Klein leed in de studio...

Origineel geplaatst door 154
klein, langdurig leed:

een diskette of 60 met daarop sound 1 tot sound 9 voor de MPC. liefst allemaal zonder sticker en een ALL_SEQ_.all en de onvermijdelijke ALL_PGMS.APS.

happy hunting
8o)

het is ook altijd de laatste die je probeert. pak je de onderste omdat je denkt slim te wezen, is het de een na onderste...

1 ding probeer ik de laatste tijd wel te doen: consequent op floppy's schrijven voor welk apparaat ze zijn en (als dat duidelijk te benoemen is) wat er op staat. Plus de datum erbij van wanneer ik het heb opgeslagen.

Het is even werk soms, het labelen, maar het zorgt echt voor minder stress :)

Hetzelfde voor DAT's en CD's uiteraard.....
 
... ga je lekker met een nieuwe track ... ben je je sounds aan het tweaken zodat alles lekker klinkt ... drukt meerder maals op de save button zodat je je sounds niet kwijt raakt bij een eventuele stroomstoring... nummertje helemaal af en vet... ga je weer verder met een ouder nummertje.... blijkt dat je over je oude sounds heen gesaved hebt... :(

en dat overkomt me best vaak dus. ook met dat ik niet meer weet welke sounds op welk kanaal moesten enzo ( G2 modular )

en dan bedenk je je dat er systeem in moet.
gaat een systeem verzinnen om je sounds op te slaan.
en dat houdt je twee weken goed vol
daarna is het weer chaos...
 
Origineel geplaatst door brmzz
...
en dat houdt je twee weken goed vol
daarna is het weer chaos...

goeie tekst voor een t-shirt ook

zo herkenbaar....
 
een V drumstel kopen en er achter komen dat het studio-hok wel wat krap wordt zo onderhand.. :D
 
vers van de pers:

zit zojuist een ongelooflijk dikke patch te editten.

inspiratie is er helemaal.

denk je dit issum... dus ff opnemen in audio/midi

druk je op de verkeerde track = program change = allemaal leuke orgel geluiden






:erm:



ik ga maar even een luchtje scheppen... misschien straks nog es proberen
 
Enkele jaren geleden:

Met mijn verse Yamaha EX5 trots naar een gig, de dag ervoren besteed aan het maken van patches, splits, etc. In mijn enthiousiamse even bij de soundcheck aan de band een van de meegleverde demo diskettes geladen om het ding te demonstreren. 1 minuut later kom ik er achter dat ik dus al mijn sounds heb overschreven. Zelden heb ik in 10 minuten zoveel patches gemaakt...
 
Het is zover....al een tijd geen muziek kunnen maken wegens werk o.i.d. maar nu heb je het rijk alleen, kop thee gezet, studio in, alles aan en.......


BLANK

:stupid


haha....dag later op je werk barst je van de ideeen.... :D
 
Origineel geplaatst door brmzz
vers van de pers:

zit zojuist een ongelooflijk dikke patch te editten.

inspiratie is er helemaal.

denk je dit issum... dus ff opnemen in audio/midi

druk je op de verkeerde track = program change = allemaal leuke orgel geluiden
:erm:
ik ga maar even een luchtje scheppen... misschien straks nog es proberen

Hulde voor je zelfbeheersing..!
 
- even wat willen veranderen aan het geluid van je VST, dus lekker knopjes draaien. veel lijkt er wel niet te veranderen aan je sound. blijkt even later dat je in een andere instance van dezelfde synth net een niet gesavede patch om zeep geholpen hebt.

- in een hele track alle knopbewegingen van je midi controller gaan opnemen. uiteraard draai je er die keer net de perfecte sounds uit en uiteraard blijkt achteraf dat er niks opgenomen was (weer wat bijgeleerd.. als je renoise start met de rechter ctrl toets gaat de record mode uit.. rechter shift brengt redding)

- voxengo recorder op één track van je nummer zetten om snel iets apart op te nemen.. blijkt de opname achteraf enorm te clippen, wat je op de master niet hoorde omdat de "post FX" fader van die track maar half open stond

- recent verhaal:

wegens eeuwigdurend gebrek aan inspiratie erover denken te stoppen

daardoor een prachtige tweedehands aanbieding laten voorbijgaan

na twee dagen piekeren toch maar de verkoper contacteren, om erachter te komen dat diezelfde dag nog iemand anders de synth gereserveerd heeft

alsnog beslissen te stoppen

uit het niets door een relatief bekend remixduo gevraagd worden of ze een track van je mogen remixen met daarbij het spontane advies "blijf zeker zo verderdoen!"

het niet meer weten:confused:
 
Die mono knop heeft toch normaal gesproken alleen invloed op de afluistering in de control-room en niet op het signaal van je master naar je two track recorder?
 
Controlpanel -> Sound and Audio devices -> current soundscheme -> delete :D

---

# Even sleutelen aan een oud project (gemaakt met een andere geluidskaart): GRRrr! weer opnieuw alle VST-connections aanmaken ;{

Weet iemand of daar een maniertje voor bestaat?? Dus in no time alle in's en out's configureren van je huidige geluidskaart?

Gewoon je VST -connections configuratie scheme opslaan (althans zo werkt het in Cubase) (F4)
 
Ach, ach, ach......

Daaaaagen vrij geweest, kwam niets uit mijn handen. Op de laatste vrije dag 's avonds toch nog weer even de spulletjes aangezet en warempel, zowaar enige inspiratie om verder te gaan met de track die toch ECHT eens afgemaakt moet worden. Jammer dat ik niet eerder zo productief was maar ja, beter dan helemaal niets zullen we maar zeggen. In ieder geval even wat tracks ingespeeld en andere verbeterd.

Tijd om naar bed te gaan! Floppy in de MPC om de gedane arbeid op te slaan... (je voelt hem al aankomen). SHIFT + SAVE en de hele teringboel slaat ineens op tilt; scherm vol met tekens en cijfertjes die me niks zeggen :( Ik overweeg even diezelfde MPC in 1 zwaai uit het raam te mikken want dit trek ik even niet nu, maar uiteraard verstandig en in plaats daarvan maar even een paar hartgrondige vloeken (buren, sorry). Gedane arbeid blijkt niet meer terug te halen.

Soms lijkt het allemaal even niet gegund, zeg maar.
 
Zonder jouw terechte leed te willen bagataliseren, moet je toch wel ontzettend masochistisch zijn ingesteld om anno 2009 nog steeds met floppy's te werken.

Volgens mij vervloekte ik die dingen in de jaren '80 al.
 
Ik ben blij dat tegenwoordig bijna al het spul overweg kan met USB en CF/SD kaarten en dat soort dingen. Al sinds de dag dat ze zijn uitgevonden zijn diskettes en ZIP-drives een vloek die de mensheid geselen, en het verbaast me soms wel eens hoe lang veel fabrikanten dit soort obsolete, achterhaalde technieken zijn blijven ondersteunen. Een mooie dag was de dag dat ik met een moker mijn ZIP-drive in stukken sloeg en met een koevoet de floppydrive uit mijn PC wrikte. Alleen de lieve heer weet wat een bloedhekel ik aan die dingen had.
 
ik kan me voorstellen aan de berichten hier hoeveel gezeik er kan zijn...

respect voor de mensen die dan echt rustig blijven ( ik kan daar soms moeite mee hebben)

klein leed mijn kant:

mooi spul hebben maar echt klote kwaliteit bekabeling ( er geen energie in steken om een haspel losse kabel te halen en dito connectors plus de moeite om es te leren solderen)
 
Back
Top