(Novation) Wie geilt hier eigelijk op de Novation Supernova 2?

Origineel geplaatst door Ethereal
Hier snap ik dus geen zak van.. Met alle respect, iedereen is ergens begonnen, maar je gaat toch niet je studio volgooien met apparatuur waarvan je klaarblijkelijk geen idee hebt wat het doet? Installeer wat software, klooi een hoop aan met VSTi's, kijk of de feeling er is... Koop voor een paar tientjes een midikeyboard/controller en kijk of je het wat vindt! Je kunt met alleen software ongelooflijk ver komen! Mocht je over een poosje echt uit willen breiden: Koop dan wat gear! En koop niet ineens 12 apparaten.. In mijn ervaring heb je dan tijd tekort om ECHT in een synth/apparaat te duiken en de gear te leren kennen...

Mocht je over een poosje toch denken dat muziek maken niet helemaal jouw ding is, dan heb je in ieder geval niet een heel hok vol gear staan wat je weer moet verkopen enzo..

Lees je hier toch best vaak.. Dat mensen blind gear kopen omdat ze van iemand anders horen dat het vet spul is... Als Dione zegt dat hij een Nova waanzinnig vindt omdat hij er allerlei vette leads uithaalt, wil dat niet zeggen dat die bak voor jou ook bruikbaar is: Jij hebt namelijk geen Dione in je studio! De gebruiker is net zo belangrijk, zo niet belangrijker dan/als de apparatuur! (Wel gaaf trouwens, je eigen Dione in je studio... Als je dan geen muziek aan het maken bent, kan ie mooi poetsen ;))

Nogmaals, het is een heel goedbedoelde tip hoor! Als jij liever meteen allerlei gear haalt: Go for it! Alleen snap ik het niet.. Niet proberen te rennen voor je kunt lopen! :biertje: :okdan:


kwestie van geld teveel? Aan de andere kant, door dit soort mensen krijg je natuurlijk wel weer leuke koopjes he :biertje:
 
Origineel geplaatst door The Unholy
Wat is/was eigenlijk de nieuwprijs van dit ding?

Mijn intresse blijft toch wel groeien, net als dat gat in mijn hand en ik denk dat ik aan het einde van de week misschien wel zo'n beestje in mn studiotje heb staan...

600 euro geloof ik

je mag die van mij denk ik wel kopen ....duik er vandaag of morgen nog 1 x keer in ....en daarna mag ie denk ik weg
 
Origineel geplaatst door ReSoNaNcE
600 euro geloof ik

je mag die van mij denk ik wel kopen ....duik er vandaag of morgen nog 1 x keer in ....en daarna mag ie denk ik weg

Ik heb het wel over de Supernova 2 he? Jij over de gewone Nova lijkt me, wat het verschil ook mag zijn..
 
Origineel geplaatst door remon de boer
Ik ben al enige tijd bezig geweest met programma's als fruity loops en reason. Daarom heb ik de keus gemaakt om apparatuur aan te gaan schaffen. Ik ben dus niet helemaal nieuw met het maken van muziek alleen ben ik wel begonnen om te gaan spelen met losse appartuur ipv alleen maar achter mijn pc.Dat bedoelde ik dus met net begonnen. In de progamma's die ik gebruik (fl en reason). zitten niet de tr-909 enz. Ik stel dus daarom de vraag wat ik volgens jullie (in mijn ogen de kenners omdat jullie al langer met deze spullen werken) wat ik beter kan halen om een goede kick te krijgen. In bv reason is het een stuk makkelijker je kiest wat vst's propt ze in je rack en pingelt wat. Hierin heb ik ook een aantal lekkere kicks kunnen maken. Nu ik iets aan wil schaffen wil ik wel zeker weten dat er mee kan wat ik wil gaan doen. vandaar mijn vraag. :mega: ;)

Ghehe, ik snap je echt wel hoor... Hardware is ook wel ernstig leuk... Maar is het geen idee om (ik weet niet wat je nu voor kaart hebt) eerst in een goeie soundcard en een vette master-controller te investeren? Neem je een kaart met meerdere ingangen zodat ie meteen is voorbereid op latere synth-aanschaffen.. Met een dikke mastercontroller met een lading draaiknoppen en faders enzo kun je heerlijk tweaken! Neem je meteen een paar goeie monitors erbij, ben je voorlopig klaar! Zijn minder leuk om te kopen als synth-apparatuur, maar wel 10x noodzakelijker! Zo heb je in ieder geval alles om diep in FL of Reason te duiken en er goed achter te komen wat jij nog aan apparatuur denkt te missen!

