midex 8 probleem

Wodka

Ouwe rot
Lid sinds
13 juli 2003
Berichten
536
Locatie
Simpelveld
Hallo,

Ik zit met een probleem. Mijn midex 8 wil het op geen enkele manier doen in mijn nieuwe setup. Wat is er veranderd: mijn powermac g5 is vervangen door een mac pro. Geen grote verandering dus. Op de mac pro werk ik met OSX 10.4.7 en cubase sx3 (waarvan ik de laatste updates ook geinstalleerd heb).

Ik heb op de Steinberg site de nieuwste drivers gedownload en deze stap voor stap volgens de readme geinstalleerd. En toch ziet mijn mac de midex niet.

Als ik bij 'over deze mac' kijk dan zie ik bij de hardware bij 'usb' de midex wel staan, maar als ik bij 'hulpprogramma's' bij 'midi/audio apparaten' kijk dan ontbreekt van de midex elk spoor. Ook Cubase ziet de midex niet.

Ik dacht dat de midex misschien te weinig stroom kreeg van de hub, dus heb ik hem ook direct op mijn mac geprobeert in te pluggen en heb ik het met een adapter ertussen geprobeert.

Geen resultaat...

De lampjes op de midex branden wel en reageren ook op input van mijn synths.

Iemand een idee wat dit is?

Oja, in de handleiding van de midex staat dat de midex op een mac alleen werkt als oms 2.3.8 of hoger geinstalleerd is. Deze kan ik niet installeren op de een of andere manier, is dit het probleem? (volgens mij is oms alleen voor os9, klopt dat?)

Ik hoop dat iemand me kan helpen...
 
Ik heb de midex zojuist in windows geinstalleerd en daar werkt hij perfect in cubase. Dus mijn vermoeden is juist, het ligt dus aan de driver.

Heeft niemand hier verder problemen mee? Of werkt niemand in osx met de midex?

Ik ga in ieder geval even een mailtje naar steinberg sturen, misschien kunnen/willen zij me helpen.
 
Dit zegt Steinberg erop:

"Een Mac pro is een Mac intel machine.
Een hele grote verandering voor Apple.
Ik raad u aan om de Cubase up te daten naar Cubase 4.
Dit omdat Cubase 4 Macintel compatible is (universal binary)


Helaas is er ook geen support meer voor Midex 8.
http://www.steinberg.net/446_1.html
Er komen ook geen nieuwe drivers uit voor dit apparaat."

En in een 2e mail:

"Een andere midi-interface die op macintel werkt zal inderdaad een oplossing zijn."

Met andere woorden... joepie, ik mag weer geld gaan uitgeven aan de vervanging van een stuk hardware waar niks mis mee is...
 
ja, valt me vies tegen... hoe moeilijk kan het zijn om gewoon nieuwe fatsoenlijke drivers voor je hardware uit te brengen...

en ligt het aan mij, of is het bedrijfstechnisch gezien ook gewoon heel dom om zo met je 'oude' goedwerkende hardware om te gaan?
 
Als ze dan toch zo lui zijn, waarom brengen ze dan die drivers niet opensource, en laat anderen er mee bezig gaan.
Zelfde geld voor de OS van de alesis andromeda.
 
Ik zie jouw al het OS van die A6 lopen hacken trash.


Maar idd een rotstreek. Maar goed, ze zijn ook overgenomen door Yamaha dus je kon er op wachten.

Als ik een flip van Steinberg op de messe tegenkom zal ik het hem eens duidelijk gaan vertellen. :(
 
Hoestkuch.

http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=65682

En open source / homebrew kan je schudden... officiele mededeling:

We cannot publish anything here since the Midex is not a Steinberg only product. Indeed, we did the basic concept and we distributed it but several other companies and individuals were involved as well which makes it impossible to release anything - even under an NDA. This is also one of the reasons it took us this long to post the final statement. We were simply still working on a solution. Christian and myself made some further test just weeks ago with new hardware(!) revisions of the Midex 8 we had been sent. When we realized that those interfaces and their firmware did not improve anything, Steinberg made the final decision to stop all efforts. This is the status quo and it won't be changed.

