stereobeeld aanpassen

Origineel geplaatst door #JK#
Altijd is er wel wat om over te klagen ;) je moet de mogelijkheden van een nieuwe benadering gewoon is proberen toe te passen.

phaseshifting, glitches, distortion, het fuckt je signaal als het ware allemaal op, maar je kan het te gek laten klinken, en je mix gaat er veel meer door leven ;)

dat snap ik wel
maar dat ga je dus doen nadat je je mix al gemaakt hebt?
dan hecht je dus weinig waarde aan je mix dan
 
Origineel geplaatst door bounce
neu geen ramp
maar soms is het wel een verschil van 2.5 db of meer
die mixen klinken gemastered toch wel beter dan ongemastered
nu moet ik het iedere keer extern laten doen
zou makkelijk zijn als ik het zelf kon

als ik de oorzaak zou kunnen wegenemen... maar geen idee hoe het komt
ik hoor het van meer lui die met draaitafels opmenen

wat zijn die bijwerkingen dan?

ga je gemasterde platen nog een keer masteren?

?
 
Optimod gebruiken is geen masteren. ;)
 
Origineel geplaatst door fjoesz
dat snap ik wel
maar dat ga je dus doen nadat je je mix al gemaakt hebt?
dan hecht je dus weinig waarde aan je mix dan

pffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff!!!!!!!!!!!!!!!

maar om je toch nog iets van een zinnig antwoord te kunnen geven: wat denk je dat er bij de mastering gebeurd?
 
het is toevallig toch niet iets, zoals een cinch connector van een draaitafel, die wat los zat, of een los contact van een element, waardoor je iets vreemds gebeurde in je signaal op de mixer?
 
Origineel geplaatst door #JK# wat denk je dat er bij de mastering gebeurd?
Leg dat maar eens uit dan.

@bounce, je hebt al een paar keer een antwoord gehad. Dat je daar niets mee wil doen is ook goed maar moeilijker dan dat moet je het echt niet maken.
 
Origineel geplaatst door fuse
Leg dat maar eens uit dan.

snot_thumb.jpg
 
Ik heb nog even nagevraagd
De software die degene gebruikt die nu mijn mixen opkrikt gebruikt geen compressie en ook geen stereo imager
De EQ en gate wordt afgesteld per mix
Dan gaat er een soort zelfregelende volume afstelling per kanaal overheen
elke band wordt verdeeld in 2 (of meer) kanalen en die worden afzonderlijk bijgeregeld
omdat de regeltijd +/- 5 sec is blijven alle effecten intakt
maar de algehele balans wordt wel rechtgetrokken
de software heeft hij zelf geschreven en blijft geheim
 
Probleem lijkt mij duidelijk. Maar als je toch zo moeilijk doet mag je het lekker zelf uitzoeken.

@#JK#
Je weet het toch wel?
 
Zo moeilijk is het nou ook weer niet. Iig een mooie test om te kijken of je basiskennis goed zit.
(Niet om mensen af te vallen, maar je kan leren hoe je dit op kan lossen.)
 
@Fuse

ja hoor, beter en meer als jij denkt.

...... maar het heeft bij jou uberhaubt geen zin om daar op in te gaan, want jij hebt zoals gewoonlijk toch weer een andere opmerking daarover, en kan dit oneindig doorgaan zo, om daar door jezelf als uber mastering specialist te doen over komen, en tevens een ander als noob neer te zetten en daar zit echt niemand en dan ook echt niemand op te wachten.

probeer gewoon eens vriendelijk behulpzaam te zijn, als er gevraagd word of iemand ergens mee kan helpen, ipv direct negatief te reageren.

En dan nog wat, dat jij je graag wilt bezighouden met mastering... prima, maar ga dan niet als een Bob Katz zitten reageren, dat je het allemaal zo goed weet, want eenmaal dat boek gelezen te hebben, en een hoop informatie van het internet te hebben ontrokken, wil dat nog niet zeggen dat je een Pro bent.
(met deze houding vind je erg onvolwassen overkomen, en zal je jezelf ook zeker niet polulairder maken zo)

Daar om vraag ik je om gewoon je uitdagende commentaar voor je te houden, als er een bericht in 1e instantie niet aan jouw gericht is.
 
Origineel geplaatst door #JK#
ja hoor, beter en meer als jij denkt.

probeer gewoon eens vriendelijk behulpzaam te zijn, als er gevraagd word of iemand ergens mee kan helpen, ipv direct negatief te reageren.

Leg jij het even uit dan? Want zolang je blijft zeggen dat je het ook wel weet kan je het ook aan bounce uitleggen.

Ik ben al klaar met die mp3. Hij is niet 100% zuiver maar komt nu in de buurt.
Het probleem wat optreed is nl. destructief dus wat je ook uitvoert zul je het altijd kunnen horen. (En valt het alleen op als je er naar gaat zoeken)
En als die gozer met z'n eigen programma dit heel makkelijk kan fixen is die goed bezig. :)

Zowieso is Bob Katz veel geduldiger qua replies vaak. Trouwens, sta ook eens stil bij het feit dat je mensen ook kan helpen door het ze niet voor te gaan kauwen. Het antwoord is namelijk al meerdere malen gegeven.

Mijn punt is dat ik hopelijk en paar mensen aan het denken heb gezet over tools zoals stereoverbreding. En iedere niet verneukte mix is er weer eentje meer. :okdan:
Maar goed, deze vraag komt over een jaartje of zo toch wel weer langswaaien.
 
