Eminent Unique 310

Origineel geplaatst door jgeers01
Dat met die lage F hoort zo...
:D :D :D

Kijk eens in het schema op blz. 5. Vooral de indeling op het toetsenbord is interessant: als ik 'm goed interpreteer dan is de 4e deler van de lage F gelijk aan die van het octaaf hoger.
 

Attachments

  • figure-a.gif
    figure-a.gif
    5,7 KB · Bekeken: 62
En zo zien de oscillators met de delers eruit: 12 oscillators (je ziet de bovenste 6) met 4 delers oftewel 4 oktaven:
 

Attachments

  • dividers.jpg
    dividers.jpg
    23 KB · Bekeken: 68
Ik heb de 2 situaties gefotografeerd. Zie de foto's. Links is de situatie met de lage F een octaaf te hoog, rechts met de F "zoals het hoort". De foto's zijn natuurlijk van de oscillator met opschrift F, het deel geheel rechtsonder.

In de rechtse situatie zie je een condensator, draadbrug wat weerstanden en transistor toegevoegd op de bovenste rijen.
 

Attachments

  • image2.jpg
    image2.jpg
    55 KB · Bekeken: 75
ook nog even een röntgen-foto 8)
Zo is de positie van de onderdelen goed te zijn
 

Attachments

  • image3.jpg
    image3.jpg
    57,1 KB · Bekeken: 66
een foto van de achterkant. Je ziet dat de 2 witte draden nu ieder z'n eigen plekje hebben. Let ook op het "doorgekraste" spoor onderaan en een extra bruggetje net boven het blauwe draadje !
 

Attachments

  • image4.jpg
    image4.jpg
    71,1 KB · Bekeken: 68
en nog een detailopname van de voorkant
 

Attachments

  • image5.jpg
    image5.jpg
    53,5 KB · Bekeken: 67
O ja, ook een witte eminent past gewoon in een V70 *D
 

Attachments

  • volvo.jpg
    volvo.jpg
    48,2 KB · Bekeken: 66
Smaakvol orgel in een smaakvolle wagen... :D

Trouwens, ik las nog dat oude berichtje van dhr. De Bruin over het midificeren van de Eminent.
Iets met heel schappelijke prijzen... kort en goed: zou dat (nog steeds) kunnen, eigenlijk?
Gewoon contact opnemen met het orgelservicebureau?
 
Dit mailde Huib me ergens begin dit jaar:
Hoi Jan Pieter,

Een midisysteem heb ik wel maar inbouwen in een 310 is moeilijk. Normaal maak ik gebruik van één van de toetskontakten om de midi te schakelen. Ik heb dan een kontakt wat een spanning schakelt maar in de 310 worden met alle kontakten signalen geschakeld. Alleen het percussiekontakt schakelt spanning maar dat is er niet op het onderklavier. Eigenlijk heb je onafhankelijke kontakten nodig op elk klavier.

Compleet systeem gebouwd en getest
processorboard EURO 100,--
interface (per klavier) EURO 50,--
eventuele 5Vvoeding EURO 15,--

Persoonlijk heb ik meer de wens het Ensemble als stand-alone effect in te kunnen zetten (ik heb nog een sloop-310 in een kratje...). Wacht nog op een geniaal brein die het me allemaal kan uitleggen...

Wat is dat toch met die Volvo?
:D :D :D
 
Origineel geplaatst door jgeers01
Dit mailde Huib me ergens begin dit jaar

Ja precies, dat mailtje... dit soort bedragen heb ik er theoretisch wel voor over... ik heb alleen midi IN nodig (lijkt me duidelijk toch? ;)) dus zit ik dan aan 100 of 150 euro?
En hoe gebeurt zoiets? Brengen / halen / lokaal laten doen / zelfbouw?

Wat is dat toch met die Volvo?
:D :D :D

Volvo? Lollige wagens, zeker de 70 serie... that's all... :engel:
 
Was midi in niet (nagenoeg) onmogelijk?

Origineel geplaatst door jgeers01
Nog even wat navraag gedaan bij Huib: het blijkt dat een Midi-uit nog wel zal gaan, maar een Midi-in zal niet tot de mogelijkheden behoren (en dat is toch eigenlijk waar het om gaat lijkt mij...):
"Je kunt alleen met extra kontakten op de manualen een midi out maken maar een midi in kan niet. Je zou dan elektronische kontakten in de 310 moeten maken en dat wordt te moeilijk."
 
