Nieuw oud speeltje - Lassence u-Ventury

n0_key

wazzaaa!
Lid sinds
27 Maart 2003
Berichten
1.666
Locatie
hoofdstad
Laatst weer een Lassence u-Ventury op de kop getikt. Ondanks m'n bijzonder slechte ervaringen met een eerdere unit kon ik 'm niet laten staan. In eerste instantie dacht ik m'n eigen unit weer terug te hebben, maar het is toch een andere, zonder wave sync en nog wat van die mods.

Het verschil met mijn vorige unit is bijzonder groot. Die had direct problemen met de pots, noise, brom en reageerde wel heel beroerd op alles. Zo was die CV input van de WaveX eigenlijk niet te gebruiken zonder er iets in de richting van 220V op te zetten.

Een groot aantal van mijn op- en aanmerkingen geldt nog steeds, alleen het bovenstaande rijtje lijkt in deze unit niet echt voor te komen. De CV input van de WaveX werkt naar behoren, de pots ook en voelen bovendien veel steviger en ik heb geen overdreven last van noise en brom.

Wel nog steeds de bar trieste tracking van de osc's, misschien net aan 3 octaven, afhankelijk van de instellingen, en bovendien flink ongelijk. Osc's tunen is onmogelijk, de WaveX input halverwege de low input van het filter is belachelijk, het filter komt niet in de buurt van zelf-oscillatie, de het controleren van de EG met de 4 pots gebeurd in een fractie van de totale draai van de knoppen en het ding is ronduit instabiel.

Waarom heb ik het ding dan -weer- gekocht en waarom ben ik er zelfs zeer content mee? De prijskwaliteitverhouding is deze keer zoals het hoort. Een complete set met rack voor 700 euri minus wat inruil, waardoor ik onder de 600 euri cash uit kwam. Geen 200 ballen voor een stukje metaal om het ding 19" te kunnen ophangen. Ik heb 'm in feite bij m'n M5 gekocht als modulatiebron, een stukje tool.

Zoals ik reeds bij mijn vorige unit van plan was wil ik de tuningpotmeters in ieder geval vervangen door multiturns, vergelijk met het bereik zoals ik dat op de M3x gewend ben. Of ik simpelweg 2 potmeters links in de rackunit knal en die de bestaande potmeters laat vervangen, of dat ik iets doe met tune en finetune, of misschien zelfs zo'n multiturn knop op een gewone potmeter, dat bekijk ik nog wel even.

De 19" rackbeugel geeft rondom de unit een hoop ruimte en ik zit te overwegen om daar misschien wat in te gaan boren om wat CGS modules in te hangen oid. Ook dat zie ik nog wel.

Ik heb voor nu twee kleine geluidsvoorbeeldjes gemaakt. Deze zijn puur en alleen de Ventury met wat FX er over. Ik stuur het ding om geen enkele manier extern aan, volledig self-running.

Bij deze speel ik met de shape van 1 osc en de filter cutoff.

Bij deze alleen met de pitch van 1 osc.
 
Fock it, nu ik luister hoor ik wel brom, wat ik je brom :D Nuja, minder dan die andere in ieder geval. Heb ik weer wat te klussen :P
 
vooral het tweede fragment spreekt me erg aan, beetje drums eronder en klaar!

als je plek en centen hebt: goede aanvulling, leuk apparaat.
je hebt wel gelijk trouwens dat de oorspronkelijke prijs/kwaliteitverhouding wel erg rot uitviel.

veel plezier ermee.
 
1 keer zo'n ventury uit mogen proberen en ik vond'm ondanks alle genoemde problemen ontzettend knallen qua geluid... alleen dat al maakt'm waardevol genoeg voor freaksounds etc.

veel plezier met je aankoop dus nokey... doe je "nette" sounds maar met die m5 van je. ;)
 
Origineel geplaatst door Bass
Zijn deze nog te krijgen uberhaupt???

Nieuw? Nee.
 
Leeft n0_key nog, of is hij misschien geplet door een omgevallen mega-modular? ;)
 
thx hanz, het ging om een mengpaneel waar hij een eerdere eigenaar van was maar ik heb uiteindelijk toch een andere gekocht dus wat dat betreft hoef ik'm niet meer te mailen.

het is iig goed om te zien dat er nog enig teken van leven is. toch vreemd hoe zo'n synthforumlegend opeens weg is en hoelang het duurt voordat men het door heeft. maar ja, that's online life. ;)
 
Origineel geplaatst door koediman
toch vreemd hoe zo'n synthforumlegend opeens weg is en

zo gek vind ik dat eigenlijk niet.
 
Back
Top