Isoleren van klein stukje muur...

ik zou gewoon de dikste stof kopen die je wilt betalen op de markt.

Nou, ik heb wel eens gehoord dat je het beste doek kunt nemen dat geluid goed doorlaat (daarom kaasdoek (dat is doek waar ze kazen op uit laten lekken), of speakerdoek). Zodat zoveel mogelijk frequenties door kunnen dringen in het rockwool en daar gedempt worden.

Ziet dr netjes uit, maar even een misschien rare opmerking
- waarom maak je van die kast geen vocalbooth? lijkt me perfecte ruimte ervoor als ik de fotos zo goed zie

Hihi, wel een beetje te klein voor een vocal booth, is maar 70 cm breed en diep. Maar het is ook niet nodig, want ik heb nog een apart kamertje over (2 bij 3 ong.), die ga ik omtoveren tot zangopnameruimte, als ik klaar ben met de studiokamer zelf.

Op het fotootje hieronder zie je dit kamertje (fungeert nu even als opslag voor alle studioapparatuur).
IMG_1100.JPG


Deze kon ik nergens meer kwijt, dus dan maar netjes naast bed gestald...
IMG_1101.JPG


Zelfs mijn schuurtje staat vol, echt nergens in huis is meer plek :)
IMG_1102.JPG


Zo... morgen bezig gaan met de vloerbedekking, de deur omdraaien (als dat lukt), een drempel maken en de deur goed sluitend maken met tochtstrip.
 
Jammer dat het 'haters'-draadje dicht is, want: ik haat vloerbedekking leggen! :)
IMG_1111.JPG


Maarrr... het is gelukt:
IMG_1112.JPG


Panelabsorbers zijn nu ook af, als de speakers staan kan ik ze pas positioneren.
IMG_1113.JPG


Het gaat de goede kant op! :okdan:
 
zodra je buren met honkbal knuppels of schietwapens je tuin in komen lopen zou ik maar eens contact opnemen met die maarten sound & vision :D

Hangt ook af van waar je woont. (en wat men gewoon vindt)


Trouwens denk ik dat die paar stukken schuim ook geen ene moer helpen.
De bastonen die blijven gewoon via de muren/vloer naar de buren dreunen.
Enige manier is goede afspraken maken en een beetje op tijd stoppen met beuken zodat de mensen nog fatsoenlijk kunnen maffen.
 
Mijn buurman komt altijd effe vragen of ie iets zachter kan, en dan vooral de bas (808 & 101)
M'n bovenbuurvrouw heeft haar surround setje op de houten vloer staan, dus ik hoor haar bass net zo goed als zij die van mij.
M'n andere buurman slaat af en toe 'n keer goed op de muur als het te hard gaat, maar ook met hem heb ik goeie afspraken. Zijn slaapkamer zit aan mijn studio/crib vast.
Maar het is ALTIJD de bass die het um doet...

Ik had ooit 'n grote garage half omgebouwd tot studio/woonruimte in de Ooy polder bij Nijmegen... daar stond ook 'n soundsystem binnen...... soms hoorde ik dagen later mensen 'n halve kilometer verderop vragen of ik misschien wist waar die zware bassen vandaan kwamen 's nachts...............
 
Ik weet het... die verdomde bassen altijd! :frons:
Daar doe je helemaal niks an...

Maar heb nu die kast toch maar helemaal volgepleurd met rockwool.

Verder bezig geweest met piano omruilen (ik wil die Yamaha in de woonkamer en die Roland in de studio).
IMG_1120.JPG


Zo, die staat...
IMG_1121.JPG


Panelabsorbers volgestopt met rockwool.
IMG_1122.JPG


Met rockwool gevulde kast met onderin de Mackie d8b computer (zodat ik het lawaai van dat ding eindelijk kwijt ben!).
IMG_1123.JPG


Het is nog een hele klus zeg!
Morgen gaten boren naar de kamer ernaast voor microfoon- en hoofdtelefoonkabels.
Morgen ook aan de slag met het verlagen de van Roland piano en het verzagen en opnieuw beitsen van het bureau.
 
Tsja, ken iemand die woont in een flat. Maar die heeft een kamer in een kamer gebouwt (lekker knus) en ruimte erom vrij gelaten en dat werkt dus wel.
 
Tsja, ken iemand die woont in een flat. Maar die heeft een kamer in een kamer gebouwt (lekker knus) en ruimte erom vrij gelaten en dat werkt dus wel.

