aub help me track remixen

casanova

Nieuwkomer
Lid sinds
6 Maart 2008
Berichten
1
ey mensen,

ik ben nieuw hier dus laatik me voorstellen, ik ben casanova 17 jaar oud en schrijf al paar jaren texten maar wil nu eindelijk opnemen.
ik heb een samson c03u mic aangeschaft en cool edit pro 2.1.
ik zou graag een track willen mixen maar ik heb geen idee hoe.
wat ik bedoel is dus bijvoorbeeld stuk van partysquad (met hun vocals) en instrumental stuk waar ik dan op rap en dat inelkaar zetten zodat het klinkt alsof ik de track met hun heb opgenomen als je snapt wat ik bedoel
tongue.gif
verder zou ik dan ook willen weten hoe ik de geluid van mijn beat en vocals gelijk kan zetten aan hun stuk, ik heb al veel gegoogelt en kon nix vinde op andere fora wille ze me ook niet egt helpe ik hoop dat het hier lukt.;{
alvast bedankt
laugh.gif
 
Dat kan door gebruik te maken van een DAW (Digital Audio Workstation). Cool Edit Pro (wat inmiddels flink verouderd is) kan enkel wave files (en gecomprimeerde versies zoals MP3) bewerken als in ruw met de losse samples van een geluidsdrager aan de slag. Dit is niet wat jij wilt.
Veel gebruikte DAW's zijn Steinberg's Cubase, Albeton's Live, Cakewalk's Sonar, Apple's Logic (Express en Pro), en FL Studio.
Als ik het zo hoor kun jij het beste gaan stoeien met Cubase of FL Studio. De andere zijn iets te uitgebreid, wat in jouw geval (op dit moment) alleen maar een nadeel is. Overigens is Cubase een van de uitgebreidste uit het rijtje, maar het zit mijns inziens zo goed in elkaar dat de beginner er mee uit de voeten kan.
Ga eens op zoek naar (video) tutorials van beide. FL Studio is toch iets meer geschikt voor Dance, of in elk geval elektronische muziek (net zoals Ableton Live), maar dat wil niet gelijk zeggen dat het niet goed te gebruiken is voor R&B/Rap/HipHop.

Voor meer informatie over hardware (low latency audio interfaces bijvoorbeeld) of software moet je iets specifieker vragen. Voor nu kun je je het beste gaan verdiepen in het fenomeen DAW.
Voor elementaire vragen als "Wat is een DAW?" en "Wat is een sequencer?" verwijs ik je door naar Wikpedia (www.wikipedia.nl) en synthwiki (www.synthwiki.nl)
 
ey mensen,

ik ben nieuw hier dus laatik me voorstellen, ik ben casanova 17 jaar oud en schrijf al paar jaren texten maar wil nu eindelijk opnemen.
ik heb een samson c03u mic aangeschaft en cool edit pro 2.1.
ik zou graag een track willen mixen maar ik heb geen idee hoe.
wat ik bedoel is dus bijvoorbeeld stuk van partysquad (met hun vocals) en instrumental stuk waar ik dan op rap en dat inelkaar zetten zodat het klinkt alsof ik de track met hun heb opgenomen als je snapt wat ik bedoel
tongue.gif
verder zou ik dan ook willen weten hoe ik de geluid van mijn beat en vocals gelijk kan zetten aan hun stuk, ik heb al veel gegoogelt en kon nix vinde op andere fora wille ze me ook niet egt helpe ik hoop dat het hier lukt.;{
alvast bedankt
laugh.gif


ik denk niet dat je met een USB mic het zo kan mixen alsof je het met hun hebt opgenomen, ik denk dat je gewoon eerst die track instrumental moet krijgen, de vocals los krijgen van de beat, beetje knippen en plakken en schuiven en je eigen ding tapen en dat dan op de beat zetten en dat dan mixen.. zoiets, je vraag is nie echt duidelijk man
 
