E-DAY 2007 Electronic Music Festival

Grooveron

Altijd wat !!
Lid sinds
16 juli 2002
Berichten
3.466
Locatie
Best
E-DAY 2006 Electronic Music Festival

Op 28 APRIL a.s. organiseert Groove Unlimited het jaarlijkse E-Day festival.

Zie voor informatie en kaart info

http://e-day.groove.nl/index.php

Concerten van:

GANDALF

COSMIC HOFFMAN aka MIND OVER MATTER (Mede ontwerper van de MEMOTRON!!)

ELEKTRONISCHE MASCHINE

EL-KA

De locatie is de TU/e in Eindhoven, Nederland.

TU Auditorium
Den Dolech 2
Eindhoven

Het gaat allemaal over Elektronische Muziek, muzikanten, synthesizers.

Time-schedule MAIN HALL (tentative)
13:45 Box office open
14:00 Doors to stall area open
15:00 Concert hall open
15:10 Opening
15:15 Concert ELEKTRONISCHE MASCHINE
16:30 Break
18:00 Concert COSMIC HOFFMANN
19:30 Break
20:15 Concert GANDALF
22:00 END

Muzikanten info volgt.
 

Attachments

  • eday.jpg
    eday.jpg
    28,8 KB · Bekeken: 84
Info Gandalf (Heinz Strobl)

Info Gandalf (Heinz Strobl)

Sinds meer dan 25 jaar is de componist en multi-instrumentalist Gandalf uit Oostenrijk internationaal succesvol met zijn muziek. Nadat hij eerst rockmuziek had gespeeld, werd hij een van de pioniers van een "new instrumental" stijl in de jaren ’80, geïnspireerd door klassieke muziek, folk en wereldmuziek en speelde een diversiteit aan akoestische en elektronische instrumenten. Tot op heden heeft hij ongeveer 30 albums uitgebracht in verschillende landen in de wereld. Zijn meest recente plaat “Sacred River” stond een aantal maanden in de top tien van de NewAgeReporter-charts in de Verenigde Staten nadat deze in februari 2006 was uitgekomen.
De melodieuze en kleurrijke composities kunnen het best beschreven worden as “muzikale schilderijen van innerlijke landschappen” en niet verwonderlijk koos Gandalf voor de naam van de welgezinde tovenaar uit Tolkien’s fantasy-epic epic “Lord Of The Rings”.

Tijdens zijn concerttours over de gehele wereld heeft de “Tovenaar van Geluiden uit het Hart” zijn rijke muzikale mogelijkheden op de bühne laten zien en horen, van uitvoeringen met kleine line-ups tot een kompleet symfonieorkest. Met zijn huidige live-project presenteert de artiest zijn muziek vrijwel gereduceerd tot de basis. Hij speelt op akoestische en elektrische gitaar, sitar of piano, bijgestaan door atmosferische toetsengeluiden, net zoals hij de nummers eerst heeft geschreven voordat hij ze invult met uitgewerkte arrangementen. De eenvoud en helderheid van de uitvoering geeft de muziek veel ruimte om te ademen en Gandalf bewijst meer dan ooit dat hij een werkelijke meester is op zijn instrumenten.

Het nieuwe concept begon toen Gandalf gevraagd werd als support-act op de Europese tour van de Canadese Genesis tribute-band The Musical Box in België en Nederland waar hij solo speelde in zalen van 2000 mensen en bijzonder enthousiaste reacties kreeg. Sinds dat moment heeft hij het programma ontwikkeld en speelde met succes in Oostenrijk, Duitsland, Polen en Nederland, soms voor een publiek van minder dan 100 luisteraar en soms op openlucht festivals. Door de jaren heen heeft Gandalf diverse keren opgetreden op de voormalige KLEMdag en hoewel hij altijd veel akoestisch werk brengt naast zijn keyboards, is hij steeds erg welkom onder de fans van elektronische muziek. Voor zijn optreden op E-Day 2007 zal hij een speciale set voorbereiden. Hij zal stukken spelen van zijn meest recente album "Sacred River", van het project "The Prophet", maar ook niet eerder uitgebracht materiaal en, natuurlijk, enkele hoogtepunten uit zijn vroege werk. Op E-Day 2007 zal bij bijgestaan worden op percussie door Christian Strobl, zijn zoon.

Website: www.gandalf.at

Diskografie:
1980: Journey To An Imaginary Land
1982: Visions
1983: To Another Horizon
1983: Magic Theatre
1984: Tale From A Long Forgotten Kingdom
1986: The Shining (met Galadriel)
1987: The Universal Play
1988: From Source To Sea
1988: More Than Just A Seagull (opgenomen in 1986)
1989: Invisible Power
1990: Symphonic Landscapes (met het Orchester der Vereinigten Bühnen Wien)
1990: Labyrinth (filmmuziek)
1992: Gallery Of Dreams (met Steve Hackett)
1992: The Stones Of Wisdom
1994: Colours Of The Earth
1994: To Our Children’s Children (met Tracy Hitchings)
1995: Echoes From Ancient Dreams
1996: Gates To Secret Realities
1997: Barakaya
1999: Into The Light
2000: Samsara (als Samsara, met Richard Schönherz)
2001: Visions 2001 (dubbelalbum)
2002: The Fountain Of Secrets
2004: Colours Of A New Dawn
2005: The Prophet (met Thomas Klock)
2006: Sacred River
 
Nog een van de optredende artiesten.

Cosmic Hoffmann is het pseudoniem van de Duitse musicus Klaus Hoffmann-Hoock, ook bekend als de man achter het project Mind Over Matter. Het Cosmic Hoffmann project heeft zijn roots in de Berliner Schule muziek van de jaren ’70. Het is feitelijk Klaus’ eerste muziek project dat voorheen bestond tussen 1976 en 1982, alvorens hij het Mind over Matter startte. Als Cosmic Hoffmann maakt hij goed gecomponeerde vintage elektronische muziek waarin een grote hoeveelheid mellotronklanken (waarvoor Klaus zijn zelfgebouwde Megatron gebruikt), retro sequences en gitaar voorbijkomen. Zijn muziek vertoont enige gelijkenis met de klassieke elektronische muziek van Tangerine Dream tussen 1974-1977, maar de kern ervan is uniek.

Discografie:
Beyond the Galaxy (1999), Shiva Connection (2000), Heart Beat (2001), Electric Trick (2005)

Website: www.cosmic-hoffmann.de
 
Weer een prima programma deze keer. Ik heb ook al lang een kaartje besteld en ik heb een vriend van mij getipt; die komt ook. Ik hoop dat de zaal vol zit als beloning voor het initiatief!
 
Origineel geplaatst door Jazper
Las ik dat nu goed? 33 euro? :o:

Ja erg he en zelfs dan komen ze tekort voor het festival en moet er geld bij voor de organisatie.
 
Had even de indruk dat het hier om een low-buget happening ging. Maar dit is echt voor liefhebbers die het er graag voor over hebben. Lijkt me wel een mooie zaal. :)
 
klopt is erg mooi, en duur :-) en de artiesten zijn in de scene bekent dus evenredig duur jammer genoeg.
Mocht je het toch eens willen meemaken pb me even dan kijk ik of ik je op de gasten ljst kan zetten
 
Back
Top