LTB works whenever DirectMusic is supported. Vista 32 includes DirectMusic partly due to our request but Vista 64 does not support DirectMusic at all and thus LTB won't work.

Hoe was het ook al weer? Niet blijven prutsen hè, meteen wat goeds kopen! :stupid
Maar goed, met een beetje vooruitziende blik (en wat minder blind vertrouwen in de glorie van Steinberg) kon je dit al wel aan zien komen.

Conclusie: wil je zometeen Cubase 4 gaan draaien in Windows op Vista 64-bit, op de iets langere termijn toch het doorgroeiplatform voor menige pc-muzikant en het enige (high-end) alternatief voor Apple, dan liggen alle kaarten weer open qua MIDI interfacing.
Kort en goed; er is geen enkele leverancier meer met een custom MIDI timing protocol, en alle techniek voor superstrakke MIDI timing op de nieuwe generatie Windows lijken nog niet helemaal uitgewerkt (nieuwe generatie driverinterface ipv DirectMusic).
Is het niet ironisch dat het zometeen geen klap meer uitmaakt welke (dure) midi interface je hebt gekocht omdat de performance dan alleen nog wordt bepaald door de legacy MIDI drivers?

Maar goed, zal mij benieuwen wat er nu gaat gebeuren, en welke leverancier er in het gevallen gat gaat springen.

En dan zijdelings weer de geruchten dat Apple gaat komen met een serieus te pushen opvolger voor het MIDI protocol... het belooft weer een spannend jaar te worden! :)
 
Laatst gewijzigd:
Leuk hoor, zo'n troll.

Maar wat heeft Wodka hieraan?
 
Oh, is deze thread alleen bestemd voor Wodka?

Volgens mij begrijp jij bliksems goed waar het hier om gaat, Fuse, namelijk dat je jezelf weer eens in je voet hebt geschoten.
Wat een gotspe dat uitgerekend jij hier nu aan komt zetten met de term trollen...
Hoog tijd om je stoere beweringen van niet-zo-gek-lang-geleden maar weer in te slikken.

Zullen we straks nog eens een head-to-head performance testje doen met Midi interfaces op Vista-64, en dan kijken wie er de 'prutser' is? (jouw quote, ik zou dat soort woorden niet gauw in de mond nemen...)
 
Hehe.
 
goeie info hanz,

ik had het nog niet gezien op cubase.net.
Op zich verbaast me het niet dat er geen nieuwe drivers komen. Steinberg heeft gewoon geen goede naam wat betreft ondersteuning van hardware (check het midi 3 verhaal, of het houston verhaal). Dat soort dingen weet je gewoon als je hardware van steinberg aanschaft. Neemt niet weg, dat vista dus voorlopig gewoon geen optie is voor een serieuze muziekomgeving. Dat zal ongetwijfeld goed komen na een tijd, maar op dit moment ben je gewoon early adaptor.

De midex werkt trouwens wel onder vista (altans hier bij mij wel in de testomgeving), maar blijkbaar dus niet met het ltb protocol (zal ik eens nameten).

Mij maakt het niet zoveel uit, alles wat ik wil werkt prima onder XP en voor de games (Dx10) gebruik ik wel dualboot naar vista.

Wel jammer dat de midex 8 op termijn vervangen moet gaan worden door een andere midi interface, ik was er namelijk erg tevreden over. Maar goed, vooruitgang is niet te stoppen en het is toch al weer jaren oude hardware. Dus vervanging mag dan ook wel eens een keer.

Ik ben benieuwd wat voor mooie hardware oplossingen ons staan te wachten voor vista ;)
 
Een paar jaar oud? Ik heb er een paar maanden geleden een over genomen van iemand, nadat ik had besloten dat je beter gewoon in echt iets goeds kon investeren dan een of andere cheap-ass interface.

Ik bedoel, Windows XP is het eerste en het laatste besturingssysteem waar de Midex 8 echt lekker gewerkt heeft (en ik heb hem nog op Windows 2000 gehad en nee dat was het ook niet), en onder Vista 32 moet je al weer gaan lopen hacken.

