Esi M8u

bazziman

Ouwe rot
Lid sinds
11 juli 2002
Berichten
1.519
Locatie
Rotterdam
Hi allen,

ik zie dat deze interfaces by feedback nu lekker goedkoop zijn (159 euro)....Ik wil mijn Yamaha UX256 graag vervangen voor een goede midiinterface. Hij moet goed met Sysex om kunnen gaan, een goede timing hebben, en ik zou het liefst het ding naast sequencer taken ook als een soort 'patchbay' gebruiken (kan dit?): zodat ik als ik later mogelijk overstap op een computerloze (=cubase loze) setup signalen van bijvoorbeeld een of meerder midi-in's kan routen naar bepaalde midi-outporten.

Is deze interface wat of kan ik beter voor de M-Audio gaan?
 
gebruik de search eens
staan al diverse topics van

bv dat de patch functie nogal wazig/moeilijk is
 
Maar is hij ook nog eens lekker strak? En zijn die drivers een beetje steady???


Ik zit ook te denken er 1 aan te schaffen.

groet
 
Die werkt zonder drivers probleemloos op winXP. Echte plug and play.
Voor mij werkt hij goed. Heel strak. Met gemiddeld toch 20 midi tracks.

Sinds kort heb ik mijn setup zodanig ingesteld dat ik 'm ook als onafhankelijke patchbay kan gebruiken. Niks speciaals eigenlijk, mijn masterkeyboard gaat dan in de MIDI IN8 en dat signaal gaat door naar de MIDI OUTs 1 t/m 8.
Je kan ook een tweede stand gebruiken zodanig dat de IN4 naar de OUTs 1 t/m 8 gaan, of nog een derde stand waar elke IN rechtstreeks naar de zelfde OUT gaat. Dus IN1 --> OUT1, IN2 --> OUT2. Met deze laatste stand kan je dan echt 'patchen' zoals je wil, maar hou er rekening mee dat bijna alle aansluitingen aan de achterkant zitten, dus da's niet handig.
Maar het blijft wel gemakkelijk om zonder PC te werken op deze manier. Je moet dan wel een aparte voeding voorzien (een simpele adaptor) want die is niet bijgeleverd. Ik vind het gemakkelijk om op deze manier bvb alleen 1 module + het masterkeyboard te moeten aanschakelen als ik enkel maar wat klankjes wil gaan maken op die module.
 
ah dat klinkt goed idd, ik heb ook een hardware sequencer naast mn pc dus lijkt het me heerlijk als je probleemloos heen en weer kan schakelen.
 
Origineel geplaatst door bobaphat
ah dat klinkt goed idd, ik heb ook een hardware sequencer naast mn pc dus lijkt het me heerlijk als je probleemloos heen en weer kan schakelen.
is een midipatchbay ala roland a880 dan niet een beter idee?
 
ja maar die kan je weer niet als midi interface gebruiken?
 
Ik gebruik hem als midi patchbay als ik met mijn RS7000 sequence. Gaat prima, heb m´n a-station en virus b er direct aanhangen (de RS heeft 2midi outs, die ik via in 4 en 5 naar out 4 en 5 stuur), en overige apparatuur stuur ik aan via midi thru vanuit de a-station.

Als ik daarna met de pc wil sequencen is t 1 druk op de knop en hij is omgezet naar usb mode met 8x in en 8x out via usb.
 
Hoi

ik gebruik momenteel 2 ESI M8U, maar barst van de problemen. Ik werk met Apple G5 en Logic Pro 7, en als ik Logic uit zet en daarna weer opstart hangen beide ESI's. et enige wat dan nog werkt is aan en uit van de Apple.
Iemand een oplossing in de aanbieding?

Groet

John
 
Hoe werkt het met 1 x M8U? Nog steeds problemen?
Ik heb eens geprobeerd om 2 stuks Midisport 4x4 op 1 pc te gebruiken, niets dan ellende. Of de een of de andere ging op tilt. Ik gebruik er nu 1 en alles is rocksteady!
 
Origineel geplaatst door gringo
Hoe werkt het met 1 x M8U? Nog steeds problemen?
Ik heb eens geprobeerd om 2 stuks Midisport 4x4 op 1 pc te gebruiken, niets dan ellende. Of de een of de andere ging op tilt. Ik gebruik er nu 1 en alles is rocksteady!

Heb je er wel op gelet dat ze allebei op een andere USB hoofdhub zaten? Anders krijgen ze nl. het zelfde USB adres toegewezen, omdat de apparaatnaam identiek is. Heb er zelf last van gehad met 2 romI/O´s. Na wat USB poorten geprobeerd te hebben was t probleem gefixt.
 
Droeve ellende, inderdaad al deze zaken geprobeerd. Ook met een M8U het mooie tilt effect=(

Ik heb nog naar firmware gekeken maar daar heb ik alles al van =( =(

Het rare is, dat op internet men zegt dat je tot zelfs 8 M8U's kan aansluiten voordat er problemen ontstaan!

Het erge is, dit had ik ook met andere merken MOTU en Roland/Edirol.

Ik zit met mijn handen in mijn haar want ik heb echt 16 onafhankelijke midi's nodig.

graag :eureka: :eureka: :eureka:
 
Heb ik ook met m'n M8U, sluit ik een keer Cubase af en start weer op, moet ik eerst ff de USB lostrekken omdat ie em dan pas weer initialiseert.
 
"Ook met een M8U het mooie tilt effect"

"Ook met een M8U het mooie tilt effect"

"Ook met een M8U het mooie tilt effect"
Wat bedoel je hiermee?
 
8D Hoi Gringo

- ik dacht dat dit wel duidelijk was uit de hele discussie: tilt = dat hij het niet meer doet - wordt niet meer herkend!

Het erge is dat dit ook met andere interfaces gebeurd =( :( :( :( :(

Toch moet het kunnen want er zijn genoeg mensen die tevreden met een MAC en diverse interfaces werken - maar ja, die lezen deze site waarschijnlijk niet omdat ze lekker aan het werk zijn .

J
 
Tnx John,
Ah, je bedoelt "op tilt". Die kreet ken ik natuurlijk wel, ik heb wel eens 2 flipperkasten gehad. Jeugdsentiment:halleluja
Anyway, het blijft gewoon aankloten om dit USB gebeuren aan de praat te krijgen. Ondersteuning op dit vlak krijg je ook nauwelijks bij leveranciers. Gek ook dat ik wel 2 stuks midisport 2x2 aan de praat kreeg maar 2 stuks 4x4, enkel ellende!
 
:D Yeah flipperkast :okdan: heb ik ook lang geleden thuis gehad, en nu zelfs op mijn 50ste zou ik er zo weer een willen hebben. Maar ja, die ruimte wordt nu door andere speeltjes opgevuld.

Ik heb inmiddels nog vele tips binnengekregen die ik ga uittesten. Is er iets positiefs dan meld ik dat wel.

Wat ik wel weet, dat dat zij die emagic AMT8 hebben, helemaal geen problemen ondervinden.

Maar ja, om weer te investeren terwijl dit in feite toch moet werken..........

:gaap: ik wordt er erg moe van.
8D maar u eerst een - biertje

J
 
Back
Top