Clavioline, Univox, Solovox, etc

Wphi

Analoog
Lid sinds
31 december 2008
Berichten
116
een nogal hardnekkig misverstand dat een clavioline en soortgelijke dingen een soort van synh is.
het is meer een nogal beperkt monofoon , vaak vals, orgeltje.
wel leuk, dat wel, maar een synth? nee dus, in de verste verte niet.
ik zie ze af en toe wel eens voorbij komen in divers maten en soorten.
groeten,
jeroen
 
Hoi Jeroen,

Dat "valse" (jengelende) vinnik juist het mooie eraan. Ik zeg overigens niet dat het een synth is, alleen dat er wat overeenkomsten zijn. Het lijkt i.d. meer op een orgeltje. Maar mocht je er eentje tegenkomen, dan hoor ik het graag.

groet, Wouter
 
... Maar mocht je er eentje tegenkomen, dan hoor ik het graag.
Dan wil je de aanschafprijs niet weten en vooral de kosten niet die gemaakt moeten worden om het ding weer bespeelbaar te krijgen.
De Clavioline is een merkwaardig instrument, welk een bewegend klavier heeft die via een metalen 'ribbon' een vibrato kan maken.
Alleen goed om aan te schaffen als je een verzamelaar met geld bent. 'Oud Hout' (wel op z'n Haags uitspreken, natuurlijk), zoals dit in verzamelkringen heet, is eigenlijk te specifiek.

Wout
 
Hoi naamgenoot,

Kosten ben ik van op de hoogte. Ook voor mij heeft het deels verzamelaarswaarde; noem het "liefde-voor...". Maar toch ook écht omdat het geluid erg aansluit bij de muziek die ik momenteel maak.

Een techneut ben ik niet. Als het moeilijk is een niet-werkend exemplaar werkend te krijgen, of überhaupt iemand te vinden die dat kan, dan valt die optie af.
 
Back
Top