PAiA P9700S diy modular

ez`

.:.
Lid sinds
31 mei 2004
Berichten
572
Locatie
a'dam
Heeft iemand ervaring met het bouwen van een P9700S van PAiA?

Ik zit eraan te denken om deze kit te bouwen. Dit wordt dan mijn eerste DIY-synth en tegelijkertijd ook m'n eerste analoge synth. Ik heb wel veel ervaring met VA (substractieve) (+ FM en wavetable synthese) maar ik wil nu wel 'ns weten hoe waar die VA-techniek eigenlijk op gebaseerd is. Zo'n modulaire kit lijkt me ook erg interessant; later kan ik dan modules van andere fabrikanten (bijv. DIY modules van blacet) toevoegen.

Ik heb echter nog totaal geen ervaring met solderen; ik koop morgen een goede soldeerbout en ga wat shit aan elkaar solderen (m'n katten oid) en wat oude speelgoed-troep slachten en circuitbenden.
Maar denken jullie dat het slim is om met de P9700S te beginnen? Of ik kan ik beter met iets kleiners beginnen zoals een PAiA Fatman..? Zelf beweert PAiA dat al hun kits te bouwen zijn zonder enige voorafgaande soldeer-ervaring...

Nog één ding waar ik me een beetje ongerust over maak: ik heb PAiA bijna 10 dagen geleden gemaild met wat vragen over de P9700S (over de 'moeilijkheidgraad' van de kit), maar ik heb nog geen antwoord gekregen... ik vrees dat de 'klantenservice' niet erg goed is, als het beantwoorden van een paar simpele vragen al zo lang duurt...

Ik meen dat hier vast wel wat mensen zitten met PAiA ervaring, dus advies zou erg welkom zijn! Alvast heel erg bedankt!
:biertje:
 
Forumlid 'the red eye' heeft 'm gebouwd:
https://www.synthforum.nl/forums/showthread.php?s=&threadid=41210&perpage=20

Ik heb eind vorig jaar zelf op het punt gestaan er eentje te bestellen. Toen waren ze uitverkocht. Maar de response was best snel (dezelfde dag nog, in ieder geval). Ze hebben me een week of twee geleden laten weten dat ze weer op voorraad waren (dus ook dat is netjes afgehandeld).

Er liep pas wel op een of andere mailinglist een hele thread over de kwaliteit van de midi2cv converter en de vco's en de conclusie was geloof ik dat beide niet best waren; 10-20 cent tracking fouten binnen een paar octaven. Maar dat kan (in ieder geval voor de VCO's) ook aan de bouwers liggen natuurlijk...

Hier staat ook nog e.e.a.:
http://www.unease.se/paiabuild.htm

Oja, ze hadden mij al een shipping quote gegeven voor versturen naar Nederland: ca $70 via gewone luchtpost en naar schatting $100 per koerier. In dat laatste geval heb je hem met een dag of drie in huis. Daar komt dan wel nog btw over import bij van de Nederlandse douane.
 
John Simonton, de eigenaar van PAIA is onlangs overleden,
op de website staat dat PAIA voortgezet zal worden door
een terzake kundig iemand, de vraag is alleen of deze al
gevonden is, misschien dat het antwoord daarom op zich laat
wachten.
Wat je soldeervaardigheden betreft, begin een met wat kleins
een kabeltje, of een klein kitje van de electronicaboer, of
een schemaatje uit de elektuur (als dit allemaal nog te krijgen is).
 
Ik heb er idd een, en ik ben er wel fan van. Hij heeft wel wat quirks, zowel door mijn onhandigheid, als door het ontwerp (zoals moeilijk te controleren resonantie) maar ik vind het echt een supersynth.
Toen ik met de paia begon had ik nog nooit electronica gesoldeerd, dus dat is in principe geen probleem. Het belangrijkste is veel geduld, en alles goed (dubbel)checken tijdens het maken. Dat kost uiteindelijk minder tijd dan als je het hele apparaat moet gaan nalopen als ie al in elkaar zit :)

Maar goed, mijn mening is doen!!! Is een dope ding.
 
Over klantenservice: Mijn ervaring is van meer dan een jaar geleden, maar die zat wel goed. Er waren bij mij in eerste instantie wat communicatieproblemen, waardoor mijn bestelling vertraging opliep, maar dat hebben ze heel netjes opgelost (door mij vanuit amerika op mijn mobiel te bellen :) ). In mijn kit misten een paar onderdelen; goed nalopen dus, maar na een mailtje had ik die binnen een paar dagen in huis.
Die lui van paia zijn gewoon goeie gasten imho.
 
Jah, ik had Scott (de 'baas' van PAiA) een paar simpele vragen gesteld en een dag later kreeg ik echt een enorme email met (bijna overdreven) veel info. Die klantenservice zit volgens mij wel goed...

