Opnieuw inrichten van mijn studio: WIP

Danny

DAW-less puzzelaar °1967
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
3.832
Locatie
Hoevenen - Antwerpen
Hallo iedereen,

Sinds een zevental jaren heb ik op mijn zoldertje gezeten, knus tussen de synths en samplers maar met één groot nadeel: slechte temperatuursisolatie. Op warme zomerdagen kon het kwik oplopen tot 35°C, op koude winterdagen was het er niet warmer dan 6°C.

Daarom heb ik enkele maanden geleden besloten om alles los te koppelen en tijdelijk weg zetten zodat die zolder een goede isolatie kon ondergaan. In deze thread wil ik die gene die er intesse voor hebben, op de hoogte houden van de vorderingen.

Zoals het voor twee weken nog was:
GMP_01.JPG


Na vele kabels, stekkers en andere zaken loskoppelen, het verwijderen van alle toestellen, het afbreken van de vuren bekleding en verwijderen van de glasvezeldekens, zag het er uit als volgt:
2.jpg


en naar de andere kant toegekeken:
4.jpg


Omdat we gekozen hebben voor isolatie met PUR-schuim (geen geluidsisolatie - ik speel altijd over koptelefoon), moeten we de muren die niet moeten geisoleerd worden afplakken:
7.jpg


Gisteren is de isolatiefirma haar werk komen doen. De ganse zolder hangt nu onder de PUR-schuim en zal hopelijk tijdens de zomer- en wintermaanden het gewenste resultaat leveren. Het ziet er eigenlijk een beetje winters uit:
11.jpg


12.jpg


13.jpg


Zo ver staan we op dit moment. Ik moet nu nog de resten schuim wat verwijderen. Volgende stap gaat dan zijn het bekleden van de muren met stof (Trevira CS). Als dat gedaan is en de plinten hangen er tegen, zal ik samen met m'n vader studiotafels maken. De plannen zijn al volledig getekend. Over anderhalve week hoop ik eraan te kunnen beginnen.

Tegelijkertijd met deze werken heb ik de meeste van m'n synths voorzien van een nieuw backlight. Zijn aangepakt: 2 Rolands MC500 mkII, Roland W30, 2 Yamaha's SY99, Korg Wavestation A/D en EMU E-Four. In de DX7 mkI is de batterij vervangen. Ze staan nu allemaal klaar om binnen afzienbare tijd terug te gaan presteren.

Maar eerst moeten nog die andere werkzaamheden uitgevoerd worden :biertje:

De vorderingen van alle werken zal ik hier posten.


Tot de volgende :doei:
 
Of je hebt heel geduldig gewacht met posten, óf de klok van je camera loopt een jaar achter...
 
Erg interessant Danny :okdan: Ik zal deze zeker blijven volgen...
 
hmm al dat PUR schuim kan niet goed zijn voor je dak, het vocht kan niet weg op die manier
 
hmm al dat PUR schuim kan niet goed zijn voor je dak, het vocht kan niet weg op die manier

PUR op zich is totaal vochtdicht (dampschermen zijn bijgevolg ook overbodig), dus de kans op schimmel in het schuim zelf is 0,0. De vochtinvloeden op het dak op zich hangt af van het soort onderdak. Bij ons is dit menuiserite (soort van gecementeerde dunne platen) die de luchtcirculatie tussen pannen en onderdak bevorderen. Dus ook daar geen probleem. Wat wel waar is, is dat het vocht dat in de lucht van de geïsoleerde ruimte zit, niet door de isolatie naar buiten kan. Maar het is over het algemeen geweten dat een goed geïsoleerd huis iedere dag een kwartiertje moet verlucht worden). Dus dat zal ook gebeuren -gebeurde ook al in het verleden trouwens.

:doei:
 
hmm jij boft dan wel met je geisoleerde huis :D
 
Wel leuk brandbaar dat pur.

Dat valt wel mee hoor. Ons certificaat vermeldt dat de PUR die wij besteld hebben vermengd is met brandvertragende stoffen (dit sluit wel de factor brand natuurlijk niet uit). Daarbij is een grote massa brandbaar spul nog niet onmiddellijk in brand gestoken hoor. Een papiertje steek je makkelijk met een lucifer in brand, maar probeer maar eens op die manier een telefoonboek in de fik te steken: succes ;) .
Plus de afwerking zal gebeuren met een brandwerende stof, maar da's voor later.

:doei:
 
Ik neem aan dat je er toch wel platen overheen maakt? over die pur? :)

Dan is het opzich niet zo probleem lijkt me :)
 
Ik neem aan dat je er toch wel platen overheen maakt? over die pur? :)

Dan is het opzich niet zo probleem lijkt me :)

Waarschijnlijk zal ik volgend weekend een stofsoort Trevira CS over de spanten spannen. Dit vind ik persoonlijk mooier dan bv geschilderde gipsplaten. Maar eerst moet ik hier en daar nog wat PUR bijschaven. Op dit moment komt het schuim soms verder dan de spanten breed zijn en dat is niet de bedoeling.

:doei:
 
Dat is toch veel kwetsbaarder? Ja het is wat je zelf mooi vind hoor :)

Paar gipsplaten, desnooods glad stucken. Heb je geen naadjes meer.

Dan saus erop. Net of je normale muur heb hooor :-)

Naatjes boeien trouwnes ook niks. Gewoon goed hechtmiddel van te vore, of eerst ff grijs sauzen. ;-)
 
Het is een tijdje geleden dat ik deze post gestart ben. Ik moest kiezen tussen verder afwerken of posten. En dan is de keuze snel gemaakt natuurlijk :).

