Native instruments Kore en laptop

Kwajoep

Nieuwkomer
Lid sinds
31 januari 2007
Berichten
7
Hallo,
Ik wil live met een laptop gaan werken samen met Kore van Native instruments.
Voor ik mijn Hammond XB1 de deur uit doe, weet iemand of er in die Kore een goede audio interface zit, of moet ik dat ook nog aanschaffen?

De audio output komt wel uit de Kore nl.

Weet verder iemand de specs ongeveer voor een laptop.
Ik hoef geen harddiskrecording te doen , alleen maar een stuk of 3-4 softsynths te gebruiken, waarvan maximaal 2 tegelijk.

Mijn budget voor een laptop is plm 800 euro.

bvd

Rene
 
Ik weet niet wat ik je zou aanraden, maar met 800€ ga je niet ver komen als je een laptop wil.
Je moet vooral een goeie CPU hebben, want anders ga je niet veel synths tegelijk kunnen draaien. Wat ram is ook altijd goed. Maar ik zou ook zeker een budget overlaten voor een goeie (externe) geluidskaart. Zonder is de fun er nogal snel af ...
 
Mee eens. Als ik jou was zou ik even doorsparen zodat je een laptop kan kopen met een echt krachtige processor. Mijn ervaring is dat je bij een laptop (veel) sneller tegen de beperkingen aanloopt dan met een pc. Helemaal als je straks meer dan twee softsynth wilt gaan gebruiken, of bijv. effect-plugins die veel rekenkracht eisen.

Ik geloof dat Intel Dualcore 2 processoren momenteel de snelst verkrijgbare zijn. Die zijn dan ook wel prijzig, maar dan heb je wel wat. Dus mijn advies, wacht nog even en koop een laptop met goede specs (lees krachtige processor). Als je nu een laptop van 800 euro koopt verwacht ik dat je over niet al te lange tijd tegen de beperkingen aanloopt. Helemaal als je straks de nieuwste softsynths wilt gaan gebruiken, bijv. van Native Instruments die over het algemeen veel processorkracht vragen.

Ervaring met de NI geluidsmodule heb ik niet, dus daar kan ik je helaas niets over vertellen.
 
Heren, bedankt voor jullie snelle reacties!

Aan de andere kant kan ik bijv bij informatique.nl wel een laptop kopen met Intel Dual Core met 1 GB geheugen voor plm 800 euro.
Volgens mij als de Kore zelf de latency regelt (wat ik vermoed) en in principe de onboard geluidskaart niet wordt gebruikt (zou dat zo zijn?-output gaat via de Kore-) dan zou ik denken dat het toch (tot op bepaalde hoogte) zou moeten werken...

Of zijn er nog meer onderdelen van de laptop waar rekening mee gehouden moet worden? (cache etc...)

Grt


Rene
 
Ik zou ff doorsparen en misschien kijken naar een tweedehands apple..

Ik gebruik zelf de kore op een apple macbook, en ga het wel live gebruiken. Heb zelf meer vertrouwen in apple dan windows, maar das persoonlijk natuurlijk.

Heb momenteel de B4II in gebruik, en die bevalt me retegoed! Nog ff kijken naar akoustic piano en kontakt... dus..
 
Back
Top