Ik zeg helemaal niet dat dit bij jou het geval is hoor, maar je merkt heel vaak dat mensen hardware als een soort tovermiddel zien.. Zo van.. Als ik eenmaal een hok vol dikke apparatuur heb staan dan maak ik direct vette sounds en tracks.. En dat is dus gewoon onzin.. Het werkt wat makkelijker vaak, en de sound is vaak beter (al zijn tegenwoordig de VSTi's al zo ongelofelijk goed dat je weinig verschil meer hoeft te horen) en het is gewoon leuker om te tweaken aan een bak met een hoop knipperende lampjes ;) Maar het prijsverschil is ook waanzinnig..

En over de TR-909.. Die zitten inderdaad niet rechtstreeks in FL of Reason, maar er zijn zo waanzinnig veel samples van te vinden.. Mik die in je sampler en gaan! Staar je niet blind op de wowdiemoetikhebben-factor, daar heb ik al een hoop miskopen mee gedaan... Er zijn zat releases al gedaan met alleen FruityLoops of wat voor sequencer dan ook.. (Mijn 1e release was 100% software) En die (nu heb ik het niet over mijn eigen release, hehe) klinken ook supervet hoor! :biertje:

Maargoed, ik ga zwaar offtopic.. Ghehe.. Al moet ik wel zeggen dat ik sinds mijn vorige post een Dione in mijn studio wil. Dusseeeeuh.. Erik.. Ik weet niet of je al wat te doen hebt de komende maanden, en of er rack-oren voor jou leverbaar zijn, maar de poetsdoek ligt klaar hoor :duivels:
 
Om even weer terug te keren naar de oorspronkelijke topic.........;)

Ik heb zowel een Virus C als een Supernova II Pro Keys gehad. Ik vond de Supernova een veel betere machine. Meer karakter, meer variatie. Vette kicks, mooie pads. En ik vond juist het filter heel overtuigend. Er zitten wel wat sounds en patches tussen die wat dun zijn, maar dat is juist functioneel. Je kunt er ook prima mee hakken en zagen. De reikwijdte is één van de sterkste punten van de SN2.
Als de Virus er dan beter uitsprong was het misschien de FX-units. Maar de Supernova II is echt monsterlijk mooi.

Wat mij betreft inderdaad een toekomstige klassieker!
 
Origineel geplaatst door The Unholy
Ik heb het wel over de Supernova 2 he? Jij over de gewone Nova lijkt me, wat het verschil ook mag zijn..

oops sorry je heb gelijk, kwam omdat we een beetje offtopic waren geraakt :)
de supernova 2 was geloof ik duurder als de virus C toen die net uitkwam ...
als ik me niet vergis zat de supernova 2 rond de 1700/1800, maar ik hier durf ik niet mn hand voor in t vuur te steken.
er staat me iig zoiets bij
 
(schaamteloze spammode aan)

Ik heb nog een mooie Nova IIx keys staan, keyboardversie van de Nova (2), 24 voices/6 parts/4 octaafs keyboard.
Zowel als module als DAW controller te gebruiken..liefhebbers? Synthforumprijsje?

(schaamteloze spammode uit) 8)
 
Origineel geplaatst door The Unholy
Wat is/was eigenlijk de nieuwprijs van dit ding?

Mijn intresse blijft toch wel groeien, net als dat gat in mijn hand en ik denk dat ik aan het einde van de week misschien wel zo'n beestje in mn studiotje heb staan...

Laatste nieuwprijs uit 't Feedbackkrantje (een jaar of 2 geleden?) was €1899,- voor de Supernova 2 rack (48 stemmen)
 
Ik ga m morgen ophalen voor een in mijn ogen hele redelijke prijs als je kijkt naar de nieuwprijs destijds. Ook de 48 stemmen versie btw.

Helaas Beepr ik heb alleen wat aan de rackversie..
 
:biertje: Veel plezier alvast!

Dat gaat nachtrust kosten!! :dubbel:
 
Origineel geplaatst door Zoidsity
Laatste nieuwprijs uit 't Feedbackkrantje (een jaar of 2 geleden?) was €1899,- voor de Supernova 2 rack (48 stemmen)

Dat kan kloppen want mijn SNIIr 48-voice was net onder de € 2000 in november 2002

Wat flexibiliteit van het geluid betreft is dit toch wel het beste werkpaard in mijn rekje moet ik eerlijk toegeven. Helaas heb ik 'm nog nooit een-op-een kunnen vergelijken met andere VA's maar ik ben er in ieder geval dik tevreden over :)
 
Ik heb m gekocht. Nog niet echt de kans gehad m uitgebreid uit te proberen, maar wat ik tot nu toe gehoord heb klonk erg goed. Hij is ook heel makkelijk te bedienen. Het is vooral handig dat je in een handomdraai delay, reverb en distortion kan toevoegen. Die distortion is trouwens harder dan ik verwacht had...
 
Gefeliciteerd. Je bent de trotse eigenