Masterkeyboard 76 toetsen

Origineel geplaatst door Candyman
Dance sounds en andere actuele top40 geluiden haal ik uit een Fantom XR module. De Kurzweil heb ik voornamelijk ook voor de piano sound aangeschaft (de SRX-11 complete piano is niet echt super). Ik vond de piano samples van de PC2 echter weinig dynamiek hebben, heeft waarschijnlijk ook wel met het klavier (semi-weighted) te maken. Had iig meer verwacht van de piano in de PC2 nav de verhalen en recensies.

Hoi Candyman
wat betreft je kritiek over de piano, daar ben ik het wel mee eens. ik heb dan een hamerklavier maar daar komt de piano ook niet tot zijn recht. Echt om klassiek piano te spelen vind ik de sample tegenvallen en qua dynamiek slordig. De ene keer resulteert een harde aanslag in een hard geluid en de andere keer klinkt hij met dezelfde aanslag zachter. Iemand op Harmony Central heeft bij de reviews wel een setting gemaakt in de Velocity, welke het mogelijk maakt de piano dynamischer te laten klinken.
Echter voor muziekproducties vind ik de piano erg geschikt en heerlijk speelbaar onder alle omstandigheden. Volgensmij is de Kurzweilpiano daarom ook bekend en niet zozeer om zijn realisme. Voor goeie pianoklank ga ik toch gebruik maken van Ivory.
 
Back
Top