mc303???

smackos

Gepokt en gemazeld
Lid sinds
25 oktober 2002
Berichten
6.604
Locatie
Scheveningen Beach
mc303.jpg


Wat is dat voor ding???
 
Dat is de mc-303, ook wel bekend als de 303 en 909 killer.

Even wat info, van de Roland site

MC-303: GrooveBox
Features
The Roland MC-303 Groovebox® is a self-contained, retro-styled sequencer and integrated sound module with some very high-tech features. Techno, jungle, hip-hop, acid and other dance styles can now be approached easily and creatively by dance music producers and other groove enthusiasts with little or no musical training. <--- :geslaagd:


nog wat info van de Vintage Synth Explorer website:

The original groovebox for dance/techno! It's got 303, 808, 909, Jupiter, and Juno sounds. It is a sequencer arranger and looks a lot like the original 303's and 808's... Not to mention it includes real-time Filter Cutoff, resonance, panning and arpeggiator. With this box alone you can become a techno music maker!!! It sounds pretty good and has an unbeatable price (around $500)!!!!
 
he kan ik deze mc330 ook goet gebruiken voor jump en of jumpstyle doorhalen wat niet van toepassing is sounds en zit die vette dj dolly basdrum er ook in want ik wil natuurlijk we l een rpoffessionnele sount hebbe ik moet wete of dit aparaat de shit is voor jumpstyle ka n iemant me dat nu nie zeggen want ik wil eh eentje kope mijn moeder heb een heleboele dauwe egbert zegeltjes gespaart voor me kan ik die ook inruilen voor een cm330 alsjeblief iemand enig idee of ze deze cm303 ok in de kattalogus van dauwe hebbe en hoe sluit ik mijn draaitafelts hier op aan zeg smakos heb jij die mc ook al gecheck issie ook goed voor meer trancie geluiden want ik moet hem hebbe voor dejump sount maar als ik er affen toe trans mee kan make dan ben ik blij is er ook iemant hier die jump maakt met die mc dingens poffertjes ingrediënten 125 gram bloem 125 gram boekweitmeel 1 ei 250 ml melk plm 250 ml water 15 gram verse gist 1 zakje droge gist 50 gram gesmolten boter zout (als boter ongezouten is) bereiding om poffertjes te bakken heb je een speciale poffertjespan nodig een pan met kuiltjes erin met een doorsnede van ongeveer 3 cm eventueel kunnen ze ook in een deense aebleskiverpan gebakken worden of in een electrisch doughnutijzer ('donutfactory') verder zag ik in een aziatische winkel eens een pan uit tailand die je er ook voor zou kunnen gebruiken alhoewel de kuiltjes wat groter waren mochten mensen waar ook ter wereld nog andere alternatiefe tegekomen laat het weten los de gist op in 3 eetlepels lauwe melk meng het bloem met het boekweitmeel maak een glad beslag hoe dat moet zie je bij de pannekoeken van het meel de gist de melk en het water het beslag moet niet makkelijk van de lepel lopen hoor maar mag ook niet te dun zijn pas de hoeveelheid water hieraan aan roer dan het zout de gesmolten boter en het losgeklopte ei erdoor het beslag moet lauwwarm zijn laat het beslag afgedekt met een vochtige theedoek een half uur rijzen op een warme plaats bij de verwarming, in de zon of in een oven die op 50o staat verhit de met boter ingevette poffertjespan op de hoogste stand giet vlug in elk kuiltje een beetje beslag dit gaat het gemakkelijkste in een knijpfles met een niet al te klein gat of een kannetje keer als de bovenkant droog is de poffertjes om met een vork of satestokje ze moeten aan beide kanten bruin gebakken worden de poffertjes eet je heet met een klont boter en een dikke laag poeder-suiker erover een paar druppeltjes likeur maken het helemaal lekker ipv boekweitmeel kun je ook alleen tarwebloem gebruiken alhoewel je dan wel de hollandse poffertjessmaak een beetje mist aanvullingen aanvulling van marina cornelissen ik heb het recept voor poffertjes gelezen en vroeg me af of er nog iemand isdie het recept Drie in de Pan nog kent het recept gistdeeg maken zoals bij poffertjes maar voeg hier wat appels fijngesnipperd bij het lekkerste is een beetje een zure appel wie vankrenten of rozijnen houdt kan dit ook toevoegen en gewoon mee laten rijzen als het deeg uitgerezen is van het beslag kleine ronde koekjes bakken in de koekepan met wat boter of naar gelieve wat olie langzaam lichtbruin laten bakken en serveren met suiker heerlijk goeje tip van marcina cornelissen he mijn opa maakte vroeger ook drie in de pan voor me dat was lekker en leuk om te zien drie in de pan slammt de pit aanvulling van joke freichmann in het recept van poffertjes lees ik onder een vochtige theedoek laten rijzen aangezien ik zelf mijn biologisch brood bak en er een bloedhekel aan heb dat steeds het deeg aan de theedoek zit als je het er af haalt en acuut je deeg inzakt daardoor plastic folie insmeren met een klein beetje olie en dat er over doen je verwijdert het makkelijk en er kleeft minder deeg aan dan dat je het zonder olie zou doen wat een gezeik van joke biologiese broodbak hippetak dat geseik altijd biologies broot bakken is niet getto weet je wel maar ik ga nu want het busje komt me so ophale om voor ten behoefe van me naar sgool te brenge

