Microkorg of Roland Juno2 ..of toch iets anders?

ik volg het advies van 6_trak. Sla jezelf zo'n cheapass midi-controllertje aan de haak, hang die aan je pc'tje, download desnoods wat freeware vst'jes, rescan in Fruity Loops, en begin te spelen.

Later wanneer je die pc wat beu bent, en wat meer vertrouwd bent met synthese, kan jezelf een synth aanschaffen. Je hebt op dat moment dan ook meer kennis om een betere keuze te maken, want nu baseer je je gewoon op andermans advies en youtube-filmpjes.
Ikzelf ben voor de Microkorg gegaan (de originele) en heb nog geen seconde spijt gehad. Wat anderen ook mogen zeggen over baby-toetsjes en omslachtig programmeerwerk. De size en het evenwicht tussen knoppen en esthetiek waren voor mij juist pro-argumenten. Die XL daarentegen lijkt me niets, op de usb-aansluiting en de duidelijkere vocoder na.
 
yup, je moet niet beginnen met een hardware bak als je nog geen ruk van synthese af weet, dan ben je nutuulk wel heel stoer enzo maar dat zegt verder geen ene fuck :D helemaal te gek dus dat je het nu makkelijk kan leren middels software dat geen fluit hoeft te kotsen... er zijn VSTi's van mega simpel tot ultra uitgebreid, van overzichtelijk tot oerwoud aan mogelijkheden... bekijk er zo veel mogelijk en ga er mee aan het fierljeppen...
je bent pas ready voor hardware als je de ins en outs van de basics (en hopelijk meer) onder je hersenpan hebt en dus een HW bak geen teleurstelling gaat worden and/or merely an object of hornyness...
 
Als je een controller-keyboard met wat extra draaiknoppen en of schuivers in huis haalt,
kan je die via MIDI-learn aan eender welke softsynth koppelen en daarmee de beginselen leren.

;) 't Is wel zo dat je bij het editeren van geluiden en programmeren van tracks, snel veel
tijd daaraan gaat spenderen ipv muziek maken. Zelf ben ik ook nog op zoek naar het juiste
evenwicht zodat ik meer muziek maak en evenveel plezier beleef.

Verder ben ik tevreden met FL Studio Producer Edition en m'n Korg Micro X maar de Roland SH-201 heeft best wel wat extra troeven zoals je hierboven al las. Dus is deze een aardige eerste synth.

:mexico:
 
ok software en controllers weet ik weinig van en boeien me eerlijk gezegd ook niet, een computerscherm spreekt niet tot de verbeelding voor mij namelijk. maar als je juist vee overzicht wil in wat je nu eigenlijk doet, verkies dan een ms2000 boven een microkorg en een jp8000 boven een sh201. de virus reeks is ook veel menu werk als je alles wil bereiken. eeb nord lead zou ook ideaal zijn omdat deze weer multitimbraal zijn en overzichtelijk werken. microkorg is echt leuk, precies zoals een ms2000 qua klank, en je hebt ook een editor voor de gewone microkorg... maar werk je liever snel en hands on, ms2000 of jp8000 zijn dan prima betaalbaar en effectief doch uitgebreid, succes
 
Ik zou liever zeggen dat je gewoon begint met een goed masterklavier, een MIDI controller, een paar hele goede speakers (want daar heb je een leven lol van!) en een goede computer met Reason of FruityLoops. Ik hoor tegenwoordig zo veel goede producties met alleen software!

Ik ga mee met Niel en EV

Hier een lijstje met gangbare prijzen:

Juno106 €325-375 --> 250 - 325
Juno6 €350-400
MS2000 €375-400
Juno60 €425-500
JP8000 € 450-500

Allemaal toetsen versies.

Vanwege de rotte chips natuurlijk, maar goed wie weet waar alle Juno 60s over twee jaar ineens allemaal last van hebben? Ik weet wel dat de versie van de chip die in die machines zit ook gewoon kuren kan krijgen.....
 
jongens bedankt voor jullie adviezen!

Kheb nog roland sh 201 en jp8000 en nord lead opgezocht op internet (tweedehands allemaal) ... Ik denk dat ik het qua budget niet haal. Zelfde geldt voor korg ms 2000 (rack of niet rack)... maar ik stop niet met zoeken naar een goeie deal.

Microkorg (XL of originele ) vond ik leuk omdat ie klein en compact was (ik heb al zo weinig ruimte in mijn kamer) En qua prijs mee viel.

