Nord Lead 2 (MIDI dump/ presets bewaren in Cubase)

SlaveoftheWave

Ouwe rot
Lid sinds
14 september 2008
Berichten
1.792
Locatie
Nijmegen
Al een tijdje probeer ik met mijn Nord Lead 2 (rack versie) ervoor te zorgen dat als ik een vet geluid heb deze te bewaren in Cubase. Hiermee bedoel ik dat als ik cubase opstart en het juiste project laad, dat de Nord de bijpassende instellingen laad zodat ik weer dezelfde geluiden heb.

Kan iemand uitleggen hoe ik dit kan doen? Met de handleiding kom ik er, stom genoeg, niet uit...:confused:
 
pagina 73 nl2 handleiding ...:mega:
haha zo ver was ik ook. maar fijn dat je nog even een pagina nummer noemt, hoef ik niet in de inhoudsopgave te kijken...

Heeft de "Prog.Ctrl" shift functie ermee te maken of dit werkt of niet? en Welke instellingen in Cubase moet ik wel of niet hebben? Dat soort antwoorden zoek ik eigenlijk;)

Als ik de midi dump uitvoer ('shift' - 'dump one') zie ik in het midi kanaal in Cubase dat er een signaal binnenkomt. Echter als ik opnieuw op play druk komt het oude standaard geluid weer uit de Nord in plaats van het geluid dat ik gecreeerd had en waarvan ik de gegevens naar Cubase wilde zenden zodat de Nord die gebruikt.
 
je moet het natuurlijk wel opnemen :confused:

dus opnemen op het desbetreffende midi kanaal en dan die dump maken..
zodra je het stukje sysex weer af speeld dumpt deze de juiste info in je nl.

Voila... een ongetrainde wandelende tak kan de was doen . . .
 
Nog een tweetal belangrijke zaakjes...
  • zorg ervoor dat een eventueel MidiFilter SysEx doorlaat en
  • doe die dumps liever niet met Performances, want die kunnen dan de hele bank wissen...
Wout
 
Nog een tweetal belangrijke zaakjes...
  • zorg ervoor dat een eventueel MidiFilter SysEx doorlaat en

  • doe die dumps liever niet met Performances, want die kunnen dan de hele bank wissen...
Wout

ok dan, dankje! midi filter sysex stond aangevinkt in cubase, en op de site van clavia las ik dat je geen midi sysex filter aan moest hebben staan dus die had ik uitgezet. uitzetten betekent dat ie het wel doorlaat denk ik dan... eehm

wat ben ik toch lekker een n00b:kroon:
 
ok dan, dankje! midi filter sysex stond aangevinkt in cubase, en op de site van clavia las ik dat je geen midi sysex filter aan moest hebben staan dus die had ik uitgezet. uitzetten betekent dat ie het wel doorlaat denk ik dan... eehm

wat ben ik toch lekker een n00b:kroon:
Ik werk al zo'n 20 jaar met CuBase en iedere keer moet ik die redenering weer voor mezelf herhalen: Filter [aan] betekent dat'ie werkt dus de SysEx weglaat! Geen probleem, als je maar blijft nadenken. Chirurgen doen dat hopelijk ook :)

Wout

PS Waar op de Clavia site las je dat?
 
in de nord Lead 1/2 FAQ
zie hier:
How do I dump sounds from my Nord Lead to a sequencer? Connect MIDI Out on your Nord Lead to MIDI In on your computer's MIDI interface. Start the sequencer program. Disable the MIDI Sysex filter (if any) in the sequencer. The sound data from the Nord Lead is MIDI Sysex. Now, click RECORD in the sequencer and do one of the following procedures on the Nord Lead.

To dump a single sound: press SHIFT+Dump One (the rightmost OCT Shift button)

To dump the entire sound bank you're currently in: press SHIFT+Dump All (the leftmost OCT Shift button.

A single sound dump takes about one second, and an entire sound bank about 5-10 seconds. When dumping an entire sound bank, the Nord Lead display counts up as each sound is being transferred. When the dump is finished, click STOP in the sequencer. Now, the dump is complete.

To download a sound or a sound bank, connect MIDI Out from the computer's MIDI interface to MIDI In on your Nord Lead. Start the sequencer/sequencer program and open the sound ('.mid') file. Make sure the PCMCIA card is not write protected (the Write Protect switch on the edge). Click PLAY on the sequencer. If you dump a single sound this will not be stored in a memory location until you press STORE, select a location, and then press STORE again.

Downloading an entire sound bank will totally replace the sound bank you're currently in. Therefore, make sure you don't overwrite anything you want to keep.
 
Downloading an entire sound bank will totally replace the sound bank you're currently in. Therefore, make sure you don't overwrite anything you want to keep.This line is rather important, special to the Performace bank... (Oops, dat kon natuurlijk ook in het Nederlands...) :)

Wout
 
Een filter filtert toch? Dus als deze aan staat dan filtert hij. Dus filtert hij iets weg. Zo denk ik dan altijd maar. Als je het koffiefilter weglaat, dan gaat ook alles door de gaatjes...:mega:
 
Heren. Ik krijg dit dus niet voor elkaar in FL studio. hij neemt niks op. Gebruik een midi-out kanaal ervoor, die op hetzelfde midi kanaal staat als het 'geluidje' op de NR...

