mc303???

Origineel geplaatst door Arv
Kan C wel gelijk geven. Was toch wel grappig dingie (kijkt vertroetelend naar de mc die even verderop licht te verstoffen in de hoek).. :D

Ja het was dus een grappig dingetje. Ik had in cakewalk sysex panels gebouwd en kon daarmee de effectsectie volledig tweaken. De belangrijkste effecten kon je heel eenvoudig tweaken met het NRPN gebeuren, al met petje af voor de midi implementatie, als je het allemaal had uitgevogeld.
Een tickje sustain op de 808 kit en het was crunk avant la lettre.

Maar goed, 'een bass-boost knop voor fladderende broekspijpen', het was niet alles ggoud wat er blonk.
Zeker geen vintage :)
 
hahah,

Ooit keek ik er echt naar uit tot dat ie zou uitkomen.... De teleursteling was groot na de eerste kennismaking. Gelukkig maar eigenlijk, want het heeft er voor gezorgd dak een echte TB303 en TR909 heb aangeschaft.

De mc303? Wellicht mooi om het wereldkampioenschap Synths en soundmodules werpen mee te sponsoren...?
 
Origineel geplaatst door Vinyl Junk
hahah,

Ooit keek ik er echt naar uit tot dat ie zou uitkomen.... De teleursteling was groot na de eerste kennismaking. Gelukkig maar eigenlijk, want het heeft er voor gezorgd dak een echte TB303 en TR909 heb aangeschaft.

De mc303? Wellicht mooi om het wereldkampioenschap Synths en soundmodules werpen mee te sponsoren...?

Ik wilde net ongeveer htezelfde posten, alleen mijn 303 is de x0xb0x geworden :luv:

Ik vind de MC303 echt één van de grootste fouten/belazeringen die Roland mij ooit heeft geflikt. Ik lag dagen wakker en had een gekopieerde flyer van het apparaat in m'n agenda, waar ik de dagen aftelde tot hij uitkwam. Stond hij eindelijk bij Feedback, voelde ik mij zo hard belazerd, echt ...... Met de JP8080 hebben ze het toen wel weer ietsje goed gemaakt, maar daar heb ik dan wel eerst 2400 gulden voor neer moeten tellen in tegenstelling tot de paar honderd die de mc 303 nieuw kostte.
Ik snap niet dat mensen dit ding "koel" vinden, maar dat mag iedereen zelf weten. Misschien ben ik wel erg perfectionistisch.
 
Origineel geplaatst door The Q
Sixtrak heeft er zelfs ooit 1 nieuw gekocht... heul lang gelee.
Hij wordt nog steeds boos als je er over begint. :D
:mega:jeuz!
d(r)ank!
leeg.gif
 
Het was het eerste apparaat wat ik kocht en op dat moment was er echt geen serieus alternatief.

In die tijd had je ook de Yamaha CS1x die op de markt kwam, welleenswaar geen groovebox, maar wel dé controlsynth die iedereen moest hebben in die tijd.

Jammer dat het voor de rest ook weer zo'n half geprobeerd rompler-met-cutoff bak was. Het filter had de nare eigenschap de resonantie te verliezen als je het filter opendraaide. Ik heb dat filter nooit begrepen...

Toen op tijd verkocht in de tijd dat de CS1x hype nog hot was en ik voor mezelf er al achter was dat het best wel een gare bak was... :P
 
haha ook een paar jaar een mc303 gehad, persoonlijk vond ik t wel een leuk bakkie voor t ff snelsnel, was ook wel blij dat ik m vorig jaar voor 185 euro heb kunnen verkopen aan een paar bejaarde technofreaks... :)
 
D'r is een te gekke modificatie voor. Die moet je in 1 van de gaten aan de achterkant steken

midi_cable.JPG
 
Tsja dat is geen kwestie van 'hoe kom je er op' maar meer 'hoe kom je er af'? :D
Heb al langer geen MPC meer dan de tijd dat ik em wel had :P
 
Re: mc303???

Origineel geplaatst door smackos
mc303.jpg


Wat is dat voor ding???

Dat 'ding'?

Dat 'ding' heeft een tijdje lang ernstige invloed gehad op de synthwereld. Hij leek op andere 'dingen', maar was net iets extremer. Wel bood het 'ding'exact wat sommige mensen wilde.
Sommigen waren er hevig van onder de indruk, maar momenteel wimpelen ze het weg met "wir haben es nicht gewust."

Nadat zijn macht was weggevloeid, werd er gezegd: "Dit mag nooit meer gebeuren. We moeten een forum oprichten waar mensen door kennisoverdracht een tweede keer voorkomen! Zo'n 'ding' mag nooit meer zo'n macht krijgen."

Sommige overmeesteraars van het ding gingen zo ver dat ze hem liquideerden. Niet volgens de voorkeur van het 'ding' door een vuurpeleton, maar door ophanging.

Het duurt nog even voor de rust weder gekeerd is, en dan zeggen we aan de lopende band "We doen dit. Want het 'ding' had het zo gewild."

Maar nu even serieus:

Er hangen te veel Wilders en Verdonken rond op dit forum! Je moet de MC303 niet tegenover de TB303 zetten, dat is de reinste vorm van polariseren!
 
...

...

mja idd tis mischien allemaal wel kut....
maar je heb tenminste wel wat waneer je er mee moet beginnen..... het is allemaal erg beperkt maar de basis is iig aanwezig. en 50 euro? daar koop je nog geen paar schoenen voor (of je moet voor oude collectie gaan zoals ik alytijd doe:P)
 
Ik was een jaar of 14/15 toen ik hem nieuw kocht (1275 gulden! :o) Ik heb er echt jarenlang veel plezier van gehad. Via MIDI een MS-1 Sampler eraan gehangen, voor de dikkere geluiden en muziek maken maar. De sequencer is idd helemaal niet gek. Nu gebruik is hem vrijwel nooit meer, ik kwam erachter dat er toch beter spul was :D Aldanniet gaat hij nooit weg, hij staat hier als een stuk nostalgie :)
 
Back
Top