Bas door synth?

Zji

Stamgast
Lid sinds
31 december 2004
Berichten
139
Op het forum van Infadels vertelt de bassist van de band het een en ander over de manier waarop ze hun baslijntjes maken:

It's a combination of a couple of things. We combine keyboard bass from the likes of the Prophet 5 with my live bass which goes through a SansAmp and a Rat for the dirt.

Nu ben ik totaal niet thuis in de synthersizers, maar ik dacht er uit te halen dat hij zijn bas op de een of andere manier met een synth combineert (of gewoon een baslijn over een synth-baslijn heen speelt). Ik heb ze ooit live horen spelen, en het viel me op dat de baslijn toen toch echt alleen door de bassist werd gespeeld, maar het geluid toch die 'synthy' klank had. Is het mogelijk om bepaalde synths door zo'n analoog signaal te laten aansturen, of hoe krijgt hij zoiets voor elkaar? Ik weet dat er bepaalde bass-synthersizer pedaaltjes bestaan, maar door dat bericht waar hij het ook over die Prophet 5 heeft vroeg ik me opeens af of dat het niet kan zijn..
 
Infadels zijn een soort bandartiesten. Er loopt heel fijn een tape mee. zie je niet, maar hoor je wel!
 
Tape is een understatement. Pc dus. Heb in hun voorprogramma gestaan. De toetsenist heeft twee pc's in 19" formaat onder in z'n rack hangen.

Verder is het uiteraard wel mogelijk om je bassignaal naar een controller signaal om te zetten, bijv. naar een stuurspanning om een analoge synth te sturen. Heb je alleen waarschijnlijk nog wel een trigger signaal nodig (of je douwt een propje papier tussen de toetsen zodat ze 'aangeslagen' blijven).
 
ik heb ze geziien met 2 adat spelers.ach, ze hebben live best een lekker soundje. staat als een huis. impro verboden!
jammer
 
Zekers een lekkere sound! Met m'n band Wicky spelen we ook i.c.m. de laptop en als je Ableton gebruikt valt er nog best veel te imporviseren. :)
 
Origineel geplaatst door Meizo
Tape is een understatement. Pc dus.

[bijdehandmodus]
Haha... als je live met band/pc/laptop/apple/hdrecorder/minidisc/whatever meespeelt, dan heet dat gewoon "tape" 8)
[/bijdehandmodus]
 
Mischien gebruikt hij wel een midi-element voor zn bas, en is die weer aangesloten op een sampler met samples van die synth, tenzij die prophet 5 ook midi heeft, maar dat weet ik niet precies.

zo iets zou het moeten zijn denk ik.
 
Haha... als je live met band/pc/laptop/apple/hdrecorder/minidisc/whatever meespeelt, dan heet dat gewoon "tape"

[bijdehandmodus]
Hebben ze dan ook een digitale schaar en plakband bij voor het geval de pc vastloopt? :D
[/bijdehandmodus]
 
Back
Top