Maar hoe zit 't met de sound van de 9700? Hoe klinkt 'ie... heb je toevallig wat samples of tracks online staan waarin hij te horen is?

Gebruik je 'm eigenlijk in combinatie met andere CV-synths/seqs/fx? Of alleen via MIDI enz.

Oh, en, die afbeeldingen uit jouw thread werken niet meer.. heb je die nog ergens anders online staan? Kben wel benieuwd hoe jouw 9700 eruit ziet..
 
sja, hoe klinkt ie... ik vind hem best rauw klinken. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal, met andere modulars (behalve micromodular, maar dat telt niet) maar van de analoge synths die ik gehad heb lijkt ie qua karakter het meest op bijv de akai ax73; rauw en hard. Maar hij is wel veel veelzijdiger dan dat. Ik vind hem vettig klinken, en erg goed voor bass/efx sounds. Daar gebruik ik hem ook het meeste voor. ik gebruik hem alleen via midi, of alleenstaand, niet in combi met andere cv dingen. Ik jaag er wel geluiden uit drumcomp's enzo doorheen; ook lekker.

Nou, wat plaatjes:

modular1.JPG


modular2.JPG


modular3.JPG


modular4.JPG


Ik heb dus zoals je ziet zelf een kast gemaakt, vond ik leuk. Best slordig, maar ik ben er wel aan gehecht geraakt; het hoeft er voor mij niet uit te zien als een moog modular. Als ie maar rockt :D

En ik heb net effe een trackie online gezet met veel efx dingen uit de paia; de eerste 40 seconden is puur de 9700, in de computer wel wat geedit en bewerkt, met reverb en wat flanger geloof ik (is een tijdje geleden), en natuurlijk gemultitracked.

save as

Moet ik er wel bij zeggen, dat er in mijn synth ook een paar cgs dingen van ken stone ingebouwd zijn; die heb ik ook gebruikt... Maar dat zijn misschien 3 moduletjes.
 
nog effe een voorbeeld van een bassje:

save as

Het gaat dus om die agressieve bass. Mp3 compressie verandert hem wel wat hoor ik net, maar het geeft een idee. De drums zijn overigens mam adx1, en dat huppelige bassje een dx11.

Maargoed, die 9700 bass, is volgens mij 2 blokgolven, de een een octaaf hoger dan de andere (of het is er eentje, dat weet ik niet meer) door een 12dB lowpassfilter, dat gemoduleerd wordt door een ar envelope; simpeler kan niet. Het is trouwens wel flink overstuurd in mijn mixer. Ik tweak in dit stukje de release van de envelope, en de cutoff van het filter.
 
SICKE bak...!!

En die eerst mp3 klinkt goed; sommige sounds uit die eerste 40 secs klinken echt nasty! :{
Die bas in de tweede mp3 klinkt ook dik.. veel sublaag + gnarly bite!

Wat betreft je micromodular.. als je op modulaire manier een sound gaat bouwen.. pak je dan eerder de micromodular of ga je dan kabels pluggen op je 9700..? Eerlijk zeggen, hehe...
 
ik heb de micromod verkocht om de p9700 aan te kunnen schaffen :D
Ik mis de micro nog wel es... Het is wel heel makkelijk om 5 osc, 5lfo, 2vcf, etc in één patch te gebruiken, en op te slaan. Ik ga nog wel een keer zo'n micro terugkopen, maar die 9700 wil ik niet meer missen; die blaast die clavia echt uit z'n gympies :)
Dus, voor complexe modulaties, veel modules, flexibiliteit, save-opties is de clavia stukken beter, maar qua geluid haalt ie het imo bij lange na niet bij de paia. Die is zo lekker rauw, hard, onvoorspelbaar en vooral karaktervol.

Je moet ze gewoon allebei hebben :)
 
OK dan, thanks voor de info, rond en redeyemaster..! (heb jij er ook één gebouwd, rond?)

Voor complexe stuff heb ik nu al een MicrowaveXT en een aparte PC waarop ik Reaktor5 en Max/MSP draai, dus het gaat me echt vooral om een dikke, oldschool analoge sound.
En zo te horen is de P9700S daar perfect voor. Ik ga beginnen met P9700S (met custom frontpanel) + Blacet modules (klangwerk, een extra osc en misschien nog zo'n filthy filter).
Kan niet wachten tot ik ze in huis heb :{
 
?

