Elec. Bas en normale gitaar..Welke?

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.

xpanded stereo

Ouwe rot
Lid sinds
3 augustus 2003
Berichten
2.689
Locatie
Deventer
Ik heb echt de balle verstand van gitaren.

Wil graag een bas gitaar en een normale electrische om via de RMe mn DAW in te laten komen. Daarna kunnen ze naar hartenlust gefxalized worden.

Budget is 400 euro ongeveer.

Funk/Disco etc...


Wat kan ik het beste kopen..?
Tweedehands?
Waar moet ik op letten?


Alvast bedankt!

Gr,

Chris
 
Ik zou zeker geen nieuwe bas/gitaar kopen. Maar je moet wel bij de grote muziekwinkels langs, zoals feedback stafhorst dirk de witte, om ze allemaal uit te proberen. (Gewoon net zolang spelen en verschillende bas/gitaren uitproberen tot je weg gestuurd word, dan naar de volgende winkel tot ze daar ook gek van je worden enz... Toen ik nog op school zat deed ik niets anders) En dan 2e hands de bas/gitaar kopen die jij wilt hebben.

Ik heb hele goede ervaringen met een Tokai jazz bass, maar die zijn niet meer zo goedkoop als 10 jaar geleden.
 
Ik heb vorig jaar bij de blokker een electrische gitaar met versterkertje gekocht voor 100 euro. Zo'n zelfde setje heb ik ook bij muziekwinkels gezien.
Waar je in ieder geval op moet letten is dat de hals recht is en niet getordeerd is. (Alsof je een lineaal beetpakt aan de uiteinden en dan tegengesteld aan elkaar draaien)
Ook heb ik een bas gekocht bij feedback, dit is een Ibanez.
Enuh...een stemapparaatje is ook wel handig.

Die bas blijft in ieder geval op zichzelf in tune.
De gitaar ontstemd verschrikkelijk, niet zozeer tijdens het gebruik maar wel als je er een tijdje niet op gespeeld hebt.
 
In ieder geval kan ik je afraden een Behringer gitaar te kopen. Een bekende van me had er een, maar de hardware ervan is slecht. Die gitaar ontstemt gewoon tijdens het spelen.

Maar koop nu maar gewoon Yamaha, want die klinken ook nog aardig. Dan heb je altijd waar voor je geld.
 
Met een Ibanez of een Yamaha gitaar/bas heb je een hele goede gitaar voor het geld dat je er voor betaalt.

Kijk voor de gewone gitaar bijvoorbeeld eens naar de SA serie van Ibanez en de Pacifica serie van Yamaha, en voor de bas naar de SR serie van Ibanez en de BB serie van Yamaha. Misschien is een Squier JazzBass variant ook wel leuk.

Zelf heb ik een Ibanez SA260 gitaar, het geluid daarvan is zeker geschikt voor de stijlen die jij zoekt. Mijn bas is een Yamaha RBX375, mooi ding maar meer geschikt voor het zwaardere werk, dus ik denk niet dat die serie is wat je zoekt. Met beide gitaren ben ik zeer tevreden, en ik kan je garanderen dat de kwaliteit top is.

Dit zijn overigens allemaal gitaren die nieuw in jouw prijscategorie zitten.

Succes met je zoektocht!
 
Er is een nadeel met die gitaren.
Je kan er niet mee scratchen.
 
Aantal weken geleden had ik een harley benton "les paul" type in de handen.
Ik vond deze zeker lekker aanvoelen , en ook nog een redelijk klinken.
Daarna nog een "sg" type geprobeert, en met het zelfde mening als de lespaul versie.
Het mooiste was nog de nieuw prijs.....rond de 80 euro per stuk.
Ik had gedacht dat ze zo een paar honderd meer kosten :)
Deze zijn te verkrijgen bij Thomann.de
http://www.thomann.de/nl/cat.html?gf=lp_models&oa=pra

In ieder geval heb ik nu een coole harley benton GA5 ,thuis aan het brommen
Kleine buizen bak voor nog geen 100 eypo :D
 
Als je de ballen van gitaar kent, koop dan een goedkoop instapmodel dat bijna niks kost. Ik kocht ooit voor 6000 belgische franken een electrische gitaar. Brol, tuurlijk. Maar eigenlijk valt dat best wel mee. Je kan er jaren mee prutsen, als je live gaat met een gitaar en veel alternatieve stemmingen doet en veel wwhammy-bar werk uitricht, dàn koop je best een betere.

Tweedehands, daar zou ik niet aan beginnen (vaak zit de binnenkant niet goed meer, en heb je al snel slecht signaal en zo, dan zit je beter met een goedkope nieuwe gitaar, die gaat echt wel jaren mee, zeker als het enkel voor sporadisch studiogebruik is)...

Nog een tip: koop altijd de goedkoopste snaren die er zijn.
 
Als je de ballen van gitaar kent, koop dan een goedkoop instapmodel dat bijna niks kost. Ik kocht ooit voor 6000 belgische franken een electrische gitaar. Brol, tuurlijk. Maar eigenlijk valt dat best wel mee. Je kan er jaren mee prutsen, als je live gaat met een gitaar en veel alternatieve stemmingen doet en veel wwhammy-bar werk uitricht, dàn koop je best een betere.

Tweedehands, daar zou ik niet aan beginnen (vaak zit de binnenkant niet goed meer, en heb je al snel slecht signaal en zo, dan zit je beter met een goedkope nieuwe gitaar, die gaat echt wel jaren mee, zeker als het enkel voor sporadisch studiogebruik is)...

Nog een tip: koop altijd de goedkoopste snaren die er zijn.

