Petitie Dance QueensDay Eindhoven

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.

BIAM

.
Lid sinds
13 september 2005
Berichten
2.259
Locatie
040
Bezwaar en petitie tegen schrappen Dance feesten in Eindhoven

Onlangs heeft de Gemeente Eindhoven via diverse kranten bekend gemaakt het evenementenbeleid tijdens Koninginnedag met betrekking tot Dance dusdanig aan te passen dat er aanzienlijk minder ruimte ontstaat voor deze muziekstroming. Dance zou bij voorkeur alleen op afgesloten plaatsen zoals het Beursgebouw en het TU/e-terrein plaats mogen vinden. Burgemeester en Wethouders zetten hierbij sterker in op een familieprogramma, popmuziek en multi culturele activiteiten die het Lichtplein, De Markt en Stratumseind moeten domineren.



In de besluitvorming is op geen enkele wijze met de betrokken partijen gecommuniceerd. Niet alleen zou het Zodiak Commune Koninginnedag Dance evenement op het Lichtplein moeten wijken voor een multi cultureel programma, ook de andere Dance podia in de stad zijn hun plekje van de ene op de andere dag niet meer zeker. Een besluit waarmee de Gemeente Eindhoven niet alleen de organisatie 'bedankt' die veertien jaar geleden in samenwerking met Dynamo als eerste een Koninginnedag Dance festival in Eindhoven opzette, maar ook blijk geeft de inzet van honderden vrijwilligers niet te waarderen die al die jaren hun vrije tijd, bloed zweet en tranen gestoken hebben in de totstandkoming van het Zodiak Commune Koninginnedag Dance evenement op het Lichtplein.



Dance en Eindhoven zijn tijdens Koninginnedag landelijk en internationaal inmiddels net zo nauw met elkaar verbonden als Philips met de Lichtstad. De afgelopen jaren is Koninginnedag in Eindhoven uitgegroeid tot het grootste openlucht Dance evenement van Nederland, met jaarlijks zo'n 150 tot 200.000 bezoekers verspreid over zo'n zes Dance podia. De opzet van Koninginnedag in Eindhoven is uniek en moet behouden blijven. Daarom hebben we jouw steun hard nodig! Teken deze petitie en stem JA voor Dance muziek in Eindhoven en voor een open en transparante besluitvorming. Stuur deze link door naar alle Dance liefhebbers die je kent die dit initiatief willen steunen!



Je vindt de petitie op: http://www.zodiakcommune.com/petitie



Naast het in gang zetten van deze petitie heeft Acid en Techno-organisatie Zodiak Commune bezwaar aangetekend tegen het plan van de gemeente Eindhoven en pleit er voor het feest dit jaar op de normale manier door te laten gaan. “Daarna zijn we best bereid om voor volgend jaar naar alternatieve mogelijkheden te kijken”, aldus de organisatie, “maar zoals het nu slechts tien weken voor Koninginnedag eenzijdig besloten wordt is het voor ons onmogelijk om nog iets op een alternatieve locatie op te zetten. Communicatie over alternatieve locaties blijft tot op heden sowieso uit, we worden gewoon met onze rug tegen de muur gezet”.



Parallel aan de petitie en het bezwaarschrift worden momenteel handtekeningen ingezameld voor een zogenaamd burgerinitiatief om zo de dialoog met de raad te openen. Zodiak Commune is tevens op zoek naar andere gedupeerde organisaties in Eindhoven, om samen met hen te bekijken wat er gemeentelijk dan wel juridisch mogelijk is om deze eenzijdige en gesloten beleidsvorming terug te draaien.







Zodiak Commune


W: www.zodiakcommune.com

W: www.zodiakcommune.hyves.nl
W: www.myspace.com/zodiakcommune
W: www.twitter.com/zodiakcommune

W: www.facebook.com/zodiakcommune
 
Ik noemde koninginnedag altijd "de enige dag in het jaar dat er nog wel wat in Eindhoven te doen is". In ieder geval nu wel weer consistent in één lijn met de verpaupering van de jeugdcultuur die ik de afgelopen tien jaar heb mogen aanschouwen. Vorig jaar nog een aantal mensen gesproken uit de regio Noord-Holland die hun ogen uitkeken naar hoe goed het allemaal liep. "In Amsterdam was dit geheid rellen geworden".
 
Ik vind dat de gemeente hier asociaal omgaat met de organisatie.

Dit zal voor ons het derde jaar lichtplein worden en nu weten we niets.
Zijn al enige maanden bezig met voorbereiden, deco maken en dan valt dit zo op je dak.

Dus als je even de tijd hebt, onderteken dan deze petitie en vergeet niet via mail de petitie te bevestigen:)


Grtzz Bruce
 
Wat zijn die multiculturele dingen trouwens waar de rest van Eindhoven blijkbaar zo naar smachtte? Subsidierappers en clubjes meiden die een semi-synchrone "Streetdance" performance doen? Met altijd standaard achterin één dikke die de pasjes nog niet zo goed kent? :r

Dat ze eerst zo'n Ferry Corsten "put your hands up if you don't know Detroit" gast laten draaien ergens en er vervolgens achter komen dat er wel erg veel dance is in de stad gaat al helemaal nergens meer over. Het Lichtplein, parkeergarage en wat daarvoor georganiseerd werd (jammer van de Kerkstraat) is gewoon uniek in Nederland en kan naar mijn beleving ook alleen maar in Eindhoven.
 