Ja maar om bijvoorbaat al te stellen dat iemand zn mix er mee verneukt is onsympathiek en slaat nergens op. Je moet leren met zo'n ding om te gaan en hem intelligent te gebruiken. Ik kan je garanderen dat er geen enkele moderne commerciele audioproductie is waar geen stereo verbredende technieken in worden gebruikt.
Ik gebruik de stereo enhancer in logic over een aux, zodat je niet je totale signaal erdoorheen haalt, maar mono ook nog wat over houdt, als je dan goed over je koptelefoon luistert, goed je oren gebruikt, gaat je track er breder en muzikaler van klinken.
 
Dat klopt toch ook? Leren er mee om te gaan. En dus leren hoe die vork in de steel zit is het belangrijkste. En dan weet je ook dat het in dit geval geen oplossing is.

Bij mij was het zelfs zo dat ik met mastering van een track die teveel verbreed was het weer een stukkie terug moest draaien (was voor vinyl nl) en ben toen gaan uitzoeken hoe het werkte. Dat doe je ook niet in een avondje googlen trouwens. En daarna ook een oplossing voor weten te vinden. En als je het principe hierachter door hebt ontdek je ook dat er meerdere manieren zijn om dit aan te pakken. En dan ga je het ook leuk vinden. (Ik iig wel)
 
Origineel geplaatst door #JK#


Daarom vraag ik je om gewoon je uitdagende commentaar voor je te houden

Origineel geplaatst door fuse
Leg jij het even uit dan? Want zolang je blijft zeggen dat je het ook wel weet kan je het ook aan bounce uitleggen........... enz

? Welk gedeelte van die zin begrijp je nou niet....

Dat je het voor hem geprobeerd hebt te corrigeren, helemaal top, Bounce weer blij, jij hebt weer laten zien dat je het kunt. klaar (maar het is geen wedstrijd waarin je moet laten zien wie het beter kan)

Maar probeer van dit een leuk item te maken:

- zet je zelf neer voor wat je kunt, en maak er desnoods een item van waarin je laat zien wat je gedaan hebt (voor, na, methode enz), zodat hij dit de volgende keer zelf kan.



ps. ik heb al via de pb contact gehad met bounce over hoe en wat betreft dit topic, en hoef hier dus helemaal niks uit te leggen.

En oja .... ik hoef geen reactie op dit bericht.
 
Ook goed. Als je het bounce hebt gePB'ed kan je het net zo goed hier ook wel uitleggen.
Er zijn nl. nog meer mensen die mee zitten te lezen die het vast wel interesseert.

En als je het over uitdagend commentaar hebt moet je ook naar jezelf kijken.
Want dat is duidelijk een geval van de pot verwijt de ketel.

En wat die mastering betreft. Ik probeer de mensen hier wat meer over uit te leggen zodat ze een beter beeld krijgen wat die allemaal doet (en niet doet). Er zweven nog steeds teveel bakerpraatjes rond. En IMHO horen dit soort draadjes hierbij. En dan kan het zeker helpen om tegen de haren in te strijken.

Zelf ben ik regelmatig een paar keer week bezig om het bij te houden en ook de markt blijven volgen wat de trends zijn. En daar zit ook zeker een stukje internet speuren bij. Iedere ME doet dit zoveel mogelijk. En probeer ik ook pointers te geven in het tracks forum en geef ze ook vaak prive een proefmaster zodat ze er hopelijk wat van kunnen leren. En dat werkt soms ook nog 2 kanten op ook.
En ook daarom geef ik af en toe mastering cursussen omdat ik het wel leuk vind om het anderen uit te leggen zodat zij ook wat met die kennis kunnen doen. En dan werkt uitdagen om na te denken veel beter dan het voorkauwen want dat ben je weer heel snel vergeten. En kun je met een paar simpele notities de basis dingen voor langere tijd onthouden.

Misschien wordt dit niet door iedereen gewaardeerd, maar er zijn altijd een paar mensen waarbij de tampon scheef zit en dan rare dingen gaan typen. Dat hoort gewoon bij het SF.
 
ok en dan wil ik nu wel eens in gewoon nederlands verteld krijgen hoe dat nou werkt,want ik begrijp van jullie gebla met elkaar nog niet hoe masteren opzich nou werkt
 
hier staat nu een aangepaste versie:

http://www.xs4all.nl/~bounce/mix/souljazzdubdnbmix.mp3

de stereoverschillen zijn eruitgehaald, geluidsniveuau per nummer naar een gemmiddelde gebracht zodat elk nummer het zelfde gelidsniveau heeft en er is iets eq aangepast.

gedaan met software die het geluidsniveau per kanaal aanpast.
erg handig, ik wou dat ik zelf zo'n programmaatje had
maar het is uniek en voorbehouden aan de ene persoon die voor mij doet
dat is opzich dan wel weer bijzinder :D
 
Origineel geplaatst door KeesVerkerk
Ja maar om bijvoorbaat al te stellen dat iemand zn mix er mee verneukt is onsympathiek en slaat nergens op. Je moet leren met zo'n ding om te gaan en hem intelligent te gebruiken. Ik kan je garanderen dat er geen enkele moderne commerciele audioproductie is waar geen stereo verbredende technieken in worden gebruikt.
Ik gebruik de stereo enhancer in logic over een aux, zodat je niet je totale signaal erdoorheen haalt, maar mono ook nog wat over houdt, als je dan goed over je koptelefoon luistert, goed je oren gebruikt, gaat je track er breder en muzikaler van klinken.

Dat ga ik toch eens proberen Kees!!! Stereoverbreder over de aux. De rest van de mensen die hier posten zullen het
vast allemaal al gebruiken, maar voor mij is dit nieuw. Lekker bezig!!!
 
Back
Top