Cubase 4 officieel

Cubase 4 en Cubase Studio 4 staan nu officieel aangekondigd op de site van Steinberg.

visual_products_cubase4_nottofind_01.jpg


The new generation of Cubase supports the creative workflow of audio professionals in exciting new ways never before seen in music production software. The brand new VST3 effect plug-in set and new first-class VST instruments are only the beginning. SoundFrame™ manages all your audio files, patches and sounds in a powerful new database, while the new Control Room section integrates Cubase 4 into any analog monitoring environment. Cubase Studio 4 offers a streamlined feature set for composers, musicians and project studios, including many of the new Cubase 4 functionality at a lower price point.

Availability
The English-language version of Cubase 4 will be available internationally at local stores from October 9th.
Cubase 4 Retail Version 879 €*
Cubase Studio 4 Retail Version 399 €*

http://www.steinberg.net
 
Last edited by a moderator:
Origineel geplaatst door quifster
hier ook het tracking nummer ontvangen, dus ik verwacht hem rond dinsdag :)

Dito :)

en ik heb nog vakantie ook :D
 
Ook ik heb een paar dagen vrij genomen en ik zal me vast niet vervelen. :)

Net trouwens naar Peter Verspuy geweest om de demo te zien. Het kwam allemaal niet zo revolutionair op me over. Enerzijds door de nog wat onwennige presentatie van het demoteam, anderzijds omdat Cubase in de laatste versies al aardig gefinetuned is. Ik denk dat het programma meer indruk op me zal maken zodra ik ermee aan de slag ga. De Instrument Tracks en Track Presets lijken me wel handige nieuwe features.
 
Het pakket is zojuist bezorgd. :okdan:
 
Origineel geplaatst door Lotuz
Het pakket is zojuist bezorgd. :okdan:


hier ook, om 10.58. wel schandalig dat het pakket gewoon in de tuin is gelegd omdat er niemand thuis was. briefje in de deur waarop stond: pakket ligt in de tuin. :confused:

dat vind ik toch minder netjes hoor. je zou gewoon die 3 keer afleveren verwachten die ze op hun site zeggen te doen.
 
Ik woon gewoon netjes in de randstad en heb m nog niet. Wat is dit nu? :D
 
Dat is idd niet zoals het hoort. :frons:

Net de boel geïnstalleerd (inclusief update) en een aantal zaken uitgeprobeerd. So far so good. Nu ga ik lekker op de bank zitten met een goed boek (handleiding). ;)
 
Hier ook binnen. Wat een vette sleutelhanger zit erbij:o:
 
Die is voor je dongle, maar je kan eraan hangen wat je zelf wilt natuurlijk. 8~
 
:okdan: relaxte shit, alles verliep vlekkeloos vanaf de nieuwe Syncro license tot aan de preferences "take-over" Snap nie wat die jokers op het Cubase forum nou allemaal hebben.

Ik heb m'n eergisteren gestartte project gewoon probleemloos kunnen openen.... Prima upgrade dit. Ben er zeer over te spreken...

De nieuwe FX zijn trouwens ook erg lekker :{ Die Modmachine en ampsim. ga ik zeker goed abusen.

:halleluja @ hardcopy manual.....

Ik had echt al tig mailtjes naar Steinberg gestuurd met de vraag om tegen vergoeding een hardcopy van de manual beschikbaar te stellen.... ws. met mij vele anderen hehe


Blij dat ik morgen en overmorgen vrij heb; effe lekker freaken :duivels:
 
Ik heb één keer een serious error gehad met het openen van een SX2 project en ik vermoed dat dat door een DirectX plugin veroorzaakt werd. Ik heb de foutmelding gecancelled en daarna laadde het project zonder problemen.

Daarnaast ben ik tegen een verdwenen functie aangelopen. Wanneer ik een sample wil laden in Halion, mis ik de mogelijkheid om de sample eerst te beluisteren.

