Korg PolySix

Hier ben ik geweest, hij wil er minimaal 300 voor hebben overigens, maar de batterij heeft gelekt en er is veel schade op de printplaat. Onder andere de VCF cutoff is dood en vermoed nog wat meer dingen. Toetsen repair is eveneens noodzakelijk.

Ik heb er een avond en een halve tank benzine aan weggegooid, dus hopelijk bespaar ik dit een mede synthforummer.
 
Erg vreemd wat je nu verteld want Marco uit Boxtel schrijft in zijn ad:

Aangeboden wegens overcompleet: een goed werkende Korg Polysix.
De batterij is vervangen en alles is compleet. Enkele toetsen moeten worden schoongemaakt, maar alles functioneert.
Enkele lichte gebruikerssporen, maar niet opvallend. Het is niet voor niks al een oldtimer!
Foto's eventueel op aanvraag.
TER INFO: Ik ben niet geinteresseerd in een eventuele ruil.

En dan nog € 300,- durven te vragen??

SCHANDE!!
 
Sorry Liwidz, wat DenDer zegt, je mag toch aannemen dat iemand waarheid schrijft in een advertentie op marktplaats?

Wie liegt is toch een dief van zijn eigen leven, toch?
 
Of hij de waarheid spreekt wil ik in het midden laten, het kan zijn dat hij er echt zo weinig verstand van heeft dat hij niet hoort dat de cutoff niet dicht gaat en maar half open.

Niettemin gaf hij aan dat hij er toch wel 300 voor wilde hebben, maar gezien de schade op de printplaat reken ik op een 200 euro revisie. Volgens mij hoopt ie dat er iemand komt die het niet hoort, dus wees gewaarschuwd.

Natuurlijk geld dit altijd voor de polysix, ik heb er al verschillende gehad. De eerste waren er zelfs 2 voor 75 gulden (ja echt waar). Beiden hadden flinke schade wat voor mij teveel werd. Wel beviel het geluid me en heb ik later een goede aangeschaft. Destijds weer verkocht omdat ik wat anders wilde, etc. Het leek me wel leuk om er weer 1 in de studio te hebben.

Nu weet ik wel, altijd een polysix openschroeven!!!

Nogmaals: http://www.oldcrows.net/~oldcrow/synth/korg/polysix/index.html

Het blijven wel echt leuke bakkies... :)
 
Ik weet het....ik sta in de wacht rij bij degene die hier wordt verkocht op de MP. Nu maar hopen dat degene voor me geen geld heeft.:P
 
hou er rekenig mee dat de schade aan de print en onderdelen zeer ernstig kan zijn.
dan redt je het niet met 200,-
dan is zelf doen de enige betaalbare optie, en daarvoor heb je een behoorlijke hoeveelheid kennis van dit soort techniek nodig.
groeten,
jeroen
 
koop een siel opera 6 :bekdicht:
hebje meer en ....klinkt net so .....met meer dan
ook open schroeven...:duivels:
 
@jeroen: goed om het te horen van een expert op dit gebied, ik gooi maar een bedrag in het wilde weg, maar blijkbaar moet je rekening houden met een fix bedrag...
 
Voor de liefhebbers:

http://link.marktplaats.nl/253700811

Je moet er wel flink wat voor over hebben :kont:

En dan ook nog de geheugenbank vewoest door eerdere batterij lekkage vermoed ik, waarom haal je hem anders eruit?

Mij niet gezien... :doei:
 
Hij wil er allemaal van die synths voor hebben waar je 3 poly's voor kan halen.
ARP ODDY, Pro-one, Maxi korg DV-800, octave Cat, JUPITER 4(isie maf of zo?) enz. Ik zou zelf ook de batterij eruit halen als ik een goede poly six op de kop zou tikken.
 
Daar haal je idd 3 poly's van. De batterij hoeft alleen vervangen te worden als de originele erin zit. Dat is een blauwe varta batterij (en dus geen knoopcelbatterij). Het is deze varta die kan gaan lekken. De varta moet verwijderd worden, maar daarna kun je er een knoopcell batterij in plaatsen en gaat hij niet meer lekken. Die knoopcell hoeft er niet meer uit, tenzij hij leeg is natuurlijk.

