Radio Resistencia compilatie en meer Enfant Terrible nieuws

GRUIS

Stamgast
Lid sinds
6 juni 2003
Berichten
336
Locatie
Gooiland, Nederland
et001_front_300.jpg


Enfant Terrible nieuws: Radio Resistencia compilatie, Radionome en Spleen sessies en label avond op STRP Festival

Enfant Terrible bestaat vijf jaar in 2009. Verwacht ook dit jaar weer een aantal interessante platen. Om te beginnen is er een nieuwe compilatie, getiteld Radio Resistencia, met 18 bands uit diverse hoeken van de wereld.

Voor de mensen die bekend zijn met Enfant Terrible zijn er meerdere bekende bands te vinden op de disc, maar er staan ook verschillende nieuwe bands en stijlen op. Bands en stijlen waarvan in de nabije toekomst meer zal verschijnen. Met Radio Resistencia wordt een overzicht gegeven van onafhankelijke muziek zoals wij dat zien… en deze keer dus niet alleen elektronische muziek.

De muzikanten: Swann Danger (USA), Black Ice (USA), Headcollision (NL/AU), Saralunden (SE), Luisa LaChouf (AU), Popsimonova (HR), Flying Bodies (DE), Florence Foster Fan Club (HR), :Codes (BE), Agent Side Grinder (SE), Dolina (FR/B), Kim Ki O (TR), Model Z (FR), Le Moine (FR), Antlers Mulm (DE), Distel (NL), Wermut (DE) en Oplen (SE).

Voor geluidsfragementen zie hier: http://www.enfant-terrible.nl/ET001.htm

Release datum: februari 2009
Cat. nr: ET001
Formaat: CD
File under: indie-tronics / indie rock / elektro / lo-fi pop

+

In de lente van 2009 verschijnen de eerste twee platen in een serie in samenwerking met de Nederlandse omroep VPRO. De VPRO zond in de jaren tachtig de legendarische radioprogramma’s Radionome en Spleen uit met gedurfde en experimentele popmuziek. Een live sessie van een Nederlandse of internationale band was onderdeel van het programma. Niet al deze sessies zijn bewaard gebleven, maar wat er nog is wordt door Enfant Terrible uitgebracht. De eerste twee platen zijn van de Belgische acts Luc van Acker (Radionome 1981) en Kaa Antilope (Radionome 1982).

+

Enfant Terrible is aanwezig op het STRP festival voor kunst, muziek en technologie met een label avond op zaterdag 11 april 2009. Meer informatie spoedig op
www.enfant-terrible.nl en www.strp.nl…
 
de helft van de editie is weg... voor verkooppunten zie mijn site onder shops onder links...

de Kaa Antilope en Luc Van Acker gaan over ongeveer twee weken naar de persen...
 
Back
Top