Smartmediakaartje

Flying Panther

Vliegend lid
Lid sinds
26 oktober 2002
Berichten
2.331
Locatie
Delft
Ik ben dus op zoek naar een smartmediakaartje van 4MB (2mb mag ook, maar liever 4), voor de JP-8080.
Type S4M-5 volgens de handleiding (wat volgens mij een roland-type aanduiding is, maargoed, misschien toch handig).

Als ik op internet aan t zoeken ben kom ik ze alleen van 16mb of groter tegen. Nu neem ik aan dat de JP niet overweg kan met grotere kaartjes van 16 of 32mb, dus waar kan ik tegenwoordig nog van deze 4MB smartmedia kaartjes krijgen?
 
bij mijn weten zijn er geen 4 mb kaartjes meer in de gewone winkelverkoop. Weet je zeker dat je geen grotere kaartjes kunt gebruiken? Ik weet dat ik bij mijn Yamaha CS6x een 4 mb kaartje kreeg, maar ik verder alle andere SmartMedia kaartjes ook kan gebruiken (en ook doe), maar heb geen flauw idee hoe dat zit bij de JP.

Ik kan me wel herinneren dat Roland andere SMartMedia kaartjes gebruikten....5,5V i.pv. 3,3V.
Zie in de winkel eigenlijk alleen maar 3,3V liggen, misschien handig om nog even na te kijken.
Ik kan me wel herinneren dat ik ooit een catalogus kreeg van Roland Benelux , met bijgesloten een prijslijst, waarop ook SmartMedia kaartjes werden vermeld.
Misschien dat een telefoontje/ mailtje met hen je verder kan helpen. Ze zijn over het algemen erg vriendelijk en behulpzaam.

Groet

Tom
 
De orginele Roland kaartjes zijn (als ze nog te krijgen zijn!) nogal duur! De imitatie-versies die bijv. ook voor dig.fotocamera's gebruikt worden zijn nieuw niet meer te krijgen ( ik denk dat ik het in ELKE zaak nagevraagd heb!!).
Er schijnen er op Ebay nog redelijk wat rond te zweven..
O ja, en bij Roland kan je geen grotere kaartjes dan 4 Mb gebruiken!! :(

Sukses!!!
 
Bedankt voor de reacties alvast!

Ik dacht zelf ook dat het voltage op 5 (of 5,5) volt lag, bij roland kaartjes, en de originele roland Smartmedia's zijn inderdaad erg prijzig (denk dus dat indien mogelijk nieuw kopen niet echt een optie is..)

Volgens de prijslijst van April 2001:

S4M-5 - Memory card voor o.a. SP-202/MC-505/JX-305 - fl.265 (=120 euro!)
 
Ik weet niet of je hier iets aan hebt:

Ik gebruik voor een Roland XV een standaard SmartMedia kaartje: 8 MB / 3volt. Ook andere kaartjes (64MB/3 volt) doen het zonder probleem.
 
Tsja ik heb ook 3.3v versie in m'n XV.
Dit zag ik nl al aankomen en heb maar toen metteen even geinvesteerd. (zelfde geldt voor samplegeheugen).

Maar als je perse een 5v 4Mb kaartje moet hebben moet je anders op marktplaats.nl of zo kijken of ze daar nog te koop zijn. Al kost het een euro of 5-10. Dat risico moet je dan maar durven nemen. :)
 
Bij de XV's en andere nieuwe spullen hebben ze t inderdaad anders aangepakt. ze zijn daar overgestapt op 3.3v en max 128mb per kaartje.

Fuse: Heb al eens zitten kijken op MP, maar zonder al te veel resultaat.. helaas... misschien moet ik zelf maar eens even een advertentie zetten... Wat zou dan een normale prijs zijn? (5-10 euro lijkt me wat laag.. of zijn ze tegenwoordig gewoon niet meer waard (als ze te vinden zijn)..)
 
Zet dan p.n.o.t.k erbij dan kun je altijd nog mensen uitlachen die er veel meer voor vragen.
 
Ik heb uiteindelijk besloten geen geld uit te geven aan extra geheugen. Een SysEx dump is zo gemaakt, en via midi kan je eigenlijk alles wat je zou willen archiveren.

Verder komen er zo af en toe op MP en ebay wel kaartjes voorbij (5v en 2 of 4Mb voor de oudere Roland-synths), maar daar betaal je toch nog wel flink voor. In de winkel ga je ze in ieder geval niet meer vinden, dus als je ze echt zoekt zal dat waarschijnlijk de enige optie zijn. Succes!
 
het is inderdaad veel geld, zag er 1 op MP voor 35 euro, .........
welk programma gebruik je om je 8080 te archiveren ?

grt, Tom
 
Back
Top