Korg Padkontrol - Ableton Live

Lazy Eyes

Stamgast
Lid sinds
23 Maart 2006
Berichten
453
Goedemiddag,

Ik werk al een tijdje met live. Eerder in combinatie met een MPC 2000XL maar sinds eergisteren met een Korg Padkontrol.
Kan niet anders zeggen dan dat het gebruiksgemak van het apparaat heel erg meevalt, en ik het een fijne controller vind.

Maar.... Ik ben niet zo heel erg bekend in de wereld van de midi, en met de padkontrol kan je dus blijkbaar program changes uitsturen waarmee je bijvoorbeeld door je banks van je synths kan bladeren, en waarschijnlijk nog meer.

Mijn vraag is: Wat doet een program change commando precies en wat kan ik er in live allemaal voor resultaten mee behalen?

Verder: Wie hier gebruikt er nog meer een Padkontrol in combinatie met Live? Dan zou ik graag een aantal tips horen, want volgens mij moet er heel wat uit live te halen zijn met de Padkontrol, zo op het eerste oog.

Daarnaast krijg ik ook de Knobs nog niet helemaal lekker toegewezen.

Alle hulp is welkom!

Mijn dank is groot,

Bart
 
Ik zet onder de pads van de padKontrol verschillende loops, en zet tempo en shuffle altijd onder de draaiknoppen.
Natuurlijk programmeer ik ook beats met de padkontrol en de impulse drummachine.

Verder heb ik hem nog niet zo doorgrond, maar hij doet waar ik hem voor gekocht heb in combinatie met ableton.

:)
 
Ok tof om te horen, ik vraag me ook af hoe je een loop onder de pads zet, en hoe je dingen toewijst aan de draaiknoppen.

Tot zover heb ik hem alleen nog maar gebruikt om loops mee te maken zoals jij ook al doet.
 
Je hebt rechtsbovenaan de opties "KEY" en "MIDI" zitten.
Als je op MIDI klikt met je muis dan zie je een soort blauwe waas over alles heem komen, nu kan Ableton van jou "MIDI" bewegingen leren...of hoe je dat ook noemt.
Ook de loops zijn blauwig gekleurd, dan klik je op de betreffende loop met de muis, en dan sla je pad aan waaronder je de loop wilt plaatsen....en als het allemaal goed gegaan is, moet nu de loop gaan spelen wanneer je je drumpad aanslaat.

Dit werkt ook bijvoorbeeld met je toetsenbord alleen moet je dan op "KEY" klikken rechtsbovenaan, en daarna de loops onder een van de keys op je toetsenbord plaatsen door er op de drukken.

Zo werkt het met alles, als je bijvoorbeeld de Cutoff wilt aansturen met een van de 2 knoppen druk je weer op "MIDI" druk je op de Cutoff parameter en draai je aan de desbetreffende knop op je controller. SIM-PEL! :D

session.jpg
 
Hai, ja dat probeerde ik dus gisteren. Maar volgens mij moet je echt de Preload van Live selecteren en het dan doen. Want bij mij paktie ie hem niet als ik key deed, dan naar bijvoorbeeld de "wet" van reverb ging en dan aan de knob draaide. Maar zal het vanavond nog eens proberen. Thanx!
 

Vergelijkbare discussies

Back
Top