JomoX XBase 999

Hoe staat het met de knoppen? Zijn die steviger?

Bij de XBase09 vond ik ze erg fragiel... en dat is niet echt lekker knoppen draaien...

Fragiel ?? Ik vind die knoppen lekker stevig ik sleur er iedere dag aan :) en ze draaien nog altijd even lekker en zitten goed vast...

De snare van de xbase09 vind ik ook minder zeker als je er eens een 909 naastzet hoor je het verschil ...
Maar als je de snare goed tweakt kan je er ook een redelijke snare uithalen...

Daarintegen de kick van dit beestje blijft monsterlijk :)...


Die zwarte versie van die xbase 999 is wel supergeil die zou ik wel eens willen testen :)
Maar of dat er ooit van komt...
 
En jongens, hoe is het nou met deze bak?
Nog steeds 'in love'?
Je ziet zo nooit op de 2e hands markt, (toch?) dat zegt ook al wel iets. Of niemand koopt ze, natuurlijk :)
Ik ben blij dat ik van deze bak lucht van krijg, want ik vind dus de MD te digitaal klinken, maar wil wel met 1 bak vette experimentele beats kunnen bouwen.
Deze lijkt me ideaal.
De prijs is wel hoog, eens, maar de specs zijn vrij uniek. Je kunt volgens mij best wel lekkere tribal-achtige dingen doen zonder dat 't cheap klinkt. En als je echt per step alle parameters kunt instellen is het gortig, lijkt me zo. Vind de demo's op Jomox wel wat doffig, maar veel mooier klinken dan MD demo's. Zelfs m'n vriendin vond de MD demo's 'kil' klinken, dat zegt toch wel heel wat want zij is verder leek :D
En MD's, man, die zie je dus wel veel op de 2e hands markt.
Het zelf kunnen inladen van eigen samples vind ik wel erg interessant hoor. Dat doe je een keer, en dan zitten ze erin, heb je weer een hele nieuwe soundgrond om van uit te gaan.

In ieder geval; binnenkort ga ik naar Feedback, en dan hoop ik dat ze beide hebben staan zodat ik ze 's even goed kan vergelijken. Ik had ooit een 09, maar die vond ik ruk in vrijwel alle opzichten. Vooral de bouwkwaliteit en de (zwaar) tegenvallende snare. Maar voor snare's heb ik gelukkig al een Techstar TS-305, en als die ergens goed mee is is het wel met roffe snares, dus als dat het probleem is heb ik de oplossing al klaarstaan.
 
als je de 09 compleet ruk vindt zal je 999 ook wel rukking vinden lijkt me...

ik vind de 09 heerlijk en hou het hierbij, vr de snare en andere heb ik een 606 en samples download ik of haal ik uit mijn virus en pleur ik in de rs7000, gedaan met hardware kopen, enkel nog fx units.
 
Alleen het ingebouwde filter he, wie heeft het al in/over zn drumloopjes gebruikt?
En hoe dan? Het schijnt een lastig ding te zijn om te programmeren, dat filter dus.
 
Sinds een kleine week ook in het bezit van een Xbase 999....en ik moet zeggen dat ik er erg van onder de indruk ben.

Ik hou van de "oldskool" sound en de uitgebreide functie qua editten van de kits.

Enige mindere eraan is de learning curve die dit apparaat heeft voornamelijk omtrent het hele Perform/Pattern geneuzel en de X-Filter programmering.
Begin het te begrijpen...maar is verdommes vervelend als de manual niet echt wil ondersteunen hierin.
 
heb hem nu toch ook al even en moet zeggen: wow!

de kick is echt nog verbeterd tov van de xbase09. Verder vind ik de sequencer wel leuk, het filter is idd niet gemakkelijk te programmeren en misschien wel niet nodig (888 is eigenlijk perfect) maar die lfo over de kick dat brengt toch extra leven in de brouwerij. De mogelijkheid om op je pc drumkits te bouwen en dan over te brengen (mits de juiste interface wel) opent weer nieuwe spectra... ik ben er heel erg tevreden over. de clock loopt strak.

de OS update was wel nodig en tis een hele klus geweest, heb 4 interfaces moeten doorgaan, om het eindelijk te voltooien op de oudste (geluk dat die nog niet weg was).

alleen de support kan beter maar goed, telefoneren is hier de enige goede optie.
 
Ik zit zo 'n beetje rond te kijken of het 'n waardige vervanger voor m'n 808 zou zijn, maar ben nog niet om. Maar met de cijfers 999 en 888 zou ie toch in de buurt moeten komen. Hoe zit het nou met dit ding? Wie heeft um in de buurt van Nijmegen, waar ken ik spelen?
 
Back
Top