OB-Xa midikanaal instellen?

SCD

Gearlust [on]
Lid sinds
16 november 2002
Berichten
1.941
Weet iemand hoe je bij een OB-Xa met factory midi een midi kanaal kan instellen voor ontvangst? De manual heeft geen midi sectie. Tenminste de mijne niet, en op het internet vind ik vooralsnog ook niks... :confused:
 
factory midi ? bestaat dat ? bedoel je geen JL Cooper ?

Ik heb onlangs een linntronics interface uit mijn OBX laten verwijderen. Daar kon je het kanaal kiezen door tijdens het aanzetten een toets in te drukken. Onderste C was dan kanaal 1. Probeer dat eens...
 
Jazeker bestaat dat! je kon naderhand een midikt kopen van Oberheim voor o.a. de OB-Xa.
Wat ik er nog van weet is dat je alleen note on/of heb met deze midikit.
 
Ik heb tot op heden 2 verschillende MIDI kits gezien (er bestaan er ongetwijfeld meerdere).

Eéntje (die ik zelf heb) is de Kenton / Wine Country kit; deze heeft een klein drukknopje (bij mij bovenop gemonteerd). Door dat knopje in te drukken en dan vervolgens een toets te spelen kies je het midi kanaal, route je de controllers etc. etc.
Als je deze hebt, de handleiding heb ik bijgesloten als attachment.

Bij het andere type kit dat ik gezien heb gaat het zetten via interne dipswitches.
Effe de motorkap openmaken dus! :)

MidiKitcloseup.jpg


Deze foto zag ik toevallig gisteren nog op deze site:
http://www.i2.i-2000.com/~jeffrey/OBXA.htm
 

Attachments

  • obxx4112.pdf
    25,3 KB · Bekeken: 85
Dit is dus mijn midi board. Op dezelfde plek als die jij postte Hans. Maar je kunt zien dat het factorymidi is. Achterop het board kun je lezen
OBXA MID NUMERA
0385

Maar geen dipswitches... vaag...
 

Attachments

  • dscf0094.jpg
    dscf0094.jpg
    330,1 KB · Bekeken: 63
Overigens, de mijne is serienummer 821916 8 voice, ZONDER het 120 programs plaatje voorop, maar WEL met 120 programs, portamento, extra lfo golfvormen etc. EN dus met factory midi, dat is weer raar, want jouw serienummer is hoger Hans.
 
Pluggen aan de zijkant trouwens...
 

Attachments

  • dscf0095.jpg
    dscf0095.jpg
    332,3 KB · Bekeken: 62
Volgens mij ben ik kippig! ik zie geen serie nr van Hanz hoor Boele!?

Dat jou midi aansluiting aan de houten zijkant zit, wil al zeggen dat het van Oberheim is! de meeste andere midi kits fabrikaten hebben de aansluitingen aan de achterkant.
 
Maar met al deze interessante wetenswaardigheden weet ik nog steeds niet hoe je een midi kanaal in kunt stellen. Oberheim heeft vast een verborgen functie ingebouwd. De verkopen had het over "Hold" plus 1 van de 8 presetknoppen, maar dat werkt in ieder geval niet. Raar dat er geen documentatie over is!
 
:biertje: Oké ik ben kippig! hahahaha:D

Volgens mij wat ik er nog van herinner, is dat hij alleen op midikanaal 1 binnen krijg en verstuurt, maar ben ik er niet helemaal zeker van.
Er staat mij ook nog iets bij van een combinatie van toetsen indrukken: de A en dan 1 van de 8 program in drukken, en A en B indrukken en 1 van de 8 programs is samen 16 toch Boele hahahaha >hik snik<
 
Nou, dokter Boele is eruit! :)

Zoekend op internet zag ik dat de OB-8 een "Page 2" heeft door twee keer te klikken op "Chord".

Ik dacht, dat doe ik ook s op de OB-Xa. Wat denk je? Ik kom in een andere modus in ieder geval want de ledjes veranderen! Bovendien kan ik geen patches meer kiezen dan. Vervolgens ben ik allerlei knoppen combinaties gaan proberen en vond uit dat het indrukken van "Write" plus 1 van de 8 presetknoppen het desgewenste midikanaal selecteert.

Op de OB8 kon je in page 2 het midikanaal kiezen door Bank D ingedrukt te houden en dan een van de 8 cijfers in te drukken, vandaar dat ik op het idee kwam...

Nou, het blijft vaag dat niemand hier iets over weet. Misschien zijn er maar bijzonder weinig factory midi OB-Xa's geproduceerd? Anyway, ik ben blij, want anders had ik een uitgang van de MPC helemaal alleen voor de OB-Xa moeten reserveren. Nu niet meer.

Maar ik ben er nog niet... Nu de PPG nog.
 
Een OBXa met Page 2 functies... de wonderen zijn de wereld nog niet uit! :D
Goed werk Boele!
 
Het wordt nog leuker!!!

Volgens mij is de midikit in deze OBXa gewoon dezelfde als in de OB8. Hij ontvangt namelijk ook program changes en pitchbend! :{

Nu de arpeggiator nog zoeken :D :D

Oh, en hij dumpt ook sounds via system exclusive! Beter!!
 
De interface kit is gemaakt door numera de importeur van oberheim in frankrijk, ik heb nog geprobeerd contact te zoeken zonder succes. Helaas ligt mijn obxa bij boemtsjak ter reparatie.
 
Origineel geplaatst door SCD
Nu de arpeggiator nog zoeken :D :D

Dat hoeft niet, die zat in de rechter (lege) socket haha.

Wat een geluk met zo'n midikit Boele !
 
Origineel geplaatst door Synclavier
De interface kit is gemaakt door numera de importeur van oberheim in frankrijk, ik heb nog geprobeerd contact te zoeken zonder succes. Helaas ligt mijn obxa bij boemtsjak ter reparatie.

Gemaakt door, of geïnstalleerd door? Ik bedoel, er staat OBXA op de printplaat, het neigt toch naar een door Oberheim zelf gefabriceerde midikit, of niet?

Anyway, ben er bijzonder mee in mijn nopjes.

@ Erik: ja, die lege socket, daar word ik altijd treurig van... Lijkt dan net of er iets mist :D
 
Back
Top