SX2:

Import%20Sample%20Cubase%20SX2.JPG


4:

Import%20Sample%20Cubase%204.JPG
 
ff een paar uur cubase 4 uitgebreid getest. Eerste indruk is overweldigend. tot nu toe megastabiel (op 1 crash na, ivm incompatabiliteit vst plugin).

wat me met name opvalt is dat de workflow in het pakket onvoorstelbaar verbeterd is. instrument channels die je in kan stellen en waar je met alle inserts en sends fx aan gewoon door je vst synths of externe synths heen kan lopen, terwijl de inserts en fx en eq instellingen gewoon blijven bestaan. Zelfde geldt voor de sound browser op dat channel, mega feature en zeer gemakkelijk. De kwaliteit van de plugins is goed tot erg goed. De eq is enorm verbeterd en ik denk dat het gezeur over de eq nu wel ophoudt. De compressors zijn ook erg goed. De delay ben ik minder over te spreken, maar dat is een smaak kwestie.

De synths klinken goed, de halion one vind ik iets minder kwa sound bank, die is mij te standaard, maar voor bread en butter producties om even snel een basis neer te zetten is het prima geschikt.

Het zit echt stampvol nieuwe features die je pas ontdekt als je erin duikt, ik was bijvoorbeeld blij verast met het mesje om alle noten in een lijn af te kappen in de editor. Of dat je een channelstrip kan openen en dat je in dezelfde channelstrip gewoon een andere strip kan selecteren, zonder het channelscherm te verlaten. al dat soort kleine nieuwe features maken het echt helemaal af. En zo zijn er velen.

Wat ook heeeeel erg fijn is, is dat de laadtijd drastisch veminderd is, laden van songs of vsti is echt heel snel. Dat zal ook wel moeten omdat je nu gewoon door je presets heen kan browsen van je vsti's en op het channel veranderd de vsti aan de hand van de geselecteerde preset en dat alles terwijl je song doorloopt.

wat mij betreft is deze versie weer een mega stap voorwaarts, aangezien het altijd in vorige versies vrij lastig was om dingen voor elkaar te krijgen als je niet precies de weg wist, nu wijst het zich eigenlijk allemaal vanzelf, alles kan je zo'n beetje doen op het hoofdscherm en je hoeft praktisch niet meer naar subschermen toe. Het is een beetje moeilijk uit te leggen, je zou het gewoon in actie moeten zien.

(en eindelijk werkt de arpache sx weer zoals het hoort ;) , dus eindelijk weer gewoon mijn eigen patterns gebruiken voor de arpache)
 
Origineel geplaatst door Lotuz
Ik heb één keer een serious error gehad met het openen van een SX2 project en ik vermoed dat dat door een DirectX plugin veroorzaakt werd. Ik heb de foutmelding gecancelled en daarna laadde het project zonder problemen.

Daarnaast ben ik tegen een verdwenen functie aangelopen. Wanneer ik een sample wil laden in Halion, mis ik de mogelijkheid om de sample eerst te beluisteren.

SX2:

Import%20Sample%20Cubase%20SX2.JPG


4:

Import%20Sample%20Cubase%204.JPG

ik zat ook al te kijken, ik heb hiervoor niet met sx2 gewerkt maar ik kon in 4 ook niet de samples afspelen toen ik ze wilde inladen....
En bij mij crashte die ook een keer maar ik was vergeten met dongle key in de pc te laten zitten....lekker handig was dat, maar verder draait ie superstabiel en we kunnen er vandaag weer vol tegenaan:mega:
 
Ik heb het via cubase.net gemeld en het wordt doorgegeven, dus dat zal vast met één van de komende updates verholpen worden. Tot die tijd zal ik wel gebruik maken van drag & drop met de nieuwe MediaBay feature. Daarin kun je ook samples previewen. Misschien bevalt dat me uiteindelijk wel beter, maar dat zien we na een tijdje ermee gewerkt te hebben wel.

