De Nuendo/cubase Vragen thread

boeklanoei

Ouwe rot
Lid sinds
15 september 2006
Berichten
1.014
Heb je een Cubase/Nuendo vraag of probleem vraag het dan in deze thread.
Zet er even bij waar je op zit: Pc/Mac - Nuendo of Cubase - welk versie.
Bedoeling is dat dit een grote thread gaat worden. Hoop er het best van.
Ik trap af:

PC/Nuendo/Cubase 3:

Nu kun je in project setup bij nuendo/cubase 3 project setup instellen. (je timer,rate,bit e.a.) Wanneer je iets hebt opgenomen en je veranderd de rate van 44.1 naar 88 of 96, dan verhoogd/versneld hij de geslecteerde track(s). Je krijgt dus smurfen of dark raver.
Het is dus niet mogelijk om de rate achteraf te veranderen?
Zodat al je vocalen audio opnames bijv; van 44.1 naar 96 gezet worden (binnen je project dan).
 
Verrek tuurlijk ja.
Maar volgens mij ben ik te enthousiast want dat zou dan min of meer betekenen dat het geen reet uitmaakt in welke rate je iets opneemt.
Je zou dat dan later kunnen bijspijkeren naar boven. Zo werkt het toch niet?
 
Verrek tuurlijk ja.
Maar volgens mij ben ik te enthousiast want dat zou dan min of meer betekenen dat het geen reet uitmaakt in welke rate je iets opneemt.
Je zou dat dan later kunnen bijspijkeren naar boven. Zo werkt het toch niet?

Van bijspijkeren naar boven kan het in ieder geval niet beter worden. Slechter ook niet natuurlijk. En audio CD branden doe je nog steeds op 44/96. Dus of je het hoort, is weer een ander verhaal....
 
Hallo,momenteel werk ik met Cubase 4,maar hier op het forum heb ik een Nuendo 2 gekocht (die is momenteel onderweg)Ik heb dit gedaan
mede omdat ik me meen te herinneren dat bij Nuendo je meerdere videotracks kon openen,was het nu met die directShow.Maar in de handleiding is daar alleen sprake dat je maar 1 videotrack kan openen per project,maar bij Nuendo kan je tegenover Cubase wel in die videotrack video's hebben met verschillende codec's.
Ik zou graag eigenlijk ook in Nuendo graag zoals bij premiere gedeeltelijk monteren,
dit moest toch mogelijk zijn met verscheidene videotracks?????
Iemand ervaring,is de enige reden waarvoor ik eventueel zou in de toekomst die Nuendo updaten en stoppen met Cubase 4 te updaten
 
Hallo,

Cubase 5/Vista 64

Ik heb een vraag over Cubase 5, is deze software compatible met de Mackie Control Universal Pro? op de mackie website staat namelijk van wel, maar ik krijg hem niet aan de praat in Cubase 5, als ik een VST inlaad, en deze wil bewerken enz. dan werkt elk knopje als een toets, net als een keyboard, dit is echt NIET de bedoeling, de handleiding van mackie en cubase zeggen hier niks over..waar kan dit aan liggen en hoe kan ik dit oplossen?? Als ik trouwens geen vst heb ingeladen, en ik druk op een aantal toetsen, zie je dat Cubase het wel herkend maar er gebeurt gewoon totaal niks...
 
@ Meesha74 : wel als je een audiotrack looped en je dan kan kiest voor stacked take's,
erna kan je toch van al die stukken 1 goede opname maken door verscheidene stukjes uit al die take's te kiezen,dit doe je toch door ieder stuk te trimmen en er kan maar 1 lane hoorbaar zijn.
Wel zo wil ik ook videofragmenten trimmen,volgens mij zou het moeten kunnen,maar je gaat geen overgangen kunnen maken zoals in Premiere,maar wel overzichtelijk al je video stukjes zien op de verscheidene videotracks en deze dan trimmen tot één take
 
waar zitten hier de Nuendo gebruikers :-)
Er zijn waarschijnlijk toch nog forumleden die ook video en muziek combineren
 