Twee weekends geleden heb ik de delen PUR-schuim die verder dan de spanten kwamen, verwijderd. Nadat alles proper was gemaakt, heb ik een novilonnetje gelegd (grijs houtmotief).

Het weekend daarop (vorig weekend) heb ik dan samen met mijn lieftallige vrouw 8o de Trevira stof bevestigd.

Eerst aan één zijde beginnen. Alles provisoir bevestigen met duimspijkers, daarna alles deftig opspannen en vastnieten.
14.jpg


Als de eerste zijde in orde is, kan aan de tweede zijde begonnen worden. Opnieuw eerst voorlopig bevestigen alvorens over te gaan tot het opspannen.
16.jpg


Na een namiddagje doorwerken, hangt het stof er tegen.
17.jpg


... en nog even een zicht op de andere zijde. In latere instantie zal de verwarmingsinstallatie verdwijnen achter een gordijn uit hetzelfde Trevirastof. Maar dat is voor later ... veel later.
18.jpg


Nog even de plinten er tegen zetten en het is genoeg voor vandaag.
19.jpg


... en de andere kant:
20.jpg



Op naar het in mekaar zetten van de meubels ......


:doei:
 
Vorige week dinsdag was het zo ver. Alle hout was aangekomen, netjes volgens mijn instructies gezaagd. Ik wou ditmaal dat alles mooi op maat gemaakt was in tegenstelling tot de inrichting voordien.

Eerst het hout naar de zolder/studio zeulen :)
22.jpg


De eerste tafel ziet er goed uit nadat ze in mekaar getimmerd is. Heel stevig.
23.jpg

24.jpg


Er zijn twee opzetstukken die onder een hoek moeten gezet kunnen worden. Ik heb een systeempje bedacht waarbij dit variabel kan. Enkele scharnieren gecombineerd met ingezaagde latjes op een tweede blad dat via een pianoscharnier aan de onderste zit. Soms zegt een foto meer dan 100 woorden:
28.jpg


En een zijaanzicht van de afgewerkte toestand:
29.jpg


Na weerom een dagje labeur mag het resultaat er zijn :biertje:
25.jpg

30.jpg


...
 
Mijn troetelbeestjes moeten nog héél even in hun oncomfortabele positie blijven staan/liggen/hangen.
31.jpg


En voor sommigen is het erug oncomfortablel
32.jpg


Gisteren was het dan zo ver: ik kon alles terug naar boven beginnen dragen :). Deze nieuwe, knusse plaats schreeuwde om hardware.
33.jpg


6 uur later zag het er zo uit.
34.jpg

35.jpg

36.jpg

37.jpg

38.jpg
 
Vandaag nog verdergewerkt. Topaz naar boven gezeuld, kleinere zaken, details ... alles wat boven hoort naar boven gedragen.

40.jpg

41.jpg

42.jpg


In de loop van de week moet nog alles aangesloten worden. Dit zal nog wel een deftig werkje worden. Maar het is zo ordelijk en geriefelijk op dit moment, dat de laatste loodjes een waar plezier zullen worden.

Het enige wat me nog niet echt lekker zit, is de plaats van de D20. Maar daar heb ik al een oplossing voor bedacht. De uitwerking ervan zal waarschijnlijk voor volgend weekend zijn.

Als alles in orde is, zal ik eens foto's maken met m'n spiegelreflex. Maar dat is voor in de toekomst.

:doei:
 
Jezus Danny.. Dat ziet er echt uit als een heerlijke werkplek!

Super gedaan hoor.. Daar zit de nodige tijd in, dat is duidelijk, maar het resultaat verantwoord de moeite lijkt me..

Jaloers!
 
Goed bezig! ben ontzettend benieuwd naar het resultaat en het effect van de isolatie. :okdan:

Wel jammer dat je wederom gekozen hebt voor de (oerlelijke) noppenschuim matten tegen je achterwand.

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het geheel nu wel erg donker vind, vorige situatie leek meer sfeer te hebben, maar dat komt misschien ook door de veel betere foto.

Mooi meubel trouwens! Top! :okdan:

Nu maar hopen dat het isoleren het gewenste effect heeft opgeleverd.
 
Een papiertje steek je makkelijk met een lucifer in brand, maar probeer maar eens op die manier een telefoonboek in de fik te steken: succes ;) .

Mijn buurman had een kast vol met telefoonboeken en kranten op zolder staan. In dezelfde zolderruimte, direct naast mijn studio om precies te zijn. Toen het brandje bij de buren naast ons oversloeg op ons pand, duurde het nog geen 5 minuten voordat die hele kast in 1 groot vlammend briket, en mijn studio in een zwarte hoop smeulende ellende veranderd was. Onderschat dus aub niet hoe snel de boel fikt op zolder. Door een schuin (houten) dak is de hitte enorm, vreet het vuur razendsnel om zich heen en is de boel bijzonder lastig van buiten af te blussen. Met een beetje mazzel heb je met brandvertragend schuim de boel nu minder brandbaar gemaakt dan voorheen, maar als je geen brandvertragende middelen gebruikt vraag je om serieuze schade als er iets een keertje vlam mocht vatten. En dat is met zo'n mooie verzameling vintage apparatuur nooit uit te sluiten. Schroef dus aub ASAP een goede rookmelder op het plafond met een radiolink naar de beneden gelegen verdieping en zorg voor een GROTE poederblusser op die zolderverdieping. Ik kan je uit ervaring vertellen dat als de boel de hens in gaat het echt minuten werk is voordat er niets meer van over is.

Om toch even met een positieve noot af te sluiten:

Mooi hok met vette inhoud :-) Ik zou helemaal claustrofobisch worden met al die donkere wanden, maar je hebt nog ergens een raam zitten zag ik :-)
 
Back
Top