Muziek maken !! how to start !

Aan de ene kant wel mee eens, maar als iemand in z'n eerste topic zo voor 2.500 software opnoemt en met de meeste idiote vragen komt, dan weet je dat hij (nog) niet in deze software heeft geinvesteerd (want een normaal iemand weet wat hij koopt en zeker geen 5 pakketten tegelijk)

Sorry hoor, maar ik moet ook hard werken voor m'n centen en een C4 licentie + Komplete 5 doet mij ook pijn in de portemonee.

Vind het dus niet zo gek dat dit soort gastjes afgebrand worden.
Daarnaast vind ik Cubase.net bijv een aardig forum, daar mag je geeneens posten als je je dongle serienr niet hebt ingevuld op je profiel (hier weer moeilijker te implementeren om dat alle producten hier besproken kunnen worden) Ik weet ik niet of compliance wel de taak van het synthforum moet zijn. Maar ik erger me i.i.g. dood aan al die newbie Electro (je weet wel de nieuwe Trance) gastjes met hun gehackte Reason of SX3 H2O "hoe maak ik fledder legrand lijntjes" vragen...
 
Aan de ene kant moet je nummers afgewerkt zijn,en aan de ander kant toch wat kennis van muziek om iets te scoren.En welk genre?Plus dat een paar miljoen mensen,zijn,zijn muziek op het internet gooit nu.Denken dat je de beste bent is een goed begin,maar hoe klaar je het tussen al die muzikanten die denken dat ze het nummer hebben?
 
het is ook zo dat je niet per se hoeft te reageren
TS zit waarsch echt met handen in het haar en ziet SF(net als google) als iets waar je info vandaan kan halen. een nieuweling is nog helemaal niet voor t behoud en vooral het schoonhouden van dit forum
wat kan hem t schelen, hij wil gewoon aan de slag..
als t forum dat soort posts wat wil indammen of naar een minder prominente plek wil verwijzen dan is dat natuurlijk prima, met wat voor regels dan ook.
het probleem blijft wel dat een nieuweling uiteraard niet gelijk zo betrokken is als alle andere verslaafden hier :D en dat kan je ook niet echt van ze verwachten lijkt me
 
Aan de ene kant wel mee eens, maar als iemand in z'n eerste topic zo voor 2.500 software opnoemt en met de meeste idiote vragen komt, dan weet je dat hij (nog) niet in deze software heeft geinvesteerd (want een normaal iemand weet wat hij koopt en zeker geen 5 pakketten tegelijk)

Wat een moraalridders allemaal weer hier.. hoe zijn de meeste mensen anders met muziek maken begonnen??

En bovendien, het gaat toch eigenlijk om wat je met de software uiteindelijk doet, mij boeit het zeker niet of iemand nou legaal of niet legale sofware gebruikt. Als iemand (jij bvb) alles netjes koopt mooi, wil je een lintje ofzo???
 
Het boeit jou zeker ook niet wat ze met je tracks doen?!? of jezelf gemaakte samples?!? of je zelfgeprogrammeerde SW? kom op zeg, dit is echt de meest stompzinnige redenering in de dit hele topic.

Er zijn voldoende nagenoeg gratis alternatieven (bijv Reaper) als je ECHT wilt. Illegale SW kent GEEN excuus!
 
.. hoe zijn de meeste mensen anders met muziek maken begonnen??
Blokfluit les? Of gitaar, piano of zo?
Uiteraard omdat een blokfluit goedkoper is dan een pakket van een paar honderd euries. :D
 
Illegale SW kent GEEN excuus!

Mwah, het is wel lekker goedkoop. Maar dat is weer een hele andere discussie :D

Een 'absolute beginners'-deel lijkt me een goed plan, daar kunnen de 'domme vragen' of 'ik weet niks maar ik wil graag'-vragen gepost worden. De meer ervaren posters kunnen dan kiezen hier te helpen of weg te blijven zonder zich te hoeven ergeren. Ik zou dit niet aan post-count hangen maar gewoon adhv het gedrag van posters.

En dit soort topics hou je toch niet tegen, maar misschien kun je ze isoleren :)
 
Mwoa. een flapdrol filter is niet zo moeilijk te implementerE.
Als het woord HOE, WAT, WAAR en/of DOWNLOADE meer dan 5 keer in de
tekst staat is het raak. Mocht er een reeks aan software pakettE opgesomt
worden is het oordeel helemaal kat in 't bakkie. :doei:
 
Is het nu echt zo moeilijk om van het voordeel van de twijfel uit gaan en ,zolang een beginnneling niet uitdrukkelijk vermeldt dat hij illegale software gebruikt en dit met hand en tand verdedigt, die enthousiaste persoon te helpen. Vele ervan zijn ook jong. Het zou spijtig zijn moesten hun interesses op zulk een lompe manier gekelderd worden.

Sommige reacties hier doen sterk aan het ex-rokers syndroom denken. En laat dit nu de meest onaangename mensen zijn.

Trouwens, regelmatig zijn er mensen die door de zachte druk hier op het forum overschakelen op legale software. Nou, dit is toch een veel betere manier van werken, me dunkt ipv lekker arrogant met de ervaren spierballen te rollen.
 
edit: jong (van geest). Mijn diepste excuses mocht ik je frisse leeftijd in discrediet gebracht hebben.:kimono:
 
Ten eerste kun je niet iedereen het voordeel van de twijfel geven
omdat achteraf blijkt dat je het 99% van de tijd mis had (Wat je mijlen
ver had aan kunnen zien komen).
En ten tweede is piracy crimineel gedrag dat te vaak onderschat wordt. Zelfs
kinderen kunnen FL voor hun verjaardag vragen. Aan software hangt nu
eenmaal een prijskaartje. Niet alles hoeft voor een appel en een ei verkocht
worden waar tienduizenden uren aan bloed, zweet en tranen inzitten voor de
ontwikkelaars. Of ben jij er zo één die geen vruchten hoeft plukken van je
arbeid JugJug?