Mijn tweedehands Nuendo is binnen,heb hem geïnstalleerd en nu effe geprobeerd meerdere videotracks te openen,juist zoals bij Cubase zegt ie dat er al 1 videotrack open is,dus kan er geen meerdere hebben.
Heb nog eens opgezocht waar ik gelezen had van meerdere videotracks onder Nuendo bij de directShow videoplayer,het stond in een Sound ON Sound artikel over Nuendo(wel het artikel over Nuendo 4 dacht ik)
In de handleiding staat inderdaad dat je maar 1 videotrack kan hebben.
Nu moet zeggen dat er bij de release van Cubase SX 3 de mogelijkheid was om meerdere videotrack te openen,weet het nog goed,want bij de update heeft Steinberg dit eruit gehaald,omdat het een functie was die alleen Nuendo zou mogen hebben.
Dus het kan,iemand meer hierover,alvast bedankt
 
mmm,heb gezien dat ik wat door elkaar haal,blijkbaar had ik in Sound On Sound gelezen
"Nuendo's ability to have multiple video files in a single Project",dus inderdaad Nuendo kan verschillende video's van verschillend formaat in een videotrack hebben,Cubase alleen 1 formaat.
Maar blijkbaar had ik gelezen van die meerdere videotracks bij een pdf over de verschillen Cubase 3.0 en Nuendo 3.0,en is er sprake van een Direct X player en die is dus nog niet aanwezig in Nuendo 2.0.Maar conclusie is dat het dus toch moet kunnen,meerdere videotracks bij Nuendo,vanaf versie 3.0 dan,want mijn verhaal van die SX 3 ondersteund ;-)
Als er een Nuendo gebruiker hier ervaring mee heeft,hoor ik het nog wel graag :-)
 
De tracks en kleuren.

De tracks en kleuren.

Ik vroeg mezelf af of ik de wave en de tracksachtergrond (grid?) anders kon kleuren. En als standaard instelling/template kon gebruiken/opslaan.
Zal het wat toelichten: Net als met protools veranderd de kleur van de wave mee met de trackachtergrond kleur, de wavekleur is dan iets donkerder. Ik vind dat wel prettiger werken.

Of wat ik ook opzich wel vrede mee zou hebben is: als alleen de wave in de track zelf een andere kleur krijgt. En alle trackachtergronden standaard 1 kleur hebben en dat dus alleen de wave veranderd.

Waar en kan dit?

protools kleur vb zie: http://www.jamavro.nl/e107_images/newspost_images/digidesign_protools_7.1le.jpg
 
Laatst gewijzigd:
scroll latency in Nuendo 3

scroll latency in Nuendo 3

Heb wanneer ik spoel of het direct monitortje gebruik binnen Nuendo 3 het probleem dat ie later pas het geluid weergeeft. Verder is er geen latency tav functies of dergelijke en is inp inprincipe strak te noemen.

Het is alleen met spoelen en aanverwanten soortgelijke functies dat hij dan pas later het geluid van een bepaalde track afspeelt en dan soms even wegvalt en weer verder speelt.

Heb gekeken en wat kleine vlugge dingetjes geprobeerd met mijn audio interface maar lijkt niet direct wat op te leveren?

Latendy staat op buffer time 2500 (us) en latency time 25 (ms)
 
Latendy staat op buffer time 2500 (us) en latency time 25 (ms)

dat is echt veel te hoog, moet onder de 13 ms blijven om 'zonder al te veel last van vertragingen te kunnen blijven werken'
 
oke dank je Quis,

Vermoed dat mijn buffer time niet de juiste verhouding heeft tot de latency.
Wanneer je de latency te klein maakt krijg je toch ook last van dither (click/pops)?

De latency heb ik nu op 7,5 a 10 ms staan. De buffer time (us) staat nu op 2500 zal ik deze lager zetten?
 
oke dank je Quis,

Vermoed dat mijn buffer time niet de juiste verhouding heeft tot de latency.
Wanneer je de latency te klein maakt krijg je toch ook last van dither (click/pops)?

De latency heb ik nu op 7,5 a 10 ms staan. De buffer time (us) staat nu op 2500 zal ik deze lager zetten?

:confused: eeeh, haal je nu niet wat termen door elkaar?
 
wave-kleur

wave-kleur

Nu weet ik dat ik de kleur kan instellen en dat het ik ook gedaan alleen past hij het niet toe hetgeen ik wil.
Wat wil ik namelijk: normaliter is de wave van de track standaard zwart gekleurd. En de achtergrond van de track veranderd telkens van kleur (wanneer je dit aangeeft).

Nu wil ik graag dat die achtergrond van de track wit blijft en de wave (die normaal zwart is) automatisch van kleur veranderd wanneer je een nieuwe track aanmaakt.

Wordt gewoon gek van dat zwart.
 
Back
Top