FL Studio & MPC 2000

Triton

Ingeburgerd
Lid sinds
12 september 2006
Berichten
80
Mensen,

Ik wil graag de mpc 2000 sound!
Maarrrr ik wil graag FL studio blijven gebruiken.
Weet iemand hoe ik dit voor elkaar krijg via midi/audio enzow...?


Graag uitleg.

Thx
 
wat is voor jou de 'mpc sound' ??
als je dat bedoelt als "dezelfde sound als wat er uit een mpc komt" vrees ik dat niemand je zal kunnen vertellen "hoe dat moet", want het kan gewoon niet.
Hangt trouwens helemaal niet (enkel) af van midi/audio, maar ook in sterke mate van je geluidskaart.
 
EDIT..

Ik wil een mpc 2000 maar wil de seq van FL studio blijven gebruiken.
 
dan heb je één kabel nodig : een midi kabel (om van je PC naar je MPC te gaan zodat je'm met FL kan aansturen)
 
ja ok , maar krijg ik dan dat mpc geluid? nu is alleen aan sturen... ja sorry.. snap niet helemaal hoe dat werkt snap je.

thx
 
maar wtf is 'dat MPC geluid' ????? de MPC is een sampler, dat weet je toch ? dus wat je er aan geluiden insteekt, kan je 'afspelen' door de sequencer die erin zit of door een externe sequencer (wat jij wil dus)
ik denk dat je niet goed weet waarover je bezig bent of wat je wil, ikzelf begrijp het in elk geval niet echt.
 
koop voor 50,- een Akai S-2000.. heeft dezelfde sample engine...
Heb hem ook gehad, niks speciaals aan..
 
De MPC's kenmerken zich door een bepaalde manier van werken en de dan met name de makkelijke manier waarme je een muzikaal idee snel om kan zetten in noten in de sequencer. Met de sequencer van de MPC, die zich uitzondelijk makkelijk laat bedienen, kun je interne samples (die door de voor drums geoptimaliseerde DA-conversie keihard in je face klinken) aansturen. Dit geldt eigenlijk voor alle MPC's. (is dit de sound die je zoekt?) Of je kan er via midi andere geluidsbronnen mee aansturen. Dit gebeurt ook megastrak.

Iedere MPC heeft zijn "eigen" geluid. De MPC2000, 2000XL en de nieuwere MPC's zoals de 1000, 2500 en 5000 hebben een minder duidelijke "eigen" sound. De eerdere modellen zoals de 60, 60 MKII en 3000 hebben wel een erg eigen geluid, en geven een extra karakter aan de gesamplede sounds wat vaak als "gritty" "punchy" en "rauw" wordt omschreven, als is het maar wat voor naam je het geeft.

Ik begrijp dat jij de sequencer van FL wil gebruiken om de interne sampler van een MPC2000 wil gebruiken. Dat kan gedaan worden door de midi out van je pc te verbinden met één van de midi ins op de mpc2000. Dan kun je daarna door via een midi out module denk ik in FL Studio de sound van de MPC2000 bespelen. Of dit is wat je wilt is de vraag. Ik zie het nut er niet echt van. De sequencer van de MPC bypassed het midi gedeelte om de interne sounds/samples aan te sturen waardoor de timing van de geprogrammeerde drums megastrak is. En dat hoor je toch. (Of is dit de sound die je zoekt? )
Ga je dus de interne sounds via FL en midi besturen dan is dit niet het geval en is het nut hiervan mijns inziens ver te zoeken. Je kan dan beter een S2000 scoren welke intern op de converters na hetzelfde is als de sampler van de MPC2000. Of een andere hardware sampler (Akai, Emu, Roland....)Dit geeft echter niet dezelfde sound, wel een andere, misschien zo je wilt, een betere sound.

Wat je ook kan doen is je drumtracks programmeren en sequencen op je MPC en daarna deze opnemen en dan als loops gebruiken in FL Studio. Dan heb je en de strakke timing, de in "In your face" sound, en het "gemak" van de FL studio.
 