Ik denk dat Cubase 4 na een tijdje wennen en de nieuwe features (ik heb ook nog eens SX3 overgeslagen) ontdekt te hebben, inderdaad een flinke stap voorwaarts is. Ik werk met name met VSTi's en de Instrument Track met de bijbehorende Inspector functies (nu gewoon je audio en MIDI bij elkaar) is aanzienlijk directer dan voorheen. En als je bijvoorbeeld een basgitaarsample hebt die je altijd wilt gebruiken met bepaalde effecten erover, dan sla je die op als Track Preset. Doet me denken aan de Combinator functie in Reason. De donkere interface bevalt me ook prima. Ik ben nogal gevoelig voor het uiterlijk van m'n apparatuur en dat heeft dus zeker invloed op m'n muziek. De eerste indrukken van Cubase 4 zijn iig positief. :)
 
Ik heb er net ook een tijdje mee zitten stoeien.

Ik heb eigenlijk dezelfde dingen te melden die quifster ook al genoemd heeft. De nieuwe plugins vind ik erg goed en prettig werken. De geluiden van Halion 1 zijn wel een tikje cheesy.

De workflow vind ik door middel van instrument tracks, preset browser e.d. flink verbeterd.

Bij mij crashed ie wel als ik afsluit. Ik vermoed dat dat iets met SX3 settings te maken heeft.

Ik heb nog lang niet alles gezien, maar ik ben tot nu toe tevree :)
 
Hallo MC_Kwok,



in dit geval kan het dus aan de preverences liggen. Als het kan de preverences van Cubase SX3 en van Cubase 4 "trashen".

Meer info is hier te vinden http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=56356


@Lotuz

Je bent lekker onderweg op Cubase.net :)

Zou je mij een PM kunnen sturen (op cubase.net aub) in hoeverre jij met Halion aan het werk bent/ gebruikt ?


Ik weet niet of er hier mensen met Wavelab 6 werken, maar we hebben een "pre" release uitgebracht die nog extra snelheid in het programma brengt. Bepaalde dingen kunnen tot 50% sneller gaan (bijv. peak files berekenen) Je kan deze download vinden op onze support pagina. Deze wordt nog niet gesupport bij ons omdat hij de Q&A nog niet helemaal doorlopen heeft


P.s. Verder raad ik iedereen aan om zich opnieuw Online te registreren met zijn Steinberg produkten op onze internet pagina. Verdere info kan hier gevonden worden http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=56356

Gr,

Chris
 
Origineel geplaatst door Chrisbeuermann

@Lotuz

Je bent lekker onderweg op Cubase.net :)

Het lijkt net alsof ik een nieuwkomer op het Cubase forum ben ("Junior Member"), maar dat is alleen maar vanwege de herstart van het forum en mijn muzikale time-out van 2 jaar. Op het oude forum was ik ook vrij actief. Ach, ik draag graag mijn steentje bij aan het verbeteren van de producten waar ik mee werk. ;)
 
Ik heb net Cubase Studio gekocht.
Mijn eerste legale versie eigenlijk. Hiervoor gebruikte ik af en toe eens SX3. Maar omdat die gekraakt was werkt hij niet zo lekker. En sommige functies (vooral MIDI) werkten eigenlijk gewoon niet.
Ik gebruikte vooral N-Track Studio (www.fasoft.com), op zich een veel belovend programma, je zou er veel mee kunnen, en het kost relatief gezien helemaal niets. slecht 75 euro voor de 24bit versie. Maar deze werkte totaal niet, hij loopt gewoon altijd vast met midi, en echte support hebben ze niet.
Dus gewoon overgelopen naar Cubase Studio 4! Geweldig programma, en zeer intuïtief (rotwoord).

zo, ik ga weer lekker spelen! :dj:

gr,
Patrick
 
Back
Top