Iemand hier ervaring mee ?
 
Staat er ergens een Midi Filter voor de SysEx aan?
Is het desbetreffende Slot ook actief? (knipperende LED)
Verzet de Global Midi eens naar een ander nummer, dus [Shift+2xMidiCh = G.xx] en Up&Down curser naar [G.16].

Ben benieuwd...

Wout
 
... Gebruik een midi-out kanaal ervoor, die op hetzelfde midi kanaal staat als het 'geluidje' op de NR... ...
Even voor de zekerheid: toch wel NordRack Midi Out naar FL Studio (computer) Midi In? Soms kan een kleine vergissing uren zoeken kosten.

Wout
 
Wout. Ik ga als volgt te werk.

MIDI OUT van NR2 zit op MIDI IN van geluidskaart.
MIDI OUT van geluidskaart zit op MIDI IN van NR2.

Dan selecteer ik bijvoorbeeld Slot A op de NR. In FL studio kan ik niks vinden van sysex filtering en ook niet in de instellingen van de Delta 1010 soundcard. Ik pak in FL studio bijvoorbeeld Pattern 12. Vervolgens voeg ik een Midi-out channel toe. Deze zet ik op hetzelfde midi kanaal als het slot van de NR. Slot A van de NR staat op midi kanaal 2, en de midi out channel in FL studio staat ook op kanaal 2. Ik kan nu dus ook op mijn toetsenbord spelen en mijn NR ontvangt midi, en speelt af.

Nu heb ik het globale midi kanaal als eens anders gezet, dit werkte niet. Globaal midi kanaal staat op 2. Ik zet nu in fl studio de record knop aan en neem ook maar al het mogelijke op. Nu druk ik op play, en druk op 'SHIFT + DUMP ONE' op de NR. Dan zie ik in FL studio wel een keer het midi lampje branden ( hij ziet dus wel wat ), maar hij neemt geen midi score ofzo op.

Wat vreemd genoeg wel werkt, is dat ik via het midi out kanaal in FL studio wel door de patches kan scrollen op de NR met mijn muis :confused:
Ook als ik een project opsla in FL studio, en ik open hem later, dan zie ik ook dat de NR automatisch WEL goed verspringt naar de patch die op het midi-out kanaal staat ingesteld in FL studio. Dus als daar patch 230 staat en de NR staat op 150, dan verspringt hij bij het openen van het project dus wel netjes naar 230. Dit is dus wel een ding dat werkt en ik ben bang dat het hierbij blijft...

Sjezus wat een lang verhaal. :biertje:


EDIT: vond nu dus net dit artikel. Denk dat Dave daar even naar moet kijken. http://synthmaker.co.uk/forum/viewtopic.php?f=12&t=6392
 
Laatst gewijzigd:
Voor het goede begrip, wat dat gaat soms lastig via het net...

Op Play drukken betekent toch wel dat je opneemt, dus hetzelfde als Record of Record+Play?

Het verspringen bij het afspelen is een ProgramChange?

Let wel, behalve dat het lampje gaat branden bij SysEx out, zie je eigenlijk helemaal niets in de meeste soft-sequencers. Maak eens een track met alleen Midi SysEx en let op de virtuele lampjes, vooral bij het afspelen. Als je 1.50 hebt geladen en het moet een ander geluid worden, dat kan dan 2.30 zijn, dat maakt niet uit, maar bij gewoon SysEx en niet bij ProgramChange, dus, veranderen de parameters en zo wel, maar niet het memory nummer: dat blijft dan gewoon op 1.50 staan.

Meestal moet je, om het zuivere SysEx file op te slaan, het gemaakte trackje met alleen SysEx data exporteren. Zo heb ik veel van het Archief gemaakt...

Wout
 
Ja het is idd record dan. Je activeerd in FL studio zeg maar eerst de record knop. Bij het op play drukken ga je pas opnemen.

Maak eens een track met alleen Midi SysEx en let op de virtuele lampjes,

Dit kan dus niet met FL studio :(. Je hebt helemaal niks aan sysex opties in FL studio. Het woord zelf heb ik nog niet eens in het programma kunnen vinden, laat staan in de help file :P
Helaas voor mij Wouter, ben ik tot de conclusie gekomen dat FL studio geen sysex data kan behandelen/ontvangen. Dit willen ze in de toekomst nog erin gaan bouwen.
Ik heb ondertussen wel op een ander forum een finse gozert ge'pbt. Hij stuurt mij een 'sysex parameter loader for Nord Lead'.
Hij heeft deze zelf gemaakt met de Synthmaker die tegenwoordig in FL studio zit. Ik kwam er zelf niet uit om een module te maken hiermee om de data (sysex) van de NR2 te ontvangen.

In ieder geval heel erg bedankt voor het meedenken!!!

En als ik het heb ontvangen van meneer de Fin, dan laat ik je even weten hoe het (en of) het werkt.

Hetgeen wat ik bedoelde was idd gewoon een ProgramChange....

-Dave
 
Back
Top