Jammer nou van deze tips Se7en.

1: goedkoop is duurkoop. Als je er zo een hebt als ik eerder beschreef, die al vals wordt tijdens het spelen, heb je er echt niets aan.

2: met een tweedehands Yamaha recentelijk voor mijn broer juist weer eens een hele goede ervaring.

3: dure snaren klinken mooier.

Dus als je echt wilt dat het k*t klinkt, volg dan de tips van Se7en op, dan weet je dat je niks hebt. Stel je nou voor Se7en, dat ze het op willen nemen, en het is allemaal k*t, dat is toch niks!?

No offence Se7en;)
 
Ik ben best wel een goede bassist en gitarist hoor, ik weet wel waarover ik praat.

De topicstarter weet geen bal van gitaar, dus ik vermoed dat hij ook niet kan spelen. Ik weet uit ervaring dat tweedehands gitaren (toch de goedkope) vaak in zo slechte staat zijn... en vaak ziet of merkt iemand die er niks van kent dat niet meteen. Slechte stemschroeven, kapotte jack-input, ... schroeven gaan roesten. Vaak is de hals zo naar de kloten gedraaid met de thrust-rod door de vorige eigenaar dat de action niet deftig af te stellen meer valt. Goede okkazies kosten meer dan 400 euro. Dan ben je beter af met een goedkope brolgitaar van 150, die tenminste nieuw is; en waarmee je terugkan naar de winkel. Ik ken mensen genoeg die begonnen zijn met zo een goedkoop ding, en enkel een duurdere kochten toen ze goed konden spelen en moesten optreden. Ik ken er genoeg die een goedkope brolgitaar kochten, en na een half jaar niet meer speelden omdat ze er echt niks van bakten.


Ik spreek hier enkel uit ervaringen die ikzelf zag bij verschillende mensen, maar het is zeker niet in alle gevallen zo.

Hoe gaat het klinken als ze het willen opnemen... zowiezo kut als ze niet kunnen spelen.

En ivm die snaren, geloof me, dure snaren zijn hun geld niet waard. Beter goedkopere snaren kopen, en vaker nieuwe opleggen, dan soms eens een pak dure.

Ik persoonlijk vind goedkope snaren trouwens beter dan dure, geen idee hoe het komt...

Je moet trouwens ook een DI of gitaar-preamp tussen je gitaar en je mengtafel steken. Gitaar is geen line signaal, maar veel zwakker. Of een oefenversterkertje, met een mic ervoor, dat geeft nog mooist resultaat.

Als je een GOEDE occazie vind voor je 400 euro, zoals idd een goede Yamaha of Ibanez (alhoewel ikzelf nooit een tweedehands Ibanez zou kopen als die nieuw minder dan 1500euro gekost heeft), dan ga je beter voor je goede occazie. Maar zorg er zeker voor dat je een bekend merk koopt als je occazie gaat. Brol zoals Stagg of legend of Fame koop je beter eerstehands.

Ikzelf heb goede eravringen met Fender Squier stratmodel, 150 euro, en heel mooie klank, én bovendien dochteronderneming van Fender.
 
mja, ik ben ook van mening dat je als beginner ,ook het beste een "beginners" gitaar kunt kopen en daarop leren spelen dan een dure.
Je moet er maar eens totaal geen aanleg voor hebben .
Geld weg ,en een stuk brandhout erbij.
Staat wel leuk aan de muur als decoratie.

Alhoewel het ook wel weer waar is, dat een wat duurdere ,zoals hierboven de yamaha, minder in waarde zakt dan een noname of een el cheapo. [dit zijn geen merken overigens] :)
Maar als je voor 400 eypo wat koopt en je bent er na een half jaar achter dat het toch niets is , moet je blij wezen dat je er de helft voor weer krijgt .
Voor een beetje waarde vaste axe moet je toch bij een echte fender of gibson zijn.
Een P.R.S vind ik nog steeds een erg mooi stukje instrument.

Overigens vind ik de goedkoopste setje snaren behoorlijk bagger.
De rek is er snel uit en klinken na een tijdje dood.
Ik heb gemerkt dat je met kleffe handjes de boel goed aan het roesten krijgt , zeker bij de fretten.
Liever iets meer ervoor uitgeven.
 
kijk hier heb ik wat aan! Thx voor de reacties. Zo kom ik al weer een stappie dichterbij een funky disco tune ;)

Squire niet oke?

Yamaha ga ik zoeken. Is altijd wel qwali dus..mooi..
 
Ik heb al een aantal jaren een Squier Strat. Bevalt mij prima. Heerlijke funky slagpartijen mee te produceren. Kan ook best lekker scheuren..
Sinds kort heb ik er ook een bas bij. Na veel online research en uitproberen gekozen voor de Cort Action-A. :okdan:
http://www.cort.co.kr/english/products/common/view.asp?product_id=151
Een vier-snarige actieve bas. Gaat direct m'n mixer in. Door de actieve elektronica veel verschillende sounds mee te produceren. Zit zeker een lekkere funky sound in. (Ik speel...probeerd zelf veel Jamiroquai. Heel bruikbaar geluid hiervoor..) Zeker een om mee te nemen in je keuze.
 
Squire niet oke?

Volgens meerderen hier wel. En ik heb er geen, dus ik kan er geen oordeel over vellen. Ze zullen best goed zijn. Maar ik zou als je er maar heel weinig van weet, wel voor een nieuwe gaan.

Veel (goedkope) gitaren zijn OK. Maar ga niet voor een honky-bonky no-name.

En om je mixer in te gaan heb je pedaaltjes/voorversterker/DI nodig. Of een versterker met line-out of microfoon ervoor.
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top