op zoek naar nieuwe software

Weet je het ECHT heel zeker? :D
 
Maarrr, Kontakt is wel een behoorlijk log en lomp programma. Drumkits erin bouwen is gelukkig supersimpel, gewoon 10 files erin sleuren & pleuren en ze worden over het toetsenbord verspreid. Het grootste voordeel vind ik dat er op de DVDs een erg nette library staat van orkestrale samples, daar ga je zeker plezier van krijgen.

Je MPK zou ik als ik jou was wel opsplitsen in een MPD en een controller. De pads van de MPK zaten niet echt hoog (zelfs vrij dicht bij het oppervlak) en die van de MPD zijn wat rubberiger (veert beter) en groter. Kwestie van smaak, magoed, de sliders en knoppen op de MPK zijn echter weer wel lekker lomp (positief bedoeld, dan!).

Qua quantizen zit je bij Cubase zeker niet fout. Je kunt met Arpache een eigen arpeggiator maken met losse MIDI-clips zodat je bijv. dat tokkelgeluidje met de net-afwijkende timing in "Still Dre" kan doen door gewoon het akkoord in te houden.
 
Je MPK zou ik als ik jou was wel opsplitsen in een MPD en een controller. De pads van de MPK zaten niet echt hoog (zelfs vrij dicht bij het oppervlak) en die van de MPD zijn wat rubberiger (veert beter) en groter. Kwestie van smaak, magoed, de sliders en knoppen op de MPK zijn echter weer wel lekker lomp (positief bedoeld, dan!).

https://www.synthforum.nl/forums/showthread.php?t=101508

is battery dan lichter als kontakt of?
 
dat is niet helemaal waar, ik vind de overzichtelijkheid van een sequencer als ik voor software ga erg belangrijk. Cubase ziet er overzichtelijk uit, dus dat is goed. Maar de reden dat ik nooit echt aan Reason of Fruity Loops ben gegaan is dat ik t onoverzichtelijk vond, terwijl vooral reason me erg aansprak kwa sample mogelijkheden. maar t slicen vind ik wel heel belangrijk ja

Ik ga volgende week in ieder geval bij iemand langs die een akai mpk 49 aan FL heeft hangen en de dag erna bij ieman die Cubase heeft staan (dacht ik)

yo nemon heeft beide, cubase en fl... heb zelf mpc's hangen aan fl, cubase en logic... vind het eigenlijk allemaal hetzelfde, heb de voorkeur voor exs24 en rex behalve in FL waar het met eigenlijk niet uitmaakt (slicex is erg nice). De overzichtelijkheid van een programma heeft mijns inziens te maken met de ervaring met het programma zelf hoe lang je er mee werkt. Behalve het waarderen van plugs en sequencing is de gui natuurlijk het belangrijkste voor je workflow en bij alle daws (dus niet reason of renoise) is dit naar de hand te zetten. Dit is niet zon creatief process dus ga ik er ook niet vanuit dat het aanpassen van de gui het eerste is wat je uitzoekt als je met nieuwe software begint, maar dus wel cruciaal voor je workflow cq overzichtelijkheid ( je gaat met nieuwe software immers meteen je plugs en samples laden en die sequencer uitproberen). Persoonlijk vind ik cubase het minst qua overzichtelijkheid, logic en fl het fijnst (snelst) werken en bij alle programma's gebruik ik voornamelijk shortkeys ipv muis (waar mogelijk), hiermee heb ik eigenlijk nooit problemen met overzichtelijkheid aangezien ik met een toets combo meteen krijg wat ik wil zien of editen. Dit moet je echter ook aanleren en is niet iets wat je meteen toepast als je nieuwe software gebruikt, hoewel veel daws eigenlijk veelal dezelfde toets combos gebruiken of heel erg erop lijken.
 
Ik zou toch echt voor ableton kiezen helemaal omdat je ook intresse heb voor de mpc`s.:duivels:
Ableton suite samen met een mpk keyboard is gewoon nog dikker als een de dikste mpc alles in twee windows (zeer overzichtelijk)mpc style en arangament style en een dikke sampler en drum sampler hele vette fx aan boord.

En nu zal ik het niet meer hebben over ableton.

succes
 
U heeft antwoord :)

is battery dan lichter als kontakt of?

Battery pas je anders toe dan Kontakt. Kontakt noem ik zwaar, want je kunt makkelijk je 2 gb intern voltrekken door bijv. een compleet orkestraal ensemble te laden voor elk MIDI-kanaal. Verder zitten er nog dure effecten zoals een convolutie-reverb op, en dat trapt je CPU-gebruik omhoog.

Als je niet meer dan een paar losse samples van drums gaat inladen is Kontakt eigenlijk overkill. Zeker voor drums leent Battery zich beter.

Nog een optie (die minder vriendelijk is in gebruik maar wel erg goed klinkt) is ShortCircuit (v1.1.2). Spartaans, geen presets, niet echt veel effecten maar een idioot uitgebreide modmatrix en een hele hoop filters en distortions.
 
Back
Top