dat eten.l

Nou toch nog een qouete-je ....maar als mijn post je voor het hoofd heeft gestoten dan vind ik het jammer, zeker omdat dat niet de bedoeling was.
 
@man-T: ik heb enkel een kritische noot geplaatst bij je opmerkingen (en heb dat in quote vorm gedaan, ter overzichtelijkheid voor andere lezers). Voor zover ik weet is dit een discussieforum, en die quote functie zit er niet voor niets op. Ik heb je ook nergens persoonlijk 'aangevallen', ik heb alleen mijn mening over je uitlatingen geplaatst, lees de quote-commentaren nog maar eens goed door. Het heeft niets te maken met uit verband trekken, nujij, flamen etc... Gelukkig ben ik niet boos en heb je mij ook niet voor het hoofd gestoten, dat zou me wat worden zeg. :)


ONTOPIC: Ik denk dat er genoeg mensen zijn die dit een handige plugin vinden, vooral voor beginners of mensen die weinig tijd hebben om met losse samples aan de slag te gaan, de prijs is misschien idd iets aan de hoge kant.
 
wat een drukte jongens.... is toch een leuke plug, en heeft alle standaard foefjes en VEC kicksamples er al in zitten. ik zou zeggen ideaal qua workflow. kijk eens wat je voor de VEC CD's betaald en wat je nu extra krijgt qua workflow.

maar bijv een NEXUS2 met drumexpansion doet exact hetzelfde....
 
Filmpjes zijn leuk. Voor mij ook echt een interessante vsti. Maar ik ga er echt geen €150 voor betalen. Dan maar met samples werken..
 
Hmm, wat me er interessant aan lijkt, is om te zien hoe de samples opgebouwd kunnen worden en hoe de sounds klinken per stuk.
Vooral om dit dan met bv. Battery samples na te maken.
Eindresultaat is dan in ieder geval, eigen sound.
Laatst ook gedaan en zeer tevreden met het resultaat, ook al klinken de VEC samples echt wel gepolijster en soort van transparanter.

Je moet het je zelf niet moeilijker maken dan nodig is.

Mijn mening verschilt daarmee, omdat je net zo ver kan gaan als je wil.
Veel verder zou nog gaan als je complete vec sample drumloops zou nemen met genre gespecialiseerde synth loops etc en dat tegerlijk laat afspelen en daarmee een compleet nummer maakt.
Tja....
 
Laatst gewijzigd:
Q: I want to be a producer, but i don't know how to make all the sounds

A: You need to buy all Vengeance products that say 'Producer' in their title, that way you have all the presets a 'producer' needs.

[rant] Tegenwoordig ben je geen artiest of muzikant meer, maar een producer. En dat is dus iemand die iets produceert.. namelijk producten. En die 'producten' hebben niet zo zeer als oogmerk een artistieke expressie te zijn, maar om kant en klaar in een genre te passen. Op die manier kan je naast bijvoorbeeld je kleding en je taalgebruik ook door middel van 'muziek' laten horen tot welke subcultuur je je wenst te scharen.

Ik zie hier steeds van die golfjes door de straat rijden.. liefst zwart met van die booskijkers en enorme uitlaten, en daar komt altijd hetzelfde muziekje uit. Naja. muziekje.. je hoort van buiten alleen bas.. doef doef doef, en dan weet je dat er weer een stel sjonnies voorbij komt.. kikke gek, jatog? IQ van een spruitje, allemaal dezelfde kleertjes, allemaal dezelfde muziek, allemaal hetzelfde taaltje.

En daarin past dus de 'productline' van Vengeance, gericht op wannabe 'producers', zodat ze het hoofdingredient van hun 'muziek', de o zo moeilijk te maken kickdrum, kant en klaar uit een plugin kunnen halen. Nu maar hopen dat ze nog ergens een supersaw vandaan kunen halen!

[/rant]

Ik word oud... lol
 
de o zo moeilijk te maken kickdrum, kant en klaar uit een plugin kunnen halen.

En zelfs dat krijgen ze niet goed voor elkaar met deze pluggin.
Als dat wel zo was was die 150 dollar gerechtvaardigd, maar omdat daar ingewikkeldere routing voor nodig is (incl. de bijbehorende kennis welke niet aanwezig is bij presetscrollende beginners) klinkt het niet. Droge kicks zijn een eitje, beetje filteren, EQ, compresje. Ga je er een degelijke distortion tussen plaatsen dan wordt het een anderr verhaal, omdat die distortion de meeste kleine mierenuek tweaks versterkt.

In die context hadden ze beter een volledige sample preset vst kunnen maken, met degelijke sampels van uitgebreide routing kicks (met distortion :D)
 
klinkt erg sw-based! De slew rate / attack is IMO veel te traag!
 
nog weer even terug naar METRUM
4x modulatie matrix
apparte attack / body samples (+ de mogelijkheid om je eigen samples erin te zetten)
sinewave modulatie
het lijkt mij nog steeds wel een handig FRONTEND om danwel je eigen samples te bewerken, danwel de standaard library of één van de optionele libraries te gebruiken.

Natuurlijk heb ik ook al 500+ kicksamples op m'n HD staan en kan ik ook prima zelf kicks maken. maar het uitzoeken van de juiste tick/oomph, evt clap of hh layer, compressie en EQ kost gewoon tijd. Ik denk dat metrum het creatieve process wel eens kan bevorden omdat je heel snel tot de sound kan komen de die hebben wil én alles gedurende je workflow dynamisch blijft (attack toch nog nét even wat anders later in de mix? je kan het gewoon weer aanpassen)

Vind het nogal makkelijk om dit af te doen als instant gratification. Ik zie het meer als je gazon knippen met een nagelschaartje, of er gewoon met de grasmaaier overheen :) ik zit er i.g.g. aan te denken om hem wél te kopen, al was het maar om die 500 andere kick samples ergens buiten m'n DAW te parkeren, of METRUM als frontend hiervoor te gebruiken
 
prijs is ook hetgene wat mij nog doet twijfelen.
maar hoe is €150 euro voor een kick synth/librarian/sample editor?
natuurlijk kan je in cubase ook een channelstrip volzetten
2 kicks gaan layeren, tunen low/high cutten en naar een groupchannel zetten en 3 kanalen opslaan als channel preset, maar dan is dit toch véél makkelijker?
Het gaat er toch niet om óf je het kunstje oldskool kan? maar hoe snel je tot resultaat wil komen?
 
Back
Top