Welke Kawai kan dit zijn?

analog_forever

Nieuwkomer
Lid sinds
23 mei 2006
Berichten
10
Excuses vooraf, ik ben een synth-leek en nog zeer slecht geinformeerd. Ik werkte in de jaren 70 en 80 in een muziekzaak in Amsterdam. We verkochten (op synth gebied) in de seventies ARP, Moog, en later vnml Korg en Roland. Ik herinner me geluiden en zie bepaalde bakken weer zo voor me, maar modelnummers zitten niet meer in mijn hoofd, ik was eigenlijk meer van de gitaren en bassen afdeling. Ik ben op zoek naar info over analoge Kawai synthesizers. Ik heb -ik denk-eind jaren 70 op een mooi analoog, monofoon Kawai geval gespeeld, met houten zijkanten. VCO's, VCF's, ADSR's te bedienen met draaipots, sliders, u kent dat wel. Ik heb nog wat opnames liggen. Een mooie toon, maar het geval was niet stabiel, hij ontstemde letterlijk tijdens het spelen. Wie heeft een tip, waar ik info over het Kawai programma eind jaren 70, eventueel begin jaren 80 kan vinden? Missch als ik een plaatje zie, dat ik het ding herken. Nostalgie en hang naar toen neemt inmiddels verontrustende vormen aan. Enfin, Ik zou zeer graag zo'n bak bezitten (net zoals die Korg Ms20 en SQ 20 gevallen trouwens).
 
Je kan even op vintagesynth.com kijken.
Daar kwam ik deze tegen die aan je beschrijving voldoet. Blijkbaar is dezelfde synth als Teisco verkocht.

http://www.vintagesynth.com/misc/100f.shtml

100f.jpg
 
Nou zeg! hartstikke goed, in één keer raak!! Erg bedankt voor de snelle, gouden tip!
Nu maar es op zoek naar iemand die me deze bak wil verpatsen!
 
Even een advertentie op "te koop/te ruil gevraagd" zetten :)

Succes met de queste :okdan:
 
The 100f is a real sweet sounding synth:) It has a diode filter which give a unique soft and sofisticated timbre. Also it has one of the fastest lfo's ....Nice synth.
 
Origineel geplaatst door sonate
The 100f is a real sweet sounding synth:) It has a diode filter which give a unique soft and sofisticated timbre. Also it has one of the fastest lfo's ....Nice synth.

ik zou er graag een Teisco 110-f bij willen hebben vanwege de bizarre (ARP) filters (8 stuks over verschillende aantal Hz's) en extern audio in..

wie o wie kan me met een goede (getunde) Teisco 110-f verblijden?
 
De 100F is zowel onder de naam Teisco als Kawai uitgebracht, het is verder dezelfde machine. Het is een leuk bakje, met erg veel modulatie mogelijkheden. Hij heeft echter maar 1 VCO, zonder sub osc of PWM, dus als muziek instrument vond ik hem wat beperkt. Het is echter een erg leuk ding om rare geluiden uit te halen of gewoon wat mee te rommelen.

De 110F is een echte brute bak. Hij is het Japanse antwoord op de ARP Odyssey, met hetzelfde filter (in licentie van ARP). Geweldige bak, direct kopen als je een goede tegenkomt. Die ledjes zijn ook erg grappig.

Ik heb ze alletwee gehad, maar weggedaan wegens gebrek aan tijd. Ik denk er nog wel eens aan ...
De 100F kom je nog wel eens tegen voor minder dan 200 euro, de 110F voor zo'n 350.
 
De 110f heeft dus geen Arp filters.
Het enigste wat ze van Arp geleend hebben zijn de PPC drukpads waar je overigens een hamer voor nodig heb.
 
Origineel geplaatst door Jena_mu6
Ik heb een 100f..........gaat nooit meer weg.....lekker ding

Hej Jean...

ik heb vroeger een Teisco 110-f gehad en doorverkocht aan George (achteraf nog spijt van)

KWIL ER WEER 1tje!!!!

@Mono-Poly
ik dacht dat ik dat ergens had gelezen.. zover ik me kan herrinneren is er ook een rechtszaak geweest vanuit ARP tegen Teisco/Kawai omdat de 110-f heel veel weg heeft/had van de Arp AXXE.
don't shoot me if i'm wrong! ;) :D
 
De 110F heeft echt ARP filters. Er zit een metalen plaatje op de onderkant van de bak waar de licentie op staat. Ik had er een foto van gemaakt (toen ik hem verkocht) maar die heb ik niet meer.

Dit pads zijn na 20 jaar een beetje stijf. Die van mij deden het nog wel. Gewone mod wieltjes was inderdad handiger geweest.
 
But which ARP filter is it designed around...The 110f didn't sound like an oddy to my ears,also the oscillators make a difference.
Still a decent synth though....:)
 
if it is an arp filter it should be on the circuit vcf board...I have never been inside a 110f .
Anyone..?
 
Does anyone have a picture of the license notice on the bottom of the 110F? That would shine some light on this discussion. I had never opened mine and I don't have it anymore.
 
yup..I think your right on that one.
 
> Has a licensed Arp filter, supposedly an Arp oddy sound a like of sorts

Nope, only PPC pads were patented by ARP. Same with the after touch
circuitry of the SX-400 which also saw the light at the ARP stables. Teisco
used a Moog-style transistor ladder filter in the S-110F IIRC.
 
Back
Top