-S-
 
Origineel geplaatst door C738
poffertjes ingrediënten 125 gram bloem 125 gram boekweitmeel 1 ei 250 ml melk plm 250 ml water 15 gram verse gist 1 zakje droge gist 50 gram gesmolten boter zout (als boter ongezouten is) bereiding om poffertjes te bakken heb je een speciale poffertjespan nodig een pan met kuiltjes erin met een doorsnede van ongeveer 3 cm eventueel kunnen ze ook in een deense aebleskiverpan gebakken worden of in een electrisch doughnutijzer ('donutfactory') verder zag ik in een aziatische winkel eens een pan uit tailand die je er ook voor zou kunnen gebruiken alhoewel de kuiltjes wat groter waren mochten mensen waar ook ter wereld nog andere alternatiefe tegekomen laat het weten los de gist op in 3 eetlepels lauwe melk meng het bloem met het boekweitmeel maak een glad beslag hoe dat moet zie je bij de pannekoeken van het meel de gist de melk en het water het beslag moet niet makkelijk van de lepel lopen hoor maar mag ook niet te dun zijn pas de hoeveelheid water hieraan aan roer dan het zout de gesmolten boter en het losgeklopte ei erdoor het beslag moet lauwwarm zijn laat het beslag afgedekt met een vochtige theedoek een half uur rijzen op een warme plaats bij de verwarming, in de zon of in een oven die op 50o staat verhit de met boter ingevette poffertjespan op de hoogste stand giet vlug in elk kuiltje een beetje beslag dit gaat het gemakkelijkste in een knijpfles met een niet al te klein gat of een kannetje keer als de bovenkant droog is de poffertjes om met een vork of satestokje ze moeten aan beide kanten bruin gebakken worden de poffertjes eet je heet met een klont boter en een dikke laag poeder-suiker erover een paar druppeltjes likeur maken het helemaal lekker ipv boekweitmeel kun je ook alleen tarwebloem gebruiken alhoewel je dan wel de hollandse poffertjessmaak een beetje mist aanvullingen aanvulling van marina cornelissen ik heb het recept voor poffertjes gelezen en vroeg me af of er nog iemand isdie het recept Drie in de Pan nog kent het recept gistdeeg maken zoals bij poffertjes maar voeg hier wat appels fijngesnipperd bij het lekkerste is een beetje een zure appel wie vankrenten of rozijnen houdt kan dit ook toevoegen en gewoon mee laten rijzen als het deeg uitgerezen is van het beslag kleine ronde koekjes bakken in de koekepan met wat boter of naar gelieve wat olie langzaam lichtbruin laten bakken en serveren met suiker heerlijk goeje tip van marcina cornelissen he mijn opa maakte vroeger ook drie in de pan voor me dat was lekker en leuk om te zien drie in de pan slammt de pit aanvulling van joke freichmann in het recept van poffertjes lees ik onder een vochtige theedoek laten rijzen aangezien ik zelf mijn biologisch brood bak en er een bloedhekel aan heb dat steeds het deeg aan de theedoek zit als je het er af haalt en acuut je deeg inzakt daardoor plastic folie insmeren met een klein beetje olie en dat er over doen je verwijdert het makkelijk en er kleeft minder deeg aan dan dat je het zonder olie zou doen wat een gezeik van joke biologiese broodbak hippetak dat geseik altijd biologies broot bakken is niet getto weet je wel maar ik ga nu want het busje komt me so ophale om voor ten behoefe van me naar sgool te brenge

