Zo maar een vaag liedje met veel breakbeat gepulk - eerste poging

SadBunny

3 cm buiten het universum
Lid sinds
3 oktober 2007
Berichten
1.100
Locatie
Ergens halverwege nooit en nergens.
Ik post eigenlijk zowat alleen maar in de kutnummer thread want ik ben niet zo serieus met muziek bezig, meer gewoon lekker voor de maar-wat-aankloten-lolbroekerij.

Maar deze vond ik toch wel geinig geworden :D Ik wilde ook zo graag eens een keer van die gare breakbeats in elkaar proberen te draaien nadat ik wat naar Venetian Snares en de Prodigy zat te luisteren... Dit is het resultaat van mijn eerste poging om een liedje te maken waar het voornamelijk (zo niet alleen) om de beat ging.

Hier is dan mijn eerste liedje met zelf in elkaar gerommelde glitch break beats en wat noise achtige achtergrondmuziek, die ik heb gemaakt door midi in te spelen via de microkorg in fruityloops, dat via midi terug te sturen naar mijn microkorg, die dan natuurlijk hetzelfde speelt maar dan pianola-stijl, zodat ik ondertussen aan de knoppen kon draaien, dat analoog door mijn Korg Kaoss Pad 3 heengejaagd, daar een beetje gerommeld met mooie effecten, en dat weer terug opgenomen in FruityLoops. Waarom rechtsaf als je ook drie keer linksaf kunt? :D

Ik heb nogal een gebrek aan verstand van dingen als afmixen, gestructureerde harmonische progressie, gebalanceerde beats, sidechaining, etc. maar ik word toch steeds tamelijk vrolijk van mijn eigen liedje :D

P.S. Dat hij nogal gruizig en overdriven is dat is de bedoeling! Een beetje :kont:-sound moet er ook zijn... :)
 

Attachments

  • welcome to sadbunnys mind - new and depraved.mp3
    7,1 MB · Bekeken: 56
Kzat bij 3:37 te wachten tot er nog iets kwam.... bij 3:51 was het echter voorbij...
 
Was ik al een beetje bang voor, het ging mij vooral om de beats maar verder issie inderdaad wat kaal. Hij kan om 'm beter te maken natuurlijk wat minder gruis en wat meer mooiigheid/inventiviteit gebruiken, maar de essentie was juist de beats... Thanks anyway voor 't luisteren, jammer dat het zo'n teleurstelling was :D
 
Was ik al een beetje bang voor, het ging mij vooral om de beats maar verder issie inderdaad wat kaal. Hij kan om 'm beter te maken natuurlijk wat minder gruis en wat meer mooiigheid/inventiviteit gebruiken, maar de essentie was juist de beats... Thanks anyway voor 't luisteren, jammer dat het zo'n teleurstelling was :D

Zo bedoelde ik dat niet, vanaf 3:37 wordt het stil en ik dacht er komt zeker nog iets... verder zou ik het niet beter kunnen hoor (los van het feit of het nou al dan niet mijn stijl is).
 
die had je toch al gepost...? in de K#-thread...
Ja, maar omdat ik het zelf eigenlijk wel een aardig nummertje vond geworden (hoewel nogal van de pot gerukt maar toch...) nadat ik hem nog een paar keer geluisterd had, heb ik hem hier net ook maar gepost bij wijze van uitzondering. Was wel benieuwd wat anderen van mijn eerste breakbeat pogingetje vonden... Als dat niet de bedoeling was wist ik dat niet en hoor ik het graag.
 
Zo bedoelde ik dat niet, vanaf 3:37 wordt het stil en ik dacht er komt zeker nog iets... verder zou ik het niet beter kunnen hoor (los van het feit of het nou al dan niet mijn stijl is).
Tnx voor de correctie, dat is dan toch wel weer best lief opgemerkt :luv:

Ik ben gelukkig niet zo heel lichtgevoelig hoor en ik weet ook wel dat 't geen briljantje is :D En dat tnx voor luisteren meen ik ook oprecht.

Ik houd wel van een beetje abrubte veranderingen en rare eindetjes (anticlimax is my middle name), ik vind het voor mijn doen nog best meevallen! :mexico: (Ik kick gewoon best wel op gruizige breakbeats geloof ik - noem het pervers :duivels:)
 
Ik vind het zeer alleraardigst klinken. Lekkere gevarieerde breaks. Wel zou ik de vocal er korter inhouden, of er wat mee klooien met filters, hier en daar wat meer retrigjes of andere verleukende effecten.
 
Hey verrekte Zaadhaas! Hahaha

Ik viel zowat van mijn stoel toen ik zag dat je bij tracks wat gepost had!

Je breakz zijn iid lekker gefreaked! Ik zou de vocal ook wat korter maken. Volgens mij gebruikte je ook fruitloops, zet die vocal eens in de slicex....dies erg handig om je vocal compleet kapot te knippen en te herorganiseren. En wat je mist is een smerige bassline......iets met veeeeel distorsion.

Succes!
 
Laatst gewijzigd:
Ik vind het wel wat hebben ook :D
2 dingetjes die me opvallen: het meeste van de beat is vrij gruizig inderdaad (wat dus wel cool is) maar soms zit er weer juist een heel helder net hihatje overheen wat er dan niet echt bijpast zeg maar. En het tweede is ook die vocal, zou ik wat minder vaak erin verwerken ;)

Maarre leuk hoor, wel lekker creatief
 
Dank voor het commentaar! Point taken: de vocal doet afbreuk en moet minder en/of bewerkter, originaliteit is ok :)

Die nette hihat hoor ik er niet zo in terug zelf, heb 'm nog twee keer geluisterd en even getjekt in FL, maar alle hihats (en dat zijn er maar een paar) gaan door dezelfde soorten donkere afgeleefde rottende ruftende riooltunnels (wow, Suske en Wiske en de Rottende Riooltunnels :)) als de rest van de track :D Maar ik kan ze natuurlijk nog wat extra filteren/distorten/granulizen/reverben/gaten etc. :)

Die Fruity Slicex vind ik er zeer stoer uitzien altijd maar ik vat 'm niet, op een of andere manier - toch maar eens zoeken dan, tnx Meister voor de tip, moet vast wel een of andere tutorial voor zijn.
 
hmm ja ik bedoel die tambourin die op 1:15 begint, nu ik het nog een keer hoor is het inderdaad ook lo-fi maar omdat ie vrij hard staat en veel hoog heeft klinkt ie wat te clean naar mijn idee.. maar ach ja.. 8D

Tnx voor de uitleg, ik hoor nu wat je bedoelt - 't is dat ik weet dat het eigenlijk een kapotgeëqualizede (hoe schrijf je dat in 's hemelsnaam grammaticaal correct?) hihat is dus ik had 't nog niet opgemerkt :) Ik neem 'm mee. :dj:
 
Back
Top