Waar halen julie je inspiratie vandaan????

Bij mij ook. Laatst een DJ set van Dave Clarke geluisterd en binnen vijf uur een track gemaakt in Ableton. Ook een keer midden in de nacht wakker geworden en ik kon nog mijn hele droom herinneren (waarin dus inspiratie zat voor een nummer). Toch maar even uit bed gegaan om het op te schrijven. Mijn vriendin vond het wel een beetje vreemd.
 
Inspiratie?!? :geslaagd:

Meestal door me te laten gaan op de flow. Ben de laatste tijd bezig met meditatie (nooit eerder aandacht aan besteedt), maar ik moet zeggen het brengt me een hoop.

Normaal was het altijd enigzins geforceerd aan de slag gaan om wat er in mijn hoofd zat om te buigen naar de instrumenten. Nu redeneer ik vanuit de geluiden die ik heb en volg de flow. Dat is voor mij (klinkt echt belachelijk) het zien van waar het geluid naar toe wil... Komt erop neer dat als ik in de 'zone' zit ik de geluiden hoef te volgen ipv dat ik de geluiden altijd probeerde te vangen...

Is het proberen waard!

ow by the way: drugs en drank etc waren vroeger mijn inspirators. Moet zeggen dat dit veel meer te weeg brengt.

Spreculaterz
 
je kunt ook even op paardje gaan zitten natuurlijk.



NemoStudio3.jpg
 
Alles wat je hoort, dat hoor je op je eigen manier en via dat krijg ik inspiratie. Ik maak overal mijn eigen ding van. Dat doe je ook bij remixen: Je maakt het zoals dat jij het wil. Zoals jij vind dat het beter klinkt maar alhoewel dat niet wil zeggen dat je dan snel tevreden bent want je moet eigenlijk altijd streven naar perfectie he. :dj:
 
let the holy spirit take you higher!
 

Attachments

  • holy_spirit_ornament.gif
    holy_spirit_ornament.gif
    13,3 KB · Bekeken: 66
Ik produceer hardstyle, maar haal al mijn inspiratie uit weer andere hardstyle en hardcore nummers :).

Ik krijg er allerlei ideeën door, die combineer ik weer allemaal samen in een track... :)


Greetz,

Vanessa aka. Influenza.
 
ik ga altijd uren lezen wat jullie allemaal te zeggen hebben
daarna ben ik zo fris en fruitig dat ik 10 albums per uur uitrochel
 
de samenleving vooral. normen in de scene waar ik een hekel aan heb (een goed beginpunt om te weten wat ik beter niet kan doen), en pure frustratie in het algemeen, 't geluid van een stad die leeft, psilocine, jaren 80 stijl film muziek, filosofie en geloof (persoonlijk dan), en een scheutje heilige muziek.

trip 'em all!
 
ik heb eigenlijk altijd wel inspiratie en zou ieder dag een track kunnen maken. Ik ben van mening dat de muziek al in de instrumenten ( lees : gitaar, drums analoge synths, piano etc) zit en dat ik het er alleen maar uit haal.( klinkt mischien wat wazig) Met andere woorden : ik begin gewoon te spelen op een muziekinstrument en dan komt er altijd wel iets uit. Okee, ik heb waarschijnlijk een gave maar het geluid van het instrument is voor mij erg belangrijk. dat inspireert mij. Geen dingen uit het alledaagse leven maar puur het geluid dat ik op dat moment haal uit mijn instrument( analoge synth etc).
Vooral nieuwe geluiden/instrumenten inspireren mij tot nieuwe tracks, ja en voor de rest helpt een beetje alcohol ook altijd wel. Het begin van een track is het belangrijkst. Deze ( bij mij meestal een drumloop/track/ritme) moet op zichzelf al de moeite waard zijn om naar te luisteren. De kunst is om er enkel dingen bij te verzinnen die het begin niet minder maken , slechts aanvullen .
Voor de rest is het natuurlijk allemaal MAGIE !
 
Begint altijd met sound programeren of presets zappen.
De inspiratie vloeit daar automatisch uit voort. 8)
 
Begint altijd met sound programeren of presets zappen.
De inspiratie vloeit daar automatisch uit voort. 8)

Dat preset zappen deed mij altijd de das om, tegenwoordig slinger ik de monomachine aan en dan komt de inspiratie wel :)
 
monomachine! Heerlijke bak is het!
En als het niet helemaal lekker grooved, dan slide je je pattern gewoon wat naar links of rechts tot je een fijne groove hoort. Hier en daar een nootje verplaatsen en ineens danst je baslijn om de bassdrum heen ;).

Mijn inspiratie... begin jaren 80 scifi films vind ik wel leuk om 'in the mood' te komen.
Beetje spelen met geluiden dan komt het vanzelf :).
Mn fizmo vind ik ook erg fijn om zomaar wat op te pingelen maar ik probeer zo'n sessie wel op te nemen zodat ik er later stukken uit kan knippen of uit kan vogelen wat ik nu eigenlijk gespeeld heb

-C-
 
Welke inspiratie? Ik heb helemaal geen inspiratie :stupid
 
Back
Top