-S-

Dat recept smaakt helemaal niet man :kont:
 
Origineel geplaatst door C738
he kan ik deze mc330 ook goet gebruiken voor jump en of jumpstyle doorhalen wat niet van toepassing is sounds en zit die vette dj dolly basdrum er ook in want ik wil natuurlijk we l een rpoffessionnele sount hebbe ik moet wete of dit aparaat de shit is voor jumpstyle ka n iemant me dat nu nie zeggen want ik wil eh eentje kope mijn moeder heb een heleboele dauwe egbert zegeltjes gespaart voor me kan ik die ook inruilen voor een cm330 alsjeblief iemand enig idee of ze deze cm303 ok in de kattalogus van dauwe hebbe en hoe sluit ik mijn draaitafelts hier op aan zeg smakos heb jij die mc ook al gecheck issie ook goed voor meer trancie geluiden want ik moet hem hebbe voor dejump sount maar als ik er affen toe trans mee kan make dan ben ik blij is er ook iemant hier die jump maakt met die mc dingens poffertjes ingrediënten 125 gram bloem 125 gram boekweitmeel 1 ei 250 ml melk plm 250 ml water 15 gram verse gist 1 zakje droge gist 50 gram gesmolten boter zout (als boter ongezouten is) bereiding om poffertjes te bakken heb je een speciale poffertjespan nodig een pan met kuiltjes erin met een doorsnede van ongeveer 3 cm eventueel kunnen ze ook in een deense aebleskiverpan gebakken worden of in een electrisch doughnutijzer ('donutfactory') verder zag ik in een aziatische winkel eens een pan uit tailand die je er ook voor zou kunnen gebruiken alhoewel de kuiltjes wat groter waren mochten mensen waar ook ter wereld nog andere alternatiefe tegekomen laat het weten los de gist op in 3 eetlepels lauwe melk meng het bloem met het boekweitmeel maak een glad beslag hoe dat moet zie je bij de pannekoeken van het meel de gist de melk en het water het beslag moet niet makkelijk van de lepel lopen hoor maar mag ook niet te dun zijn pas de hoeveelheid water hieraan aan roer dan het zout de gesmolten boter en het losgeklopte ei erdoor het beslag moet lauwwarm zijn laat het beslag afgedekt met een vochtige theedoek een half uur rijzen op een warme plaats bij de verwarming, in de zon of in een oven die op 50o staat verhit de met boter ingevette poffertjespan op de hoogste stand giet vlug in elk kuiltje een beetje beslag dit gaat het gemakkelijkste in een knijpfles met een niet al te klein gat of een kannetje keer als de bovenkant droog is de poffertjes om met een vork of satestokje ze moeten aan beide kanten bruin gebakken worden de poffertjes eet je heet met een klont boter en een dikke laag poeder-suiker erover een paar druppeltjes likeur maken het helemaal lekker ipv boekweitmeel kun je ook alleen tarwebloem gebruiken alhoewel je dan wel de hollandse poffertjessmaak een beetje mist aanvullingen aanvulling van marina cornelissen ik heb het recept voor poffertjes gelezen en vroeg me af of er nog iemand isdie het recept Drie in de Pan nog kent het recept gistdeeg maken zoals bij poffertjes maar voeg hier wat appels fijngesnipperd bij het lekkerste is een beetje een zure appel wie vankrenten of rozijnen houdt kan dit ook toevoegen en gewoon mee laten rijzen als het deeg uitgerezen is van het beslag kleine ronde koekjes bakken in de koekepan met wat boter of naar gelieve wat olie langzaam lichtbruin laten bakken en serveren met suiker heerlijk goeje tip van marcina cornelissen he mijn opa maakte vroeger ook drie in de pan voor me dat was lekker en leuk om te zien drie in de pan slammt de pit aanvulling van joke freichmann in het recept van poffertjes lees ik onder een vochtige theedoek laten rijzen aangezien ik zelf mijn biologisch brood bak en er een bloedhekel aan heb dat steeds het deeg aan de theedoek zit als je het er af haalt en acuut je deeg inzakt daardoor plastic folie insmeren met een klein beetje olie en dat er over doen je verwijdert het makkelijk en er kleeft minder deeg aan dan dat je het zonder olie zou doen wat een gezeik van joke biologiese broodbak hippetak dat geseik altijd biologies broot bakken is niet getto weet je wel maar ik ga nu want het busje komt me so ophale om voor ten behoefe van me naar sgool te brenge

-S-


..tijd over? ;)
 
Re: mc303???