Wat je ook kan doen is je drumtracks programmeren en sequencen op je MPC en daarna deze opnemen en dan als loops gebruiken in FL Studio. Dan heb je en de strakke timing, de in "In your face" sound, en het "gemak" van de FL studio.[/QUOTE]

dit is wel de oplossing misschien...
hoe zit dit in elkaar?
 
Ik geloof dat de topicstarter zich eerst eens moet verdiepen in wat een MPC is en hoe midi en audio werkt. No offence maar anders komen we er denk ik niet helemaal uit.
 
Volgens mij heeft hij geen idee wat hij verstaat onder 'de mpc sound'...

hij wil gewoon zo'n geil bakkie met van die pads :-)
 
je kan via midiclock de mpc sync mee laten lopen met fl studio hoop ik voor je. ik heb dat nooit gedaan bij fl studio. de uitgangen van de mpc kun je dan op de mixer van FL studio laten binnenkomen.
 
ik denk ook dat de topicstarter niet echt goed weet wat hij wil bereiken...of dat niet goed kan uitleggen. Met de info in deze thread moet hij wel voortkunnen denk ik dan...

Maw een verzoek aan de topicstarter om zijn vraag in meerdere zinnen te formuleren
 
Mensen,

Ik wil graag de mpc 2000 sound!
Maarrrr ik wil graag FL studio blijven gebruiken.
Weet iemand hoe ik dit voor elkaar krijg via midi/audio enzow...?


Graag uitleg.

Thx

Ik weet niet welke fruityloop je gebruikt maar je kunt vanf versie 7 geloof ik hardware aansturen. Waaronder ook je mpc.

Om je mpc te gebruiken moet je eerst je mpc op je pc aansluiten via midi.

Als je dat gedaan hebt kun je je mpc kiezen net zoals je je vst instruments kiest in fruityloop.

Alleen heet het midi out, die open je en dan selecteer je je midikanaal die je ook in je mpc hebt ingesteld.........
 
Lijkt me ook wel interessant om S2000 te combineren met mn FLstudio en Cubase. Vooral omdat die S2000 zo goedkoop is natuurlijk haha.

Is het niet beter om die S2000 dan SCSI aan slluiten in plaats van midi? Volgens mij wordt dat aardig langzaam.

Verder vraag ik me af of een externe sampler veel cpu gebruikt, iemand een idee?

Edit: Kan ik ook de digitale I/O van mn Emu 0404 hiermee gebruiken? Misschien nog sneller/beter?
 
Laatst gewijzigd:
Denk dat hij bedoeld, dat hij dus geluid hoort van de MPC d.m.v. monitoren. En dat hij z'n werk wil raadplegen binnen Fruity Loops.
Direct tijdens het opnemen, alsof je met je midi controller bv. iets opneemt, signaal ziet op de piano roll en kan affspelen.
Met midi opname, heb je wel signaal, maar niet het geluid.

Als je afspeelt hoor je niets, of je moet precies dezelfde samples aan de gebruikte keys in FL verbinden d.m.v. van bijvoorbeeld Kontakt?

Iemand gaf het aan, maar het is dus het meest handig om loops, als wave bv. binnen FL in te laden? (Lijkt me zelf ook het handigst)
Ben zelf ook benieuwd naar de werking van de MPC / drumcomputer, i.c.m. pc editing.

Wacht wel eerst de gebruikerservaringen af van de Maschine van Native Intruments. Hopelijk is het wat..
 
Ik heb inmiddels m'n S2000 binnen. Vanavond de scsi kaart installeren en proberen uit te vogelen hoe het met Recycle 2.0 werkt.

Verder is het best een omslachtige sampler om mee te beginnen.

Heb van de week ook de Boss SP 202 binnen. Die werkt echt super eenvoudig.

Ik ben benieuwd wat ik met die S2000 allemaal kan gaan doen. Eerst maar eens in verdiepen.
 
Back
Top