gewoon veel oefenen en ook eens wat lezen over opnemen, mixen etc.
inderdaad heb je dan wel meer aan een programma als cubase le of zo , daar kun je meerdere tracks/sporen/geluiden/ naast elkaar afspelen , er stukjes uitknippen en die verschuiven , nieuwe tracks/geluidsporen opnemen en die eronder/achter plakken en daarna per spoor of over alle sporen effecten ( zoals galm/reverb) en equalizers ( voor klankverandering bv meer hoog of laag) toevoegen.
en dat kun je dan weer uit laten rekenen tot 1 stereotrack/'n nieuw liedje.
cubase le wordt vaak gratis bij geluidskaarten gelevert en zou dus vrij eenvoudig te vinden moeten zijn. (het is ook wat makkelijker dan de grote uitgebreidere cuase versies)

natuurlijk vergt dat wel wat oefening en dus tijd , maar er zijn vervelendere manieren om je tijd mee door te brengen denk ik
 
verder zou ik dan ook willen weten hoe ik de geluid van mijn beat en vocals gelijk kan zetten aan hun stuk
Je zou kunnen beginnen door de beat die je gebruikt al gelijk te zetten.

Nou goed dan, even een tutorial. Omdat al de nieuwe hiphop zuigt pakken we een echte klassieker erbij, namelijk Dr. Dre - Let Me Ride.

http://www.youtube.com/watch?v=S0Sp500ZVI0

Als je het MP3tje pakt en dit opent in een editor zoals Audacity (dit is een programma dat voornamelijk geschikt is voor stukken geluid ergens uit te knippen - niet zozeer om muziek te maken) krijgen we dit te zien.

001openmp3inaudacityin3.jpg


Door het vergrootglas te gebruiken (rood cirkeltje) kunnen we dit in detail bestuderen. Wat we willen is eigenlijk 1 enkele "loop" - een stuk wat zich elke keer herhaalt. Dit kunstje werkt ook met andere nummers - wacht totdat de intro voorbij is en kijk of je de beat kan isoleren.

002findloopwf2.jpg


Het stuk wat ik hier nu heb aangemerkt kun je elke keer achterelkaar spelen zonder dat je een "hakkel" hoort. Deze loop is echter niet 4 maar 8 maten lang. Dit is op zich niet zo'n probleem; je kunt zo accurater bepalen wat het tempo is van een liedje.

In Audacity kun je loopen door de shift-toets in te houden - dan verandert de Play knop in een Loop-knop.

Nou staat er onder in het scherm van Audacity iets interessants:

003selectionsecondsds3.jpg


Selection: (getallen) - 0:05.239302 min:sec.

Nu wordt 't even rekenen:

120 bpm (beats per minute) betekent dat elke "beat" 60 / 120 = 0.5 seconden duurt.

8 maten duurt dus 5 seconden en nog wat. 1 maat duurt dan (Windows rekenmachine) 0.65491275 seconden.

Even invullen:

60 / ? = 0.65491275

kun je ook schrijven als:

60 / 0.65491275 = ?

is dus

91.65 (en nog wat) BPM.

Je weet nu op welk tempo je je beats moet maken om precies hetzelfde tempo te krijgen. Maarrrr, nou hebben we een probleem. Als je hebt meegerekend zie je dat het getal een afronding is, dus lopen ze na een tijdje niet meer gelijk. Dit geldt in principe voor alle muziek; er zijn tientallen oorzaken voor een subtiel verschil in tijdsrekening.

Wat je dan doet is bijv. maar 1 couplet opnemen in plaats van alles achter elkaar; of, als je alles achter elkaar opneemt knip je het eerst in aparte stukken. Je zorgt er dan voor dat het begin van het couplet precies gelijk valt met het begin van de beat van het origineel waar je het overheen zet.

Daar kun je weer een probleem krijgen - wat nou als je niet precies gelijk kunt beginnen omdat er in je rap een stukje stilte zit aan het begin? Nou, voordat je dan met je microfoon aan de slag gaat klap je dan eerst 4 of 8 keer in je handen in het tempo waar de originele track op draait. Als je dan vervolgens je rap over het origineel zet kun je dat klappen gebruiken om het gelijk te zetten.

wille ze me ook niet egt helpe
Kan misschien ook komen doordat je zo schrijft. Goed ABN (of Engels) wordt altijd eerder serieus genomen dan SMS-taal, hier ook. Neem de moeite om begrijpelijk te zijn en de rest neemt dan de moeite om je een goed antwoord te geven.