Origineel geplaatst door smackos
mc303.jpg


Wat is dat voor ding???

Dat is een 27mc303 bakkie

Worden massaal gedumpt, want gebruik is strafbaar, of de frequenties zijn onbrukibaar geworden aangezien zij de hulpdiensten dwarsbomen. Op het boerenland loop je minder snel de kans er mee gepakt te worden.
 
Sixtrak heeft er zelfs ooit 1 nieuw gekocht... heul lang gelee.
Hij wordt nog steeds boos als je er over begint. :D
:mega:jeuz!
al-Sahaf.jpg

No Groovebox are found here!
 
Aangezien de TB303 in zijn begindagen ook gezien werd als natte-scheten-machine, kun je wel zeggen dat de mc303 het imago van zijn oude broer vlekkeloos imiteert :D
het geluid is dan natuurlijk weer een ander verhaal
 
Re: mc303???

Origineel geplaatst door smackos
mc303.jpg


Wat is dat voor ding???

Dit is de nieuwe generatie retro synths en grooveboxen. Ze worden namelijk in 2008 allemaal massaal ritueel verbrand en de paar die nog overblijven worden de ultime vintage nineties machines.

zo gauw ze onder de 10 euros komen koop ik ereen...
 
Origineel geplaatst door BananaWorld
Hij heeft zelfs een eigen wikipedia.

http://en.wikipedia.org/wiki/Roland_MC-303
Haha, wikipedia zou wikipedia niet zijn als er geen twijfelachtige informatie op zou staan:

The synthesizer unit of the MC-303 is essentially a sample sound module which contains sounds largely drawn from classic Roland synths and drum machines like the TB-303, TR-808 and TR-909 along with the Juno series and a bank of General MIDI-Instruments and electronic drumkits. The sampled sounds can be manipulated with a virtual analogue filter, various modulation capabilities and some simple DSP effects.

Aha, dus hij is General Midi!!! :P
 
Ja leuk, mc303 bashen.

Ik zou zeggen, neem het lieve dingetje eens op schoot en pak de manual dr bij.
Je staat versteld wat je dr nog mee kan doen als je er diep in duikt. De geluiden zijn natuurlijk niet top en ietwat gedateerd maar toen de mc303 net uitkwam was het een leuk ding.

-C_

oh kut me ene streepje is dr af gedonderd
 
Kan C wel gelijk geven. Was toch wel grappig dingie (kijkt vertroetelend naar de mc die even verderop licht te verstoffen in de hoek).. :D
 
Origineel geplaatst door C738
Ja leuk, mc303 bashen.

Ik zou zeggen, neem het lieve dingetje eens op schoot en pak de manual dr bij.
Je staat versteld wat je dr nog mee kan doen als je er diep in duikt. De geluiden zijn natuurlijk niet top en ietwat gedateerd maar toen de mc303 net uitkwam was het een leuk ding.

-C_

oh kut me ene streepje is dr af gedonderd
Oh ik zou dr best nog een willen hoor, helemaal als ie GM is :P

Het was het eerste apparaat wat ik kocht en op dat moment was er echt geen serieus alternatief. Wat dat betreft :halleluja voor Roland.
 
Ach het is zoals met alle hardware, en natuurlijk zijn er slchte apparaten, maar ook heel veel goede. En de MC303 is gewoon een erg leuke bak. Je kan alles sequencen ook je draaiknopjes enz. Naast je setup een leuke aanvulling. De drums zijn ook dik in orde vindt ik persoonlijk.

Het is al net als bij de software/hardware discussie. Het is niet een kwestie van beter, maar gewoon anders.
En ik lust eigenlijk wel van alles wat :)
 
Back
Top