He nou, had best zin in een polysix...
 
Ja, het is hierboven al aangehaald maar deze ad viel mij ook al op.... quote:

Ruil, 1 op 1, is mogelijk met:

MaxiKorg DV800
Sequential Circuits Pro-One
Korg Mono/Poly
Roland Jupiter 4
Octave Cat
Crumar Spirit
Arp Odyssey


Ruil 1 op 1....dan heb je er of geen verstand van, of je probeert gewoon uitgekookt te zijn. Maar als je bekend bent met bakken als de DV800 en de Crumar Spirit dan denk ik eerder het laatste :)
 
Daar haal je idd 3 poly's van. De batterij hoeft alleen vervangen te worden als de originele erin zit. Dat is een blauwe varta batterij (en dus geen knoopcelbatterij). Het is deze varta die kan gaan lekken. De varta moet verwijderd worden, maar daarna kun je er een knoopcell batterij in plaatsen en gaat hij niet meer lekken. Die knoopcell hoeft er niet meer uit, tenzij hij leeg is natuurlijk.

He nou, had best zin in een polysix...

Ik zou de batterij eruit halen omdat ik geen geheugen wil/nodig heb. Maar die ruil voorstellen slaan echt nergens op. Dat is net zoiets als je Fiat 500 ruilen voor een Jaguar:stupid:stupid:stupid.
 
Echt mensen zijn van de pot gerukt die denken dat je je Pro One 1 op 1 gaat ruilen met een Polysix:stupid wat voor sukkels denken ze dat we zijn....
Het is niet de Poly Grail de Holysix......
 
Echt mensen zijn van de pot gerukt die denken dat je je Pro One 1 op 1 gaat ruilen met een Polysix:stupid wat voor sukkels denken ze dat we zijn....
Het is niet de Poly Grail de Holysix......

Ja, maar een Pro One of een Spirit heeft maar 1 stem. Daar krijg je er wel 6 voor terug!!!! Koopje dus 8o)
 
Hela, kan een polysix overnemen voor 400 E. incl. nit al te stevige gigbag. Ziet er nog goed uit, maar heeft een tijd geleden wel last gehad van die batterijlekkage, maar dat is voor het helemaal mis was goed opgelost door een techneut. Er zit nu ook<zo'n platte in een houdertje in. Ik ken een paar andere mensen van de band waar de verkoper in speelt, en weet dat -ie verkocht wordt omdat er een alesis fusion is gekomen, en er geen gear meer bij kan in't suzuki busje.

De reparatie blijkt prijzig te zijn geweest, over de 150 E. en daarvan krijg ik de bon erbij als ik wil.

Is 400 E. teveel denken jullie? Als ik er af en toe heel effe een te koop zie staan zijn ze veel duurder. En die op marktplaats staat sinds gisteravond toch ook al gereserveerd. Al had ik toch niet van die gevraagde ruilbakken gehad. ;)
 
400,- lijkt misschien stevig aan de prijs, maar als de reparatie en modificatie goed gedaan is, en alles werkt echt goed, dan heb je er jaren geen omkijken meer naar.
dus de prijs is zo gek nog niet.
ik kom toch regelmatig tegen dan mensen liever iets wat eigenlijk stuk is kopen, dan een gerepareerd of goed gereviceerd apparaat voor wat meer.
kennelijk in de hoop dat de mankementen vanzelf weggaan.
groeten,
jeroen
 
Ik vind het persoonlijk een hoge prijs 400 euro voor een polysix met lekkage. Mijns inziens mag je voor 400 euro toch wel een schadevrij exemplaar hebben, dus zonder enige vorm van corrosie op de printplaat. Zoals jeroen zegt is 400 ook goed als de reparatie toppie is uitgevoerd, dus geen vervuiling en knullige soldeer verbindingen....
 
Back
Top