Elka synthex

Mooi. Voor 1000,- wil ik er nog steeds wel ééntje. En ik ken nog wel een liefhebber (of twee). Kom maar op met de tucht van de markt! :D
 
Hans,jij moet je concentreren op 100M spul en niets anders.
 
Sorry, je hebt gelijk.
Maar eh... Fracrack spul, anybody? :P
 
Vroeguh was de merknaam Elka "not done" en behoorde je tot de softies wanneer je er 1 had, nu is de synth "supercool". Weet nog dat mijn keyboard leraar 20 jaar geleden zei "door wie heb je dat ding aan laten smeren?". De keyboardles was ook van korte duur, ''want hoe durfde hij zo over die Elka te praten". En ik maar uitleggen hoe mooi dat ding wel niet was. Maarja we hadden ook les op een Roland E20, dus ja "dan wil je niet anders meer"

Hij is overgewaardeerd. "Alleen die chorus he!" en dat filter! En ik blijf de strakke vormgeving supermooi vinden. Met printplaten verwerkt in complete flatgebouwen. Supercoole sequencer waarna je het gespeelde deuntje in "cord" kon laten gaan op het onderste oktaaf.
 
het filter is een 3320 net als in andere polys,(ze hebben hun best gedaan voor varianten van die ene schip af te leiden,en je hoort dat heel goed (zwak))en als je de chorus afzet,dan pas hoor je dat het strakke digitale oscillators zijn.
 
het filter is een 3320 net als in andere polys,(ze hebben hun best gedaan voor varianten van die ene schip af te leiden,en je hoort dat heel goed (zwak))en als je de chorus afzet,dan pas hoor je dat het strakke digitale oscillators zijn.

Voor zijn tijd klonk hij behoorlijk digitaal inderdaad. Zorgt alleen zo'n CEM3320 voor het geluid (Hoe kan er dan klankmatig zoveel verschil in synths zitten?)
En waarom herbergt de synthex zoveel chips? Elke 2 voices van de 8 totaal zitten op 1 grote printplaat (en dat dus maal 4). Hebben die italianen nou meer chips nodig gehad om het nog een beetje te laten klinken? Of is het puur te wijten aan de mogelijkheden die de synthex heeft?
http://www.sequencer.de/synth/index.php/Chips_in_Synthesizers
Hoe klinkt deze?
Doepfer A107 Morph. Filter:
CEM3379 A121 Multi Mode Filter: CEM3320 A122 LPFilter: CEM3320 A123 HPFilter: CEM3320

Daar zit ie 3320 dus ook in. KLinkt die dan een beetje als de Synthex?
 
het geheel in de synthex maakt dat die aangenaam klinken kan,de chorus en de mogelijkheid om 2 presets te layeren in 4 voice mode dan ,maakt hem interesant,de typische curtis klank is herkenbaar in zijn filters,gelukkig dat er die chorus is want die dco's zijn echt kut.
een ander nadeel is weer de stepping die je hoort als je filtersweeps wil maken.

nee een module met een 3320 erin klinkt niet als een synthex,een pro-one klinkt toch ook niet als een synthex!,maar als je zo al wat synths gehad of geprobeert hebt moet of zal je een curtis sound vrijsnel herkennen,de 'kleur' van het filter en van zijn resonantie zeg maar.
Daarom zei ik dat de sound van een synthex zijn chorus is,de rest is niets speciaal..,zet die chorus op een Xpander of iets anders en je hebt de synthex sound.
Presies om die reden vind ik de synthexen vrij duur nu,want alst puur om sound gaat en niet om collecter toestanden komt het erop neer dat je 2500e betaalt voor een chorus.
vergelijk het met de chorus op een juno 106,stel je voor dat die er niet zou zijn..
 
vergelijk het met de chorus op een juno 106,stel je voor dat die er niet zou zijn..

Stel je voor dat je die los kunt kopen, met minder ruis en meer mogelijkheden voor 100 euro. Hier op het forum op dit moment staat 'ie te koop, maar er wordt wat te veel geld voor gevraagd (nog ;) ).
 
Maare 1000 euro met midi, dan breng ze maar allemaal naar mij, het dubbele geef ik er ook meteen voor,
dus iedereen die een goede Elka Synthex met orginele midi aan boord kwijt wil kan bij mij € 2000,- komen
innen.
 
Back
Top