Maar voor ik iets kies, ga ik uiteraard ze nog ff testen. Ik ga dit binnenkort doen, dus voor de geintereseerden : ik hou jullie op de hoogte :)

enne die midi keyboard wordt dan een plan B (sorry dat ik niets aan die synth-nornyness kan doen)
 
argh kiezen is moeilijk...
Ik heb nog rondgesnuffeldop internet en nog wat budgetvriendelijke koopjes gevonden...
jongens wat vinden jullie, zijn deze modelletjes het waard om ze out te checken? :

Korg x5d
korg poly61
korg poly800
roland juno1
korg n5ex
 
ik ben begonnen met een poly800, wist niks nog van synthese..
best ok bak om op te beginnen, je moet je even verdiepen in de parameters,
dat wel.. hmm achteraf gezien zijn er wel makkelijkere bakken om mee te starten..
toch was ie leuk, zeker na de moogslayer mod (en dat was weer een leuke intro in het modden van synths :) )
onder de 100E kan je er geen buil aan vallen als ie nog goed is tenminste,
is het niks voor jou, dan verpats je m weer ;)
 
Ik stond jaren geleden voor het zelfde probleem. Mijn advies zou zijn een goede midi-controller voor de "hardware"-feel (later altijd nog bruikbaar). Een pakketje als Fruityloops is prima. Software synths (VSTi's) zijn tegenwoordig steeds vaker gratis te downloaden. "Zelfs" de gratis softsynths worden steeds beter. Kijk maar eens op www.kvr-vst.com.

Als je een kant-en-klaar oplossing zoekt, zijn 'grooveboxen' misschien ook wel goed. Een ESX of EMX zijn redelijk betaalbaar en je hebt drums/synths/effecten.

Verder ben ik synthese pas goed gaan snappen toen ik mij heb verdiept in Synthedit. Ook gratis (tegenwoordig) en erg leuk (!).

Dus eigenlijk.. wat ik hiervoor al heb gelezen sluit ik me bij aan. :):):).
 
Ik zou voor een Roland Alpha Juno (1 of 2) gaan, perfect om het op te leren lijkt me.
Klinkt goed, hardware nodigt toch meer uit om te spelen, niet te moeilijk om te begrijpen, en je komt hierop veel bekende geluiden tegen en hij is te gebruiken voor verschillende muziekstijlen.
 
Als beginneling NU, zou ik toch wel voor een Microkorg gaan. Omdat (in vergelijk) het geluid uit een analoge synth nogal vrij "droog" is En als beginneling zal je onmiddellijk wel horen dat de klanken uit de Microkorg heel goed zijn . En je hebt meteen een goede basis om met VA-synth menu's te werken. Plus de handleiding van de microkorg is in "Jip en Janneke taal" Perfect voor beginnelingen die zich willen verdiepen in synthese.

Indien je de kans hebt om te kunnen vergelijken met deze 2 synth's. Zal je het ook onmiddellijk horen.
 
ik ben begonnen met een poly800, wist niks nog van synthese..

best ok bak om op te beginnen
nee joh, eg nie... de poly-800 is best een behoorlijk ramp aangezien je op een vrij omslachtige manier de boel moet verkennen laat staan dat je dan ook vrij vlot leert hoe het qua synthese in elkaar steekt... ik ben ook begonnen met de poly-800 maar had al een redelijk background qua synthese op de C64...
 
maar was ie niet 1400? :D

mod heeft die advertenties alweer verwijderd inderdaad.., was een tevergeefde poging om wat humor op SF.net te brengen denk ik.. 1400 eurie.. poe poe.. die is zeker van herman brood geweest..

Verder richting de topicstarter..

Koop gewoon een leuke synth met aardig wat mogelijkheden, ookal ben je er niet bekendmee. Zorg dat je er wel eentje aanschaft zonder al te diepe menu structuur en veel hands on control... zo kan je al spelenderwijs de synth verkennen en leren wat de bepaalde parameters precies doen en hoe ze effect op elkaar hebben..
 
Als beginneling NU, zou ik toch wel voor een Microkorg gaan. Omdat (in vergelijk) het geluid uit een analoge synth nogal vrij "droog" is En als beginneling zal je onmiddellijk wel horen dat de klanken uit de Microkorg heel goed zijn . En je hebt meteen een goede basis om met VA-synth menu's te werken. Plus de handleiding van de microkorg is in "Jip en Janneke taal" Perfect voor beginnelingen die zich willen verdiepen in synthese.

Indien je de kans hebt om te kunnen vergelijken met deze 2 synth's. Zal je het ook onmiddellijk horen.

Uhh.. de microkorg heeft echt geen betere basis klank :)
Hij heeft ingebouwde effecten.
Dat maakt synthese leren alleen maar lastiger in mijn mening.
Haal de effecten eraf en de Juno walst over de microkorg heen.
Vind zelf Korg effecten ook niet zo geweldig trouwens.
Beter goedkope Boss SE-50 op een Juno aansluiten.
Misschien nog leuke drumcomputer erbij, bijv Boss DR-660, de Juno door de SE-50 multitracken en je kunt hele albums produceren op een hele fijne manier.
Sterker nog zo zijn er hele albums geproduceerd.
 
Back
Top