Tha Reason

Waarom weggooien?

Misschien dat niet alles goed bij elkaar past. In de mix duwt en trekt het allemaal wel teveel.
 
Ik zou alle sounds naar beneden trekken kwa mix, en de beat laten knallen.

De snare en kicks liggen naar mijn idee veel te veel op de achtergrond en verzuipen in de soundscape, wel lekkere sounds enzo.

Ik zou es alle fx er af, en opnieuw gaan mixen, beginnen met alleen de biet en de mix van sounz er langzaam op gehoor bijmixen
 
Zal ik eens proberen, thanx voor de reactie.
(btw: soundscapes komen uit Reason en getweakte XSynth refill patches)

Iemand die eigelijk weet wel gerne mijn trackie is, heb het maar bij hip hop geflikkerd, maar vind het eigelijk meer iets van rockachtige beaty stuff...

Weet wel dat ik nog véééééél te leren heb kwa mixen (zo moet ik dringend eens leren hoe ik door middel van eq)en en hier en daar wat lichte compressie alle sound een eige plaats kan geven)
 
Begin es met jezelf een drumstel voor te stellen, ga er voor staan en plaats de highhats en toms snare etc, daar waar ze werkelijk vandaan komen. Dus high hat beetje links crash beetje rechts etc.

Begin met de kick een vette punch te geven PSP mixpack is een vette tools daarvoor, of een andere compressor.

Mix dan de andere drums erbij. Vervolgens heel langzaam je bassline erbij draaien zodat de drums lekker ondersteund worden door de bass. Dit is je fundament, ga hier op bouwen met geluiden, en heel belangrijk loop rond tijdens het mixen, en zet je geluid op het niveau van net iets boven normaal luister niveau. Af en toe heel zacht zetten om zo geluiden die te hard staan goed te horen, je mix hoor je nl beter bij een lager volume. Af en toe ok ff knallen natuurlijk zodat je ook die feeling hebt. Succes hoop dat je er iets aan hebt8)
 
Back
Top