Voor de mensen die naar de messe gaan: gewoon een kistje rotte tomaten kopen, een mannetje of vijftig verzamelen die ontevreden zijn en dan eens een flinke rel trappen die op iedere website en in ieder blad terug komt.

:doei:
 
Origineel geplaatst door bikkel
Een paar jaar oud? Ik heb er een paar maanden geleden een over genomen van iemand

Zelfde verhaal hier. Jammer. Maar ik ga toch niet over naar Vista als muziekomgeving dus het zal bij mijn nog wel een jaartje of 2 voldoen.

Hoeveel geld zou het Steinberg gekost hebben een goede Vista, danwel Mac driver te ontwikkelen? Ik heb daar geen beeld bij.
 
Het is ook niet zo dat ik eigenlijk beter een ander alternatief nieuw had kunnen kopen. Nee. Een Midex 8 is het beste wat je bij Cubase kunt gebruiken. En dan een tijdje niks, en dan de rest.
 
Origineel geplaatst door mc_kwok
Hoeveel geld zou het Steinberg gekost hebben een goede Vista, danwel Mac driver te ontwikkelen? Ik heb daar geen beeld bij.

Minder dan een halve ton of zo? Maar goed, als een bedrijf daar niet aan wil dan houdt het op. Dat het ze uiteindelijk meer kost aan verlies van klandizie schijnt ze weinig uit te maken.

En waar ligt het dan aan? Het bedrijf dat de drivers niet wil updaten of het bedrijf dat een OS maakt wat perse gelicenceerde drivers nodig heeft? Of nog erger compatabiliteit met oudere drivers onmogelijk maakt. Maar goed, het is al apperatuur wat al een paar jaar niet meer verkocht wordt in de winkels.

Wodka is iig 'fucked'. Kan je idd een nieuwe interface gaan kopen waarvan de consequenties tegen zouden kunnen vallen. En zou je bij timing fouten zaken zoals audio quantizing als workaround toe kunnen passen als worse case scenario.

Zelf zat ik te denken aan een 2e systeem die je dedicated voor midi gebruikt en via VST link of zo synced met je cubase. Zo'n oplossing gaat iig nog heel lang mee. Of anders dat je een virtueel systeem gebruikt waarbij de USB aansluiting geen beletsel zou hoeven zijn.
Zeg maar net zoiets als een oude atari gebruiken voor je midi. :D

Iig voorlopig zou ik me als windows gebruiker me nog maar geen zorgen maken want het is nog heel lang uit te zingen met de beste midi opstelling van dit moment. :)
 
Steinberg heeft gewoon slechte ervaringen met sequencers die vooral goed in MIDI zijn, blijkbaar bleven mensen hun computer uit 1985 gewoon gebruiken omdat die voldeden. Daar gaat je jaarlijkse updatefestijn!

Nee die gasten zien het liefste MIDI liever vandaag dan morgen dood.
 
Wel pikant dat Steinberg een beetje aan het blameshiften is wat betreft dat driver-debacle.
Nu komen ze met het verhaal dat het komt omdat de Midex eigenlijk geen product van Steinberg is maar van een externe subcontractor (voor intimi: de firma Access, u weet wel...). En dat ze door interne discussie met die subcontractor er dus niet uitkomen met een nieuwe driver.
Er was zelfs een verhaal over dat ze aan de slag waren gegaan met een nieuwe hardware revisie (!!!) van de Midex en dat ook in dat geval de timingresultaten belabberd bleken onder Vista64.

Kortom, dat wekt dan weer de vraag op of het uberhaupt ooit mogelijk zal zijn om lekker strak te midi-en op dit OS... (of dat het gewoon een rotsmoesje is...)

Ach ja, de chinezen hebben toch zo'n fraaie verwensing? "May you live in interesting times..." ;)
 
Leuk voor de Virus Ti bezitters, dat verhaal :D

Het lijkt me wel erg vreemd als Microsoft de MIDI implementatie onder Vista moedwillig gesloopt heeft.
 
Back
Top