Ja precies... trek je portemonaie maar open... :frons:
 
Ja precies... trek je portemonaie maar open... :frons:
Tja maar nu trek je hem een klein beetje open voor minimaal resultaat, heb ik al eerder gezegd. Had je buren van dat geld uit eten genomen en je situatie uitgelegd en afspraken gemaakt...was beter besteed op die manier.
 
Tja maar nu trek je hem een klein beetje open voor minimaal resultaat, heb ik al eerder gezegd. Had je buren van dat geld uit eten genomen en je situatie uitgelegd en afspraken gemaakt...was beter besteed op die manier.

Dat is jouw mening.
Neem van mij aan Manu, de muurtjes zijn hier zo dun, daar valt niet tegenop te isoleren, tenzij je echt een kamer in kamer constructie maakt (en dat behoort hier niet tot de mogelijkheden).

Als voorbeeld hoe dun de muren zijn: als ik in de slaapkamer ben en de buurvrouw is met een klein beetje verheven stem aan het discussiëren, dan kan ik met een beetje moeite het bijna letterlijk verstaan. Wat ik nu bereikt heb met het isoleren van dat muurtje is de verstaanbaarheid weggenomen.

Dit is met muziek net zo. De bassen zullen waarschijnlijk met 0dB gereduceerd zijn, maar het hoog (wat dus daadwerkelijk ook door de dunne muurtjes heen te horen is) is nu best een hoop gedempt. De buren horen nog wel gedreun, maar kunnen de leadsynths niet echt meer horen. Dit is het resultaat, dit is wat ik wilde bereiken.
Als ik echt totale isolatie had willen bereiken, dan had ik wel iets totaal anders gedaan.

Ik zal het nog op een andere manier uitleggen:
De muren zijn boven zo dun dat door middel van het aanbrengen van deze isolatie de geluidsdempende waarde van de muur nu 2x zo hoog is.

En nu een beetje positiever Manu, anders is het Manu Ciao! 8):doei:
 
En nu een beetje positiever Manu, anders is het Manu Ciao! 8):doei:

Dat heet reeel, heeft niets met positief of negatief te maken...los van het punt of jij ook maar enigszins iets te zeggen zou hebben over mij, mijn post en mijn aanwezigheid in deze thread.
Maar ik maak het je makkelijk; Manu Ciao is het sowiezo vriend. Als jij dingen post om schouderklopjes en een veer in je reet te krijgen dan houdt het voor mij sowiezo op.

Maar eindig je OP dan in het vervolg niet meer met: "...Zou dat enig effect hebben, of ben ik dan compleet nutteloos bezig???..."
 
Realistisch is om te verhuizen naar een stekkie waar je wel lewaai ken bouwen.

En een kamer in een kamer is wel redelijk aan de prijs. Maar als je zelf Bob de Bauer gaat spelen dan moet het wel voor een op te brengen prijs zijn. 2 of 3 rooitjes?
 
Lijkt mij dat 't horen van alleen/hoofdzakelijk de bassen irritanter is dan alles te horen, maar goed..'k ken je buren niet :D
 
Lijkt mij dat 't horen van alleen/hoofdzakelijk de bassen irritanter is dan alles te horen, maar goed..'k ken je buren niet :D

En nu komen je buren dus klagen dat de muziek niet hard genoeg staat, omdat ze het niet goed kunnen horen... Het is ook nooit goed he met die buren :P :z
 
M'n ma vroeger toen ik nog thuis woonde (woon nu eigenlijk ook gewoon thuis, bedenk ik me net.. vage spreuk "thuis wonen" ...):

"wat een rotmuziek! ik hoor alleen maar gedreun van de bassen!!" Waarop ik voorstelde om 't harder te zetten zodat ze de rest ook kon horen..

..werd overigens niet geheel in dank afgenomen. :erm:
 
Ja, je hebt ook wel een beetje gelijk Manu (dat weet ik stiekem wel), maar toch ben ik altijd supereigenwijs... ;)
Trouwens dat Manu Ciao was een grap hè... 8o)

Verder is dit draadje toch meer een bouwverslagje geworden, dus daar ga ik dan ook gewoon mee door (tenzij ik jullie er zwaar mee vermoei, maar dat zal wel meevallen toch... :)).

Nog 2 frames erbij gemaakt voor panelabsorbers:
IMG_1133.JPG


(Voorlopig) alle panelabsorbers klaar:
IMG_1134.JPG


Tja, hoe wilde ik het nu allemaal neerzetten, toch maar even uittekenen dan (om fouten te voorkomen):
IMG_1135.JPG


Einde van de dag weer.... resultaat = slagveld:
IMG_1136.JPG


Ik loop eigenlijk al best achter op schema, maar dat was ook wel te verwachten eigenlijk! :)
 
Back
Top