Arp de thread

modulair

modulair

Was inderdaad niet het meest duidelijkste ;-)
Wat ik bedoel is dat de losse modules van je synth gechecked moeten worden.
Dus de VCO, VCF, VCA module. Je moet dus de VCO output los halen van de input van de VCF en de VCO beluisteren met een versterker om te horen of daar ruis in zit. Dan de VCF, VCA etc. Ook de voeding moet met een scoop gechecked worden om te zien of daar ruis uit komt.
Dat de trafo deze ruis veroorzaakt lijkt me sterk (is nl een passieve component die redelijk veel kan hebben). En vervangen door een ringkern zal waarschijnlijk maar een kleine verbetering in de netbrom geven.

Ik zou hier persoonlijk pas aan beginnen als je goede schema's hebt en je in ieder geval goed kunt solderen en redelijk bent in fout zoeken... (2 uur zoeken naar een verrotte condensator kan aardig frustreren zijn ;-) )

Heiko
 
Je kunt een Odyssey prima gebruiken voor een baspartij, met meer dan voldoende laag. Het algemene karakter is wel anders dan bijvoorbeeld dat van een (Mini)Moog, maar niet perse slechter - is meer een kwestie van smaak. Ik denk dat een Odyssey in vergelijking wat strakker, precieser klinkt (en hij heeft natuurlijk meer mogelijkheden, maar daar gaat het hier niet om).

Als monosynth kan je het slechter treffen in ieder geval.
Ik hoor in de samples die ik heb kunnen vinden dat hij strakker klinkt.

Wat betreft je 2e vraag, dat zou ik zo niet weten.... ik gok erop dat de Odyssey de "klassieke" zaagtand genereert maar dat zou je misschien aan St. Eric moeten vragen. Vraag me ook af, of er echt veel verschil te horen is tussen die twee golfvormen eigenlijk :)
Dat verschil is wel te horen. Klinkt een heel klein beetje anders, maar het ging mij erom of ik dat als bonus erbij zou krijgen ;).
hier staan wat waves en info over de oddy ,lijkt me wel een uitgebreide bak:okdan:


http://machines.hyperreal.org/manufacturers/ARP/Odyssey/


http://www.synthony.com/vintage/arpodyssey.html
Ja, die eerste link had ik ook al gevonden. Bedankt. Maar die tweede? Waar samples?:confused:

Hoe meer ik erover lees des te eerder wil ik die bak in huis hebben.:D
 
Je kunt een Odyssey prima gebruiken voor een baspartij, met meer dan voldoende laag. Het algemene karakter is wel anders dan bijvoorbeeld dat van een (Mini)Moog, maar niet perse slechter - is meer een kwestie van smaak. Ik denk dat een Odyssey in vergelijking wat strakker, precieser klinkt (en hij heeft natuurlijk meer mogelijkheden, maar daar gaat het hier niet om).

Maar toch is een Minimoog veel beter in mooie bassen (samen met RSF)
 
Een MiniMoog klinkt strakker en ronder maar minder vet of breed als een Arp in het laag. Arp 2600 werd in de jaren 70 en 80 meestal gebruikt om mee te sequencen. Voorbeelden genoeg: Eurythmics, Jarre, Depeche Mode enz...
Odyssey is door de drukpads beter geschikt als lead-synth en Chick Corea en Herbie Hancock etc. lever(d)en het bewijs.

Het enige wat ikzelf nog mis in mijn setup is een dikke mono lead-synth van Moog. Om mijn EMS, PPG of Arp 2600 in te ruilen voor een Mini of Voyager is iets waar ik (nog) niet aan toe ben. Ik heb een setup die bij mij past en elkaar op elk onderdeel kan aanvullen. PPG Wave 2, Akai AX80 en Pro-One heb ik nu als lead-synth. Wave 2 en AX80 zijn eigenlijk poly-bakken maar ook geschikt als mono-lead-synth.
 
Jij moet ook voor een Mini gaan en niet voor een Voyager.
Een Arp heeft idd meer opties maar de Mini's en RSF-en hebben toch echt een mooier laag Rianne.
 
Het enige wat ikzelf nog mis in mijn setup is een dikke mono lead-synth van Moog.


Ik weet dat niet iedereen me nu serieus zal nemen, maar je zou eens een Little Phatty moeten uitproberen. Op de synths die je nu gebruikt voor leads is dat zeker een aanvulling en de klank zou je sowieso nog wel eens kunnen verrassen.
 
op ebay staan er regelmatig:
http://cgi.ebay.de/ARP-sliders-NEW-...ryZ38071QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
maar ik weet niet of die goed (duurzaam zijn)

synthfool.com heeft er zeker goede, maar dan moet je ze van de states laten afkomen. en z'n site is al een tijdje offline.
De eerste run van die ebay sliders waren ronduit waardeloos.
Ik vermoed dat de tweede niet voldoende is verbeterd.

de synthfool store is gewoon online.

En als laatste, ik verkoop geen sliders, maar kan ze wel voor je repareren.
 
Nee, ik bedoel repareren.
Maar ik moet wel toegeven dat ik ze het liefste zelf van het board verwijder en uit elkaar haal, want wat ik hier zie aan zelf 'gerepareerde/schoongemaakte' sliders, geeft geen vertrouwen in de 'doorsnee sleutelaar'.
 
synthfool.com heeft er zeker goede, maar dan moet je ze van de states laten afkomen. en z'n site is al een tijdje offline.


Pas nog bij hem slidershafts besteld voor een ARP 2600, goedkoop en snelle service.
 
ARP Odyssey

ARP Odyssey

Hallo allamaal!!

Ik heb zelf een Micromoog die ik voor bassen verkies boven de Odyssey, ARP's gebruik ik liever voor lead-souds in het middengebied;

Als je sporadisch eens een nummer wil maken waar een specialere lead-bass in moet dan is de Odyssey een ideale synth, ik vind hem voor algemeen bass-gebruik een te zware bak met teveel hoge frequenties in bepaalde gebieden.

Als analoge all-rounder is hij wel suuper, als je ellerlei soorten sounds ermee wil maken;

In een uitgebreide setup (ik heb 18tal analoge synths) is hij toch wel m'n paradepaardje die ik pas van stal haal waar de anderen falen... (specialere sounds, beetje wat je met een modulair systeem zou doen;)

Onderstussen heb ik ook een YAMAHA CS50, die echt wel erg de moeite is maar veel tijd vraagt om te beheersen.

Als ik van als m'n syths maar één mag kiezen: de ARP Odyssey!!! (tot ik ooit een 2600 vindt, vrees ik...)
 
Back
Top