Er zit een italiaan in me linkermonitor

Toch kan het met voltage te maken hebben. Overdag schommelt de voltage meer dan 's avonds dacht ik.

Een voltage stabilizer die alle schommelingen reduceert tot 220 volt schijnt ook te zorgen voor een betere geluidskwaliteit. Schoner audiosignaal. Nu is dit al een ingrijpende "oplossing". Weet ook niet wat die kastjes tegenwoordig kosten. Maar het kan zomaar het euvel zijn. Alleen ben ik geen technicus, dus het blijven suggesties.

http://www.stassen.nl/stassen/producten/artikel/Netfilters

er zijn personen die beweren dat je mikrofoon opname en je afluistering er ook beter van wordt.
Ik wil je niet zomaar wat aansmeren. Maar het kan de moeite zijn om het uit te zoeken.

Hier nog achtergrond informatie over netfilters
http://www.euronet.nl/~mgw/background/netfilter/nl_netfilter_bg.html
 
Laatst gewijzigd:
3 standaard tips:
1. Goede aarding,
2. Zo kort mogelijke kabels op de ingangen en
3, Gebalanceerde kabels op gebalanceerde ingangen.

Het oppikken van die zenders gebeurt voornamelijk aan de ingangen. Ik heb dat meegemaakt met gitaren(via de elementen en de snoeren), openstaande versterkers en buizenversterkers(met slechte aarding).

Aan de draadstarter: heb je ook geprobeerd of door andersom te pannen, of die radio op de andere monitor komt? ;)
Misschien dat je de monitors kunt omwisselen, dan weet je dat het niet aan de monitor ligt maar aan wat je van de mixer krijgt. Een slechte gebalanceerde kabel kan ook de boosdoener zijn.
 
Je hebt last van radiointerferentie en dat is in veel gevallen te verhelpen met een ferriet ring:)....Of soms ook al door het inkorten van de kabel die naar de speaker toeloopt.(een simpele lus maken in die kabel kan al afdoende zijn)

Dit fenomeen heeft te maken met de golflengte van de radiogolf.Waarschijnlijk heeft je speaker kabel precies de juiste lengte om als dipool(antenne) te fungeren.Waardoor hij dus het radio signaal ontvangt en deze omzet naar iets hoorbaars in jou monitors...
Dat je ze juist nu hoort is niet vreemd,dit komt omdat in de zomer maanden de E-laag is geactiveerd(dit is een ring buiten onze atmosfeer die door de zon word geactiveerd(zonnevlekken en dat soort ongein).
Zendamatateurs en 27 Mhz hobby-isten gebruiken deze E-laag om in de zomer grote afstanden te overbruggen en zo dus buitenlandse stations kunnen draaien.....En dit zijn er duizenden te gelijk over heel europa,die naar elkaar schreeuwen.....

In de winter kan dit ook en kan je zelf veel verder zenden omdat dan dan de F-laagword geactiveerd en E-laag juist weer niet.
Om via de F-laag te zenden en ontvangen is echter wat moeilijker en de signalen zijn dan een stuk zwakker als tijdens de zomermaanden......De signalen die via de F-laag gebounced worden zullen minder snel storing veroorzaken.

Dus er zijn 3 oplossing de 1ne is het inkorten van de kabel en de 2de is de ferriet-ring de 3de optie is anderhalve maand geduld hebben want dan zwakt de activiteit van de zon weer af waardoor de E-laag niet meer voldoende geactiveerd word en als het goed is het dan weer stil op je monitor...

Mocht het inkorten geen optie zijn of niet helpen probeer dan die ferriet ringen!!Ze zijn te verkijgen bij de gemiddelde elektro boer voor een paar euries(Y)

Wikkel nu gewoon de speaker kabel door die ring en als het goed in ontstoord dit voldoende.

In het geval van de platenspeler zou het ook aan aarding kunnen liggen maar ik neem aan dat dit wel in orde is??Probeeer dan in jou geval ook gerust een ferriet ring vaak helpt dit erg goed!!!

Hoe ik dit weet.......tja er zitten nou eenmaal ook knopjes op die apparaten waar je aan ken draaien dus ook dat was interesant voor mij;-)

Succes met dit nogal vervelende geneuzel,niemand zit te wachten op een verdwaalde rus die naar een pool loopt te blerren!!!

Mzzl Mozt-Hard

Dank, nu moet ik mijn leerstof tegen woensdag niet meer herhalen:eureka:. Je hebt min of meer de cursus samengevat, héhé8~.
Daarom heeft een videokabel dus ferrietblokjes aan begin en einde, niets zo stom als een italiaan in Cubase, of een rus in Ableton....
 
Daarom heeft een videokabel dus ferrietblokjes aan begin en einde,

Neen......... dat is om te voorkomen dat het videosignaal uitstraalt. apparaten mogen maar een bepaalde hoeveelheid energie uitzenden (FCC normering enzo) en zonder ferrietkern zouden ze nooit de norm halen.
Bij de videokabel voorkomen de ferrietkernen dat je de italiaan ook nog ziet in je linker monitor. :bekdicht:
 
Neen......... dat is om te voorkomen dat het videosignaal uitstraalt. apparaten mogen maar een bepaalde hoeveelheid energie uitzenden (FCC normering enzo) en zonder ferrietkern zouden ze nooit de norm halen.
Bij de videokabel voorkomen de ferrietkernen dat je de italiaan ook nog ziet in je linker monitor. :bekdicht:

Professor Lauricks; you're going down!:maffia:

excuses voor mijn amateuristische antwoorden...:stupid
 
Back
Top