Argh! Wat mot ik nou met een Eminent als midi masterkeyboard? :stupid
MIDI IN lijkt me nou juist zo fijn om de bijv. de strings extern aan te kunnen sturen!
 
Ja, ik begrijp je motivatie volkomen. :doei: Blijkbaar kan het echter niet. :bekdicht:
Maar zoals Jan-Pieter zei: zo word je in ieder geval niet lui. :eureka:
 
Gisteren merkte ik iets heel eigenaardigs met de Eminent.

Ik zat op een andere synth te spelen met een koptelefoon op die aangesloten is op mijn mengtafel en dus in principe alle kanalen weergeeft. De Eminent stond toevallig ook aan.
De eminent is via een kabel aangesloten op mijn mengtafel. Je zou dus zeggen dat op dat moment de interne speaker van de Eminent helemaal niets meer doet.

Op een gegeven moment viel het mij op dat ik allemaal gestommel en gerommel in mijn hoofdtelefoon hoorde. Ook als ik niet speelde. Net alsof er ergens een miicrofoon open stond in verte. Ik hoorde wat omgevingsgeluiden.
Geen een microfoon in mijn studio stond open en ik zag dat wanneer ik wat riep het kanaal waar de Eminent op staat wat uitsloeg. Kortom: De interne speaker van de Eminent werkt als microfoon als er in plug in de hoofdtelefoon uitgang zit. Op zich heb ik dat vaker gezien. Je kunt ook een koptelefoon misbruiken als microfoon. Ik vind het echter wel erg hinderlijk. Ongewild pik je wat meer ruis en bijgeluiden op tijdens opnames.
Herkent iemand dit "probleem" en wat is er aan te doen? Ik wil dat alleen het geluid van de Eminent zelf door mijn kabel naar de mengtafel gaat en niet dat de speaker er omgevingsgeluiden bij mengt.
Het probleem is zelf nog iets gekker merkte ik net. Zelfs als de Eminent uit staat, pikt de speaker nog omgevingsgeluiden op !! De Eminent hoef ik niet eens aan te zetten. Voorlopige oplossing is de Eminent op mute te zetten in mijn mengtafel, maar ik snap gewoon niet waarom de Eminent als microfoon werkt, zelfs als ie uit staat.

Nog even iets over die Lage F. Ik zie dat er kennelijk toch verschillen zijn. Er zijn mensen met een juiste lage F en er zijn mensen waarbij de lage F een octaaf te hoog klinkt. Ik hoor bij die laatste groep.
Ik ben niet zzo heel erg technisch, maar is het mogelijk mijn Eminent "om te bouwen" naar een versie met een juist werkende lage F. Op zich stoort die lage F me niet zo, maar als het heel simpel te verhelpen is wil het wel doen.
 
Origineel geplaatst door renepela
Gisteren merkte ik iets heel eigenaardigs met de Eminent.
Vermoedelijk een probleempje met de jackplug contacten. Als je een plug in de connector stopt worden drie contacten omgezet (zie de 3 halve bolletjes op de foto). Ik vermoed dat tenminste 1 contact niet goed werkt. Contactspray biedt hulp, en als je mazzel hebt ben je er al met een paar keer in en uitpluggen...

Voor wat betreft je lage F: zie de prachtige omschrijving van Wouw. De meeste onderdelen zijn al aanwezig, zelfs de gaatjes voorgeboord. Moet je alleen nog even de waardes van de extra weerstanden weten en het type transistor (vermoedelijk dezelfde als de rest: BC 170C)
 

Attachments

  • eminent_jackplug.jpg
    eminent_jackplug.jpg
    42,5 KB · Bekeken: 68
mijne ruist ook erg , van die stereo jack kan je proberen een mono uitgang met minste ruis uit te zoeken,kan best schelen
en vergeet de audio in niet , die draad van de input loopt best vreemd naar de print , misschien antenewerking?

wel bizzar als die uitstaat er nog steeds iets mee gebeurd8D

denk dat ik de stecker er maar uit haal
 
Hebben jullie nog nooit russische zenders er op gehoord?
Ik hoorde destijds stemmen als dat ding aanstond.
 
Origineel geplaatst door ZmokE
Ik hoorde destijds stemmen als dat ding aanstond.

Gelukkig hebben ze daar tegenwoordig goeie medicijnen voor! :eureka:
 
Back
Top