IS allemaal leuk en aardig maar er valt natuurlijk wel wat voor te zeggen dat ze het meer familie georienteerd willen hebben, enigste waar ik het niet mee eens ben is dat ze er nu mee aan komen zetten en daarom zal ik ook de petitie ondertekenen.
 
Bericht door een moderator:
Ook al ben ik het helemaal met de petitie eens, het hoort niet op de voorpagina. Vandaar dat ik hem hier neer gezet heb.
 
:?:?:? Waarom is mijn reactie weg gehaald, ik zei gewoon mijn mening zonder scheldwoorden of wat dan ook te gebruiken?
 
never mind blijkbaar zijn er twee discussies gestart over hetzelfde onderwerp.
 
Ik heb na het starten van deze discussie deze ook gestart onder nieuws zodat ie op de voorpagina kwam.
Van de voorpagina is ie nu helaas verwijderd, met deze reacties zo te zien.

Ik hoop dat deze reacties worden samengevoegd met de andere reacties.
 
:?:?:? Waarom is mijn reactie weg gehaald, ik zei gewoon mijn mening zonder scheldwoorden of wat dan ook te gebruiken?
Bericht door een moderator:

Ik heb ze samengevoegd.. Inderdaad twee dezelfde threads.
 
Beste Moderator,

Kan deze petitie niet op een andere wijze onder de aandacht gebracht worden op synthforum?
 
De argumentatie van de gemeente rammelt aan alle kanten. Bij mijn weten wordt er overdag op de markt geen dance gedraaid op Koninginnedag. 's Avonds zijn de gezinnen naar huis, knallen dus wmb.
Ook het idee van "afgesloten terreinen" vind ik maar wazig. Op het lichtplein is de setting de laatste 2 jaar toch al aardig "afgeslotener" dan de jaren ervoor, wat het voor mij in ieder geval een stuk minder leuk maakt. Het kan aan mij liggen, maar ik vind het er wat opgefokter van geworden.
Het stratumseind is een bende. Er is geen doorkomen aan en het is een kermis aan muziek. Maar so what ? Er is voor ieder wat wils. Ook gezinnen komen volop aan hun trekken op de markt, het Wilhelminaplein en rondom het station.
En als het ze dan toch nog te heftig is, dan is er altijd nog het koekhappen op de pleintjes bij de buurthuizen in de wijken.

ik ga vlug tekenen

waar zijn trouwens die leuke feestjes naast het stroomhuisje in die parkeerkelder gebleven ?
 
Wat zijn die multiculturele dingen trouwens waar de rest van Eindhoven blijkbaar zo naar smachtte? Subsidierappers en clubjes meiden die een semi-synchrone "Streetdance" performance doen? Met altijd standaard achterin één dikke die de pasjes nog niet zo goed kent? :r

Dat ze eerst zo'n Ferry Corsten "put your hands up if you don't know Detroit" gast laten draaien ergens en er vervolgens achter komen dat er wel erg veel dance is in de stad gaat al helemaal nergens meer over. Het Lichtplein, parkeergarage en wat daarvoor georganiseerd werd (jammer van de Kerkstraat) is gewoon uniek in Nederland en kan naar mijn beleving ook alleen maar in Eindhoven.

amen... uiteraard ook getekend, dit is echt te triest voor woorden en MAG gewoon niet doorgaan.

Wat ik nog het meest bevreemdend vind is dat er totaal geen draagvlak is voor deze actie. Een aantal wethouders roepen nu wat dingen (via een krant nota bene) omdat het bijna verkiezingen is, zonder dat er onderzoek is gedaan of naar aanleiding van (zogenaamde) klachten. Een weloverwogen en goed beargumenteerd standpunt wil ik nog wel naar luisteren, maar dit slaat alles. Zodra de beleidsbepalers zelf dingen gaan verzinnen zonder die ideeën eerst te toetsen krijgen we mijn inziens wel een hele rare situatie. Ook zuur voor al die vrijwilligers... Het veiligheidsargument is er daarna nog even snel bijgehaald om het verhaal geloofwaardiger te maken voor de massa... maar dan zou je idd ook stratumseind moeten verbieden... of nog beter; de hele binnenstad ontoegankelijk maken! Want zo'n grote menigte als bij koninginnedag is natuurlijk veels te gevaarlijk voor de openbare orde...:okdan: Er wordt voor het gemak even vergeten hoe goed alles bij de dance-events in Ehv geregeld is/was op 30 april in vergelijking met alle andere evenementen/steden.... Hallellujah voor de vertrutting in NL! :bekdicht:
 
Belangrijker vind ik...

De Nederlandse electronische muziek heeft haar bakermat in Eindhoven!!!
Juist Philips had een visie, namelijk uitbrengen via de grammofoonplaat. En ze hebben gelijk gehad! Welliswaar via een omweggetje in de USA, maar toch :)

Wout
 
is er geen vrijmarkt in Eindhoven ofzo?????

Wat een stierenstront weer zeg.....dance is natuurlijk een makkelijk slachtoffer, slecht imago, mede door dat stel mongolen in Corner of Holland.... en nu idd even laten zien hoe daad krachtig de gemeente is.....

Ik kan me niet voor stellen dat er overal dance gedraait, er zijn vast ook wel genoeg plekken voor fluiten na 30 biscuitjes, klimmen aan een ingezeepte paal, gooien met eieren etc. etc.
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top