hardware is passé?

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Origineel geplaatst door trash
MIKE!
8o)

Sorry Erik, kan het even niet laten, ik word zo moe van dit soort gelul :o:
Ik bewonder jullie serieus geduld, echt.
 
Origineel geplaatst door Leo
en zelfs dat, hoewel het heel genuanceerd lijkt, is gelul.

mensen die voor mij gaan bepalen of ik het gelukkigst wordt van hardware, software of een mix daarvan, die zijn fout bezig :) ik zoek het zelf wel uit.

tis maar hoe je het opvat...wat voor jou de juiste combinatie is maak ik verder niet uit...maar ik neem aan dat je voor sequencing en audiobewerking geen hardware gebruikt toch ?...
 
Origineel geplaatst door mikemix
Sorry Erik, kan het even niet laten, ik word zo moe van dit soort gelul :o:
Ik bewonder jullie serieus geduld, echt.

Haha, het is ook gelul, de topicstarter wist dat zulke threads de knuppel in het hoenderhok effect teweeg brengt.


attention_whore.jpg
 
Hardware blijft "altijd" de Shit!!

En wees als software-gebruiker gewoon eens eerlijk! :confused:

Weet je eigenlijk wel wat voor een processor er in een Eventide H-8000FW zit?

Kiss your fake-ass pentium goodbye!

Topic closed!!!

:slotje:
 
:dubbel:

toch ook nog wel een $ detail.
als ik voor een paar mille een leuke setup bij elkaar spaar is dat idd een hoop geld.
een pc van 1200 met nog voor een paar honderdjes aan software lijkt dan goedkoop
maar stel je hebt er genoeg van?
over pak em beet 6 jaar is zowel die pc als de software misschien nog 200 euro waard. die bakken echter daar krijg je nog steeds en volle portemonnee voor terug!

dcenk daar maar eens over na!
 
nog even niet sluiten mensen, ik wil nog wat weten van de topic starter,

ik vraag me af wat de doelstelling is van de topic starter met zijn muziek, ik neem aan dat je muziek maakt maar is het een hobby of verdien je er geld mee,??? waarom stel ik deze vraag, als je een pro muziekant bent dan wil ik graag wat producties van je horen en weten met welke ingredienten je het hebt gemaakt.
 
Net als hardware zal de meeste software heus zn eigen sound wel hebben. En die imposcar vst klonk imo best oke. Maar ik zin in de ict, en hoef idd niet nog meer te computeren na een dag werken. Verder zijn tien vingers en twee voeten gewoon meer compatible met toetsen, draai- en schuif controllers en pedalen, dan met een toetsenbord en 1 muis. Je voelt je ook gewoon meer muzikant aan een echt instrument. Moet ik eerst mn pc aan gaan zetten om een stukje piano te spelen? :stupid geef mij maar een echte piano dan.

Voor mij is het ook gewoon een bewuste keuze. Ik houd mn studio pc-loos. Doe mij maar een 747 aan aan elkaar gekoppelde bakjes en ramplanken :yamaha:
 
Raar is dat ik het voor mij voor het meest voor de hand liggende argument mis.

Ik ben een techneut. Heb een MTS (meerdere zelfs) gedaan, maar niet afgemaakt omdat ik techniek als hobby superinteressant vind, maar er niet mijn werk van maken wil. Daarnaast is mijn grootste liefde (naast mijn schatje natuurlijk ;)) muziek. In de synthshizzle kan ik daarom mijn ei prima kwijt.

Ik hoef niets te bewijzen met een kamer vol apparatuur. Wat ik ook niet hoef te bewijzen is dat ik muzikaal aangelegd ben en enorm productief ben. Ik heb dus niet mijn studio met de intentie om er ooit een album mee te maken of zelfs geld mee te verdienen. Misschien dat het gebeurt, evengoed misschien niet.

Ik heb niets met computers. Ik doe een studie waarvoor ik al de godsganze tijd achter de pc zit. Archieven en Internet doorspitten is geen hobby van me, maar doe ik eventueel graag als beroep.

Ik hoop dat je (topicstarter) begrijpt waar ik heen wil. Het gaat om de feeling met de apparatuur. Het doorgronden van die bakken die allemaal hun eigen karakter hebben. Dat vind ik persoonlijk niet terug in software. Gekloot met de pc om iets voor elkaar te krijgen vind ik het grootste knelpunt in mijn studio. Klooien met kabels, apparatuur reviseren en repareren en sommige dingen zelfs zelf bouwen vind ik heerlijk.

Ik ben 50% van de tijd met de techniek van de studio bezig, de andere 50% met muziek. Daar zou ik persoonlijk bij software niet aan moeten denken. (Daarmee beweer ik dus niet dat je met software veel tijd aan configuratie en dergelijke kwijt ben, begrijp me aub. goed)

De een zou een Hyundai Tucson willen hebben om door de bossen te raggen, ik zou daar veel liever een echte Audi Quattro voor willen hebben, begrijp je? Het gaat om een gevoel, om een stukje passie. Dat is iets wat voor iedereen verschillend is.

Ik heb het idee dat dit relaas zonde van mijn tijd is geweest, want waarschijnlijk binnen 5 posts die over dit onderwerp gaan in dit of in een ander topic zakt de moed me weer in mijn schoenen.
 
die attention whore heeft mijn attantion....
tenminste een lekkere hardware ass
 
Bericht door een moderator:
Tja, zo'n topic sluiten ligt voor de hand natuurlijk. Deze discussie is al miljard keer eerder gevoerd.
De argumenten? Zo versleten als wat. De uitslag? Nog altijd niet bekend.

Twee redenen om toch niet meteen met slotjes te gooien:

1) Het feit dat er zo enorm veel en graag aan deze discussie wordt deelgenomen.
Ondanks dat er niets nieuws onder de zon is, is er blijkbaar toch ergens een enorme behoefte om opengetrapte deuren te recyclen. Als iedereen de discussie zo zat is, waarom dan zo happen op een overduidelijke troll-thread?

2) Het is en blijft een on-topic discussie op dit forum, hoe je het ook wendt of keert.

Nou ja, ik kijk het even aan. Wie weet wat de toekomst brengt... ;)
 
wat vaak vergeten wordt is dat software een enorme opkomst maakt, maar denk je nu echt dat hardware-fabrikanten stil zitten om genaaid te worden door goedkope Kut-Soft-programma's die je hele cpu opslokken om eens één hele vette reverb te kunnen genereren? Nee! Absoluut niet! Integendeel, ze maken nu gewoon apparaten die 2 cpu's hebben en tot nu toe acht verschillende effecten kunnen uitsturen tegelijkertijd! Dat zie ik de snelste cpu tot nu toe nog niet doen, en zeker niet met de kwaliteit en charisma van high-end hardware gear! Die vorm van kwaliteit kan software gewoon niet halen! En dat is gewoon een feit!

Niet dat ik zelf geen software gebruik? I love all the Native-instruments products! En ik gebruik ze heel erg vaak! Maar tegenwoordig kan elke software-fabrikant een synth uitbrengen die even goed klinkt als hardware (wat ik betwijfel..)
maar voor mij draait alles om effecten! En daar loopt hardware zowieso zeker voor! Niet in prijs-verhouding! Want dat is weer een ander verhaal.. Hardware is gewoon veeele malen duurder! En ik denk dat de mensen die hier juist het onderwerp hardware vs Software ophalen gewoonweg het geld niet hebben om hardware te kopen, terwijl ze wel weten dat hardware altijd vetter klinkt, maar gewoon twijfelen aan hun eigen kunnen.. Hou nou eens op met dingen met elkaar te vergelijken! Je maakt muziek Ja of Nee?! En het maakt geen flikker uit waarmee je dat doet!!!
Ga daarom ook nooit dingen op dit forum met elkaar vergelijken, want iedereen gaat er anders mee om, muziek ligt in je hart en niet in de apparatuur!!!

Niks mis mee?! Maar ga het a.u.b niet meer ophalen op dit forum?! Want hier zijn al meer dan duizend threads over geschreven! And that's pisses me off!!!

Peace...

Cisco!
 
Origineel geplaatst door Alex Omega
die attention whore heeft mijn attantion....
tenminste een lekkere hardware ass

yeah she be turning me software into hardware!

-C-
 
Origineel geplaatst door C738

Je stellingen komen een beetje over als "Rukken met porno op je scherm is lekkerder dan sex met een echte vrouw" en zoals ik het allemaal lees ben je nogal maagdelijk op het gebied van software (je sexleven hoef je hier niet uit de doeken te doen;))

Origineel geplaatst door MatthijsBlom
Je zegt tegen een schilder toch ook niet dat hij beter met fotoshop kan tekenen omdat je daarmee, als je maar goed genoeg en objectief genoeg bent, dezelfde resultaten kan behalen?
Aan deze twee uitspraken zou ik nog de volgende willen toevoegen:
Je gaat toch niet virtueel in een Aston Martin voor je beeldscherm zitten rijden met nepstuur, neppedalen en nepversnellingspook?

Ik ben niet tegen software, er zit best goed spul bij. Het gaat, zoals eerder in deze draad gezegd, om de beleving. Mijn beleving met software is dat het niet echt is, zoals C738 dat zo krachtig formuleert, :)

Er zijn ook voordelen aan hardware: Je zet het aan, zet mixer en versterking aan en je kunt spelen. Geen gewacht op de PC die moet opstarten, software die moet opgestart worden.
Ik wil je met je laptopje zien als daar toevallig een vette virus(niet Access Virus, :)) huisgehouden heeft op je harddisk, en alle softsynths geinfecteerd zijn.

Wat ook veel mensen vergeten is dat er een vicieuze cirkel is met PC's: nieuwere hardware brengt veeleisender software met zich mee en omgekeerd. Met de update van Kontakt heb je meer geheugen of een snellere processor nodig voor je machine.

:doei:
Yoonchi
 
De computers worden met hun controllers steeds meer hands-on, en de synths steeds krachtiger. Een pc is ook maar een soort DSP in een doosje. 't kruipt lekker naar elkaar toe totdat we het beste van twee werelden hebben. Ik hou van de toekomst!
 
doe mij maar lekker gewoon een meersporen recorder, een analoge mixer, wat synths, wat effecten, een doos kabels waar je U tegen zegt.... ik hou van vroeger!
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top