Samir A. was ook 100% onschuldig voor zijn veroordeling... :dubbel::dubbel::dubbel:
 
Laatst gewijzigd:
Of ben jij er zo één die geen vruchten hoeft plukken van je
arbeid JugJug?

Neen, wel iemand die na lang sparen dolfier was op zijn gekochte software (eindelijk had ik gekocht wat ik zo lang gebruikte, nu was het echt van mij). En dit is een gevoel dat ik a priori bij anderen niet de grond in wil boren. Naief? Misschien.
edit: toch ff verduidelijken. In die tijd was er nog geen massa freeware voorhanden waarmee je het kon leren (daar ben ik een enorme voorstander van, dus het argument van "freeware gebruiken en sparen tot je meer kunt permitteren" is wel degelijk een zeer goed argument). Het was Cubase of Cakewalk kopen of een andere hobby zoeken. Als tiener heb ik (legaal) Cubase Light gebruikt tot ik op de beperkingen stootte. Vervolgens heb ik een illegale versie van 3.0 en 5.1 gebruikt tot ik deze kon aanschaffen. En we zijn weer terug bij het begin van de paragraaf. Moreel verwerpelijk? Niet voor mij.

Samir A. was ook 100% onschuldig voor zijn veroordeling...

Yup, soms kookt het ook dat er misbruik van gemaakt wordt, maar toch wel liever zo dan een systeem van uitlokking en veroordeling op voorhand. Fouten maken is leuk, ze verbeteren is nog leuker.
 
Laatst gewijzigd:
Nou, dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, van open sfeer en informatieverstrekken enzo, maar je kunt natuurlijk ook eerst eens wat gaan lezen (heb zelf ruim een jaar alleen gelezen op synthforum, sound on sound, harmony central, etc. voor ik postte en dan nog goed dom klinken met een uitgezochte vraag :geslaagd:) ipv meteen lukraak te posten.

Vaak zijn die eerste posts niet veel meer dan: Ik weet niets, heb de klok horen luiden en geen idee dat er een klepel aan te pas komt en kun je het even voor me op een rij zetten en een dikke bassline voor me verzinnen?

Ik zou een beginnersafdeling met een zeer uitgebreide faq best wel een goed idee vinden, of eigenlijk nog beter, maak de synthwiki vrij toegankelijk en laten we een volledig synthgerelateerde encyclopedie maken met tutorials ofzo, die straks vertaald wordt naar 150 talen, daar mensen naar verwijzen.

En wellicht toch wat strenger modereren op wat echt vervelend is en niet smack die één en ander compenseert met een grote bek. Zowiezo, iets meer hardware synths, iets minder softsynths? Het is het synthforum.nl en niet www.softsynthforum.nl.

Ok, bring on the flames! :D
 
Vaak zijn die eerste posts niet veel meer dan: Ik weet niets, heb de klok horen luiden en geen idee dat er een klepel aan te pas komt en kun je het even voor me op een rij zetten en een dikke bassline voor me verzinnen?

Klopt: en dan is het antwoord: "Je weet toch waar je aan begint? Hier heb je link X en Y naar informatie en freeware. Kom eens terug als je het gelezen hebt." Meer woorden moet je er niet vuil aan maken. En al zeker geen macho gebral.

Dus: een sticky of subforum waarnaar standaard verwezen kan worden zou ideaal zijn. Zijn de mods daar voor te vinden? Binnenkort heb ik daar de tijd voor.
 
Wat vind je verder van het wiki-idee dan? (je weet wel dat deel dat niet dikgedrukt was in mijn post ;))

edit: bedoel dan heb je ook een centraal iets om naar te verwijzen, nu zijn het obscure oude threads met een lengte van soms letterlijk jaren.


Klopt: en dan is het antwoord: "Je weet toch waar je aan begint? Hier heb je link X en Y naar informatie en freeware. Kom eens terug als je het gelezen hebt." Meer woorden moet je er niet vuil aan maken. En al zeker geen macho gebral.
 
en laten we een volledig synthgerelateerde encyclopedie maken met tutorials ofzo, die straks vertaald wordt naar 150 talen, daar mensen naar verwijzen.

Ik rook sarcasme ...:o:, maar denk wel dat we op dezelfde lijn zitten.
 
ik zit met een probleem. ik wil produceeren maar ik weet niet welke software ik wil:
ik heb de keus uit: FL, Reason, Ableton live, of cubase.

Nou zijn er van 3 van de 4 demo's te downloaden. Ga er gewoon eens voor zitten en kijk wat je met twee weken pielen en de handleiding gedaan kan krijgen. Als je het niet probeert weet je het ook niet, en mensen hier gebruiken allemaal wat anders wat gebaseerd is op persoonlijke voorkeur.

is deze software beetje makkelijk uit te bereiden? in de zin met samples enzo?
De software breid je niet uit, je gebruikt plugins. Allemaal behalve Reason kunnen ze hier mee omgaan, Reason heeft een set eigen sample-bibliotheken.

ik wil in de house / trance style muziek ontwerpen.
welke software raden julie mij aan?
Het mooie is dat de software helemaal geen moer geeft om wat je maakt.

Kijk na die 2 weken testen welk programma je het makkelijk maakt om muziek te maken en ga daar mee verder.

verder ben ik vanplan een midi keyboard te kope: de M-Audio Axiom 46 is dit een goede keus?
Is geen verkeerde keuze, maar vergeet niet ook nog geld over te houden voor een fatsoenlijke geluidskaart.
 
Back
Top