wat was uwe eerste drummachine/doos/rambak en ervaringen

De R8 van Roland was mijn eerste drumdoos. Heel uitgebreid apparaat, en zeker in het begin vond ik 'm erg complex. Door de kaartjes met extra geluiden, de vele editmogelijkheden en de individuele outputs kan je er best vage dingen uithalen. Ook de sequencer er in is best tof, ik heb 'm zelfs een paar keer als main-sequencer gebruikt, om andere MIDI gear aan te sturen. En met de pads kun je ook nog lekker live meedrummen. Erg veel plezier gehad van dat ding! Uiteindelijk weggedaan omdat de R8 nogal dun klinkt. Veel outboard foefjes gebruikt om het te verbeteren, maar hij paste niet meer bij de rest van de setup. Ik zal 'm ook niet zo snel weer kopen, puur vanwege het geluidskarakter.
 
Origineel geplaatst door Negative Plus
Leuk om te horen dat die oude doos nog mensen blij maakt.

alleen jammer dat het zo'n ruisbak is :(
 
Ik zag vorige week nog een Boss 202 drumcomputer bij Habbekrats* in Nijmegen staan. *2e hands winkel in De Betouwstraat. De 202 stond achter de balie op een schap en kost volgens mij iets van € 35,00.
 
Origineel geplaatst door Slolov
Ik zag vorige week nog een Boss 202 drumcomputer bij Habbekrats* in Nijmegen staan. *2e hands winkel in De Betouwstraat. De 202 stond achter de balie op een schap en kost volgens mij iets van € 35,00.

oei, en die heb jij laten staan??:stupid :D
 
De mijne de legendarische tr626........heb em nog steeds en wil em nog steeds laten modden...(chaos mods).
staat nu nog steeds bij een vriend die hem nog steeds echt gebruikt in combo met zijn eminent(best leuk met wat gitaar fx-jes)
 
Origineel geplaatst door ProtoHuman
De R8 van Roland was mijn eerste drumdoos. [...] Ook de sequencer er in is best tof, ik heb 'm zelfs een paar keer als main-sequencer gebruikt, om andere MIDI gear aan te sturen. En met de pads kun je ook nog lekker live meedrummen. Erg veel plezier gehad van dat ding! Uiteindelijk weggedaan omdat de R8 nogal dun klinkt.
Ik denk dat de MPC1000 jou wel gaat bevallen wanneer je weer terug bent uit Madrid. Vergelijkbare manier van programmeren maar bij de MPC kun je tenminste je eigen sounds erin gooien. :biertje:

Ontopic: De manier van programmeren van de R-8 beviel mij wel maar de geluiden vond ik inderdaad ook magertjes klinken. Dat extra ROM-kaartje met 'javaanse rammelgeluiden' (ik geloof kaart 03: "Ethnic Percussion") vond ik trouwens wel cool (misschien binnenkort eens samplen bij de huidige eigenaar van het ding).
 
Origineel geplaatst door kris renton
bij mij een yamahaha ry30, echt een gave drummachine voor lage prijs. Echt lekkere sounds, en ik gebruikte hem later ook om mijn vermona drummachine mee aan te sturen. Nadien beide verkocht voor een mpc 2000, nu is er ook nog een machinedrum bijgekomen. Juist nog een setje samples van een van die lekkere soundsets uit de ry30 (909 achitg, maar ik vind hem leuker klinken) en ik ben in drummachine hemel :).

aaa ry 30 veel goeds over gehoord eg
op een synth manier drums maken ,..am/fm mod op osc en filter /env erby
en vaak cheap ,.... ook niet geheel onbelangrijk asje begint

daarom lijkt me xd5 van kawai ook erg leuk ,..anders andere parameters ,..en klein rackie ,..cards ...weinig 120.- gmiddeld


ik heb nu weer terug een rx 5 doe er nog niks mee wat een bak groot en tig outs en heb s een stukkie handleiding gelezen ,..je kan p/step diverse parameters ...oa ; pitch / env lengte en weet ik veel wat allemaal programmere imagine
beetje p3 idee ,..dat is alleen in de eiegn sequencer mode ....erg moeilijk programmeren foutje moetje geloofk weer de patteren opnieuw programmeren [beetje mc202 idee!]

en vangelis gebruikt [e] m ook

iig kan veel mee en bewerkt met fx compressors kan die ook nog best ok klinken 8 bit [d8 ik] sounds ...[rx 8 / 17 enso waren 8 bit kan ook wel ?]


was ook een van mn eerste gescoor by de cash covertors 110.- gld geen geld toen
die schuifjes ...

dus moest ik wel ....weer
http://elsew.com/data/sndst1_b.jpg :{
 
mijne was een tr-707 voor 200 euro (euro bestond toen nog niet) als een gek voor gespaart (was nog opt school) miste 20 euro om de 808 te kopen die ernaast stond,lening wou de handelaar niet omdat dat maar pas vanaf 250 euro kon,en dan nog het beste van al dernaast stond er een tb-303 voor 150 euro ,die ik laten staan heb,ik was toen volop in de acid-house en vroeg mij godverdomeste altijd af vanwaar die acid sound uitkwam,het heeft enkele jaren geduurt voor ik het wist dat het de machine was die ik laten staan heb...Grrrr.dat was in 1987.
 
MC-303
 
Ik was een jaar of 16. Ik was er toen helemaal weg van. Maar ja............jong en onnozel.
Toch heb ik hem nog steeds.........waarom??? Geen idee.............

De Yamaha RX 7


img10352652963.jpeg
 
Toch heb ik hem nog steeds.........waarom??? Geen idee.............

Ik heb nog een zwak voor mn eerste vriendin terwijl ik weet dat het een domme gans is.
Kan me voorstellen dat het met gear nog erger is :)
 
drumtracks.jpg


later geruild voor een TR707, toen weer eentje gekocht een paar jaar geleden en weer verkocht...nu zou ik er wel weer eentje willen hebben ;)
 
attachment.php


De Yamaha DD10 was ook mijn eerste drummer, erg veel lol aan gehad.
 
drumsq.bmp


Mijn eerste rhythmbox was het apparaat op deze foto. Het apparaat er naast en uiterlijk vrijwel identiek was een sequencer. Ik kocht beiden rond 1981 bij Sensomania die toen nog op een bovenwoning in Amsterdam gevestigd was. De twee apparaten heb ik helaas jaren geleden weg gedaan. Wie kan vertellen wat het merk en type ervan was ? Misschien Senso?
 
Dat was een Boss 'Dr. Rhythm' DR-110
boss-dr-110.jpg

Ik weet eigenlijk niet zeker of het nou voor of na de DR-110 was, ik herinner me een ritme programma op de Atari 1040ST met hele ranzige samples, die toch eigenlijk best leuk was. Je had er verder niets aan, geen sync, geen (schone) audio output, maar toch lol mee gehad zullen we maar zeggen ;)
 
TR 505

TR 505

Heerlijke sounds!
Heb er ondertussen 2!
EN een heleboel andere natuurlijk ;-)
 
Back
Top