We hebben hier ook zelf smileys, hoor ;).

http://www.audiostacja.pl/images/big/MegaStudio/Cubase-LE-4-screenshot-big.jpg

Hier zie je hoe je de "blokken" samples boven elkaar kan zetten.

Cubase LE of Ableton Live Lite is geen slecht idee. Er zit genoeg power in om even vooruit te kunnen, je kunt er stukken meer mee dan Cool Edit Pro (heet nu Adobe Audition en is er niet beter op geworden), en het zit bij een hoop geluidskaarten of MIDI-keyboards ingesloten, wat overigens ook een erg nuttige aanschaf is :).
 
Is 't nog gelukt?
 
Als je beginner bent kan je beter sony acid gebruiken.

heel erg simpel. en je kunt er mee werken met midi en alles zet hij automitisch in het tempo dat jy wil:geslaagd:

Dat is gewoon onzin. Persoonlijk vind ik Sony Acid veel onduidelijker en onoverzichtelijker dan 'concurrerende' software.

Ik neem aan dat je niet veel weet van muzieksoftware ("en je kunt er mee werken met midi en alles zet hij automitisch in het tempo dat jy wil"), aangezien wat jij beschrijft gemeengoed is in alle DAW's. Volgens sommige is de Piano Roll van FL Studio zelfs de beste in de markt.

Sony Acid...... tsja........... Beetje onzin dus.
 
ACID was wel een van de eerste die dit deed :). Heb toendertijd met 1.0 nog wat gerotzooid, alleen was de timestretching niet echt geweldig; dus .wav file terugsmijten in SoundForge, daar stretchen, en dan als one-shot in ACID zetten. Verder is ACID (basic versie) goedkoper dan Live (Lite).

Tegenwoordig is echter Ableton toch m'n eerste keus :).
 
Je kan ook de meegeleverde Software gebruiken.
Cakewalk Sonar LE.
Voor een beginner is dat denk ik wel genoeg.

of copy/pastje:
Key Features

* 64 audio tracks
* 256 MIDI tracks
* 8 simultaneous inputs and outputs
* 24-bit/192 kHz audio quality
* 24 simultaneous effects
* 8 simultaneous virtual instruments
* Integrated VST/VSTi support, without need for VST adapter
* Support for ACID™-format loops
* Support for ReWire clients such as Project5, Live, or Reason
* Elegant user interface—NEW
* Active Controller Technology™ automatically maps MIDI keyboards and control surfaces to the parameters you need most on effects, instruments, volume, pan, and other mix elements—NEW
* Easier integration of virtual instruments with Synth Rack—NEW
* Support for Windows Vista (32-bit & 64-bit) —NEW , Windows XP Professional x64 Edition—NEW, and Windows XP operating systems
 
quote van Travelan:
FL Studio is toch iets meer geschikt voor Dance, of in elk geval elektronische muziek (net zoals Ableton Live), maar dat wil niet gelijk zeggen dat het niet goed te gebruiken is voor R&B/Rap/HipHop.

---

Dit is echt fucking bullshit.
Als of hip hop niet electronisch gemaakt wordt zeker...:Z
waar haal jij vandaan dat het voor dance meer geschikt is?
het is maar wat je er mee kan en hoe creabea je zelf bent...
zo te merken praat je alleen maar in je eigen straatje overal knakker.
:gaap:
 
Ik weet dat de beatkidz al hun 'hits' maken in FL. Reverse ook bijvoorbeeld. Voor het daadwerkelijk tracken van de vocals wordt de beat gewoon in een cubase / PT sequencer geladen.
 
Dit is echt fucking bullshit.
Als of hip hop niet electronisch gemaakt wordt zeker...:Z
waar haal jij vandaan dat het voor dance meer geschikt is?

Wordt 't ook, maar met een ander apparaat.