?

en zou die m al gebouwd hebben ,...?


er was er net eentje verkocht op ebay [hoeveel...?]
http://cgi.ebay.ch/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220023626716&ssPageName=ADME:B:WNA:CH:12
Erfolgreiches Gebot: CHF 610,00

--------------------------------------------------------------------------------

Endet: 16.09.06 21:11:06 MESZ
Versandkosten: Nach Niederlande -- CHF 45,00
ECONOMY Sendungen (Weitere Versandservices


Die Eckdaten:

2 VCOs

2 VCFs

2 VCAs

1 balanced modulator

1 noise source

2 AR Hüllkurvengeneratoren

1 ADSR Hüllkurvengenerator

MIDI to CV Interface

Glide - Processor

CV Scale / offset - Processor

Stromversorgung für alle Module
 

Attachments

  • 9700.jpg
    9700.jpg
    84,1 KB · Bekeken: 111
die paia in zwitserland is nog niet te veel gegaan voor en werkende vind ik, een bouwpaketje laten afkomen is veel duurder en dan moet je er nog aan beginen.
't zou niet de eerste zijn die met al die mooie zakjes compenenten er geen werkende synth aan overhoud.
ik heb zelf 2 keer ' mismeesterde' paias gekocht en kunnen fixen.
het is onvoorstelbaar waar mensen soms op vastzitten en hoe er kan geknoeid worden.
als je 2 linkerhanden hebt, geen soldeerervaring hebt of nix van electronica kent zou ik er niet aan beginnen.
dit is echt geen beginnersproject, hoe goed ook gedocumenteerd. je kan beter eerst wat velleman kitjes ineen klodderen voor je eraan begint.
al met al is de 9700 een beestig klankbakske, een leuke start voor als je met modulars wilt beginnen. De tracking van de vco's vind ik echter maar nix en de zelfoscillatie van de filter ( die overigens goed klikt) is oncontroleerbaar.
voor de rest: veel mogenlijkheden voor niet al te veel geld. bij een doepfer ben je voor hetzelfde
het dubbele kwijt, en dat zijn dan nog de 'goedkoopste modulars'.
 
heheh, ik heb 'm nog niet gebouwd - ik wou 'm afgelopen zomer gaan bestellen & bouwen maar het bestellen was echt zo chaotisch dat ik ervanaf ben gaan zien.. ik begrijp dat het een één mans bedrijfje is tegenwoordig maar als ik ZO lang op antwoorden voor m'n mails moet wachten, heb ik er toch weinig vertrouwen in.. tegen de tijd dat ik eindelijk een concrete bestelling kon plaatsen was de zomervakantie al bijna voorbij.. ondertussen heb ik eerst een soundlab pcb + bijbehorende stapel componenten gekocht, en die synth is nu bijna af (alleen nog de laatste dingen qua behuizing fixen).
ik ga nog wel een paia kit kopen denk ik, maar daar moet ik eerst wel de tijd voor hebben, dus binnenkort zal dat wel niet worden.. maar wanneer 't er van komt, zal ik wel wat foto's hier neerzetten..
 
Ik heb, zonder deze thread gelezen te hebben, gistermiddag (19-09-06) een vraag gesteld over de bestelprocedure.
Gisteravond direct een reactie ontvangen (zie hieronder).

Groet,

Balderik


Thank you for contacting us with an interest in the PAiA P9700S Modular Synthesizer Package.

An order for the item would ship within a day or two.

The shipping and handling amount for delivery to the Netherlands via Air Mail Parcel Post Insured is $60.15 with a transit time of about two weeks.

We only have US-type wall mount transformers to supply with the kit. A travel converter can be used to adapt this to your wall-outlet, or, you may request the part is omitted from the kit for a $4 discount and obtain one in your region.

When shopping for the 12vac wall mount transformer (1A (1000mA) or more) note the connector on the end of the part is not a concern as the instructions are to clip and solder the wires direct. Emphasize that you need ac output voltage on the device as dc output types are more common.

You may order via the telephone 405 340 6300, fax 405 340 6378, or our website <www.paia.com> secure order form using MasterCard or Visa. A US$ check or money order can be mailed to:

PAiA Electronics
3200 Teakwood Lane
Edmond, OK 73013
USA

Thank you.

Sincerely, Scott Lee
 
Da's ongeveer het antwoord dat ik vorig jaar ook van PAiA kreeg, ook van Scott Lee en ook met een paar uur. Hij vertelde mij er toen ook nog bij dat hij 'm voor ergens tussen de $80 tot $100 (afhankelijk van waar in Nederland ik woonde) met FedEx binnen drie dagen hier kon hebben.
 
Ik ben misschien ook van plan een Paia 9700 te bouwen... had geen electronicakennis maar heb wel al een x0xb0x gebouwd die perfect werkt vraag me af of die paia veel moeilijker is of de x0x?

Ik zou ook beginnen met de volledig paia 9700 en dan later modules van andere merken toevoegen maar zullen die probleemloos samenwerken kwa voltages ?

Ervaring kwa sound enz hoor ik ook graag....

Zijn er eigenlijk voor de zelfde prijs nog kits waar alles bijzit( frontplates, pots, pcv enz)?
Liever een complete kit beetje lui om zelf frontpanelen te maken..
 
Back
Top