Een TR-909 dwingt je om op elke 16e noot te spelen; forceert je dus om die noot daar neer te zetten. Dat is mooi, maar niet altijd voor hiphop. FL Studio heeft als een van de hoofdmanieren van sequencen zo'n 16-stapjes geval (en bij andere software gaat dat niet of moet je 't er bij kopen).

Als je goed kijkt naar een breakbeat (of een hiphop beat) zie je dat de geluiden net wat eerder of net wat later beginnen dan dat ze in het ruitjespapier van een TR-909 doen. Dat zorgt bij hiphop voor de groove, die op lagere tempo's (hiphop) beter werkt dan op hogere (dance). Natuurlijk kun je in FL Studio gerust de 16-stappenmethode overslaan, een gesamplede breakbeat neerzetten - maar dan ga je voorbij aan iets wat 't nou juist krachtig maakt.

De Shuffle-knop lost het overigens niet op, want die doet niet hetzelfde. Je komt dan al vrij snel uit bij een MPC-achtig apparaat - een stel drumpads, want inklikken met de muis is ook niet leuk.

zo te merken praat je alleen maar in je eigen straatje overal knakker.
:gaap:
Een beetje minder beledigd toontje mag ook wel, daar maak je eerder vrienden mee. Waarom gelijk zo uitvliegen? (en dan nog over een oud topic). Er ligt hier niemand te miepen dat FL Studio kinderspeelgoed is (en dan nog; laat ze maar miepen, des te meer tijd hou je over om het tegendeel te bewijzen).
 
Nou goed dan, even een tutorial. Omdat al de nieuwe hiphop zuigt pakken we een echte klassieker erbij, namelijk Dr. Dre - Let Me Ride.
ik heb nog nooit een nummer gemaakt die heet "let me ride"
 
Je zou kunnen beginnen door de beat die je gebruikt al gelijk te zetten.

Nou goed dan, even een tutorial...

[veeeel tekst + plaatjes.... knipknip]

...:).

:okdan: makkelijke tips en mooi simpel uitgelegd, klasse.
Zo kan 't inderdaad ook ipv 'zoek maar op i-net' etc.
 
ik heb nog nooit een nummer gemaakt die heet "let me ride"

Dan wordt 't daar eens hard tijd voor. Trap die 909 onder z'n gat! :D
 
:D .
 
Dat kan door gebruik te maken van een DAW (Digital Audio Workstation). Cool Edit Pro (wat inmiddels flink verouderd is) kan enkel wave files (en gecomprimeerde versies zoals MP3) bewerken als in ruw met de losse samples van een geluidsdrager aan de slag. Dit is niet wat jij wilt.
Veel gebruikte DAW's zijn Steinberg's Cubase, Albeton's Live, Cakewalk's Sonar, Apple's Logic (Express en Pro), en FL Studio.
Als ik het zo hoor kun jij het beste gaan stoeien met Cubase of FL Studio. De andere zijn iets te uitgebreid, wat in jouw geval (op dit moment) alleen maar een nadeel is. Overigens is Cubase een van de uitgebreidste uit het rijtje, maar het zit mijns inziens zo goed in elkaar dat de beginner er mee uit de voeten kan.
Ga eens op zoek naar (video) tutorials van beide. FL Studio is toch iets meer geschikt voor Dance, of in elk geval elektronische muziek (net zoals Ableton Live), maar dat wil niet gelijk zeggen dat het niet goed te gebruiken is voor R&B/Rap/HipHop.

Voor meer informatie over hardware (low latency audio interfaces bijvoorbeeld) of software moet je iets specifieker vragen. Voor nu kun je je het beste gaan verdiepen in het fenomeen DAW.
Voor elementaire vragen als "Wat is een DAW?" en "Wat is een sequencer?" verwijs ik je door naar Wikpedia (www.wikipedia.nl) en synthwiki (www.synthwiki.nl)

Je vergeet steinbergs Nuendo, cubase is meer midi compatible.
In princiepe verschillen ze niet zo heel veel aan elkaar.
Nuendo is wat ik altijd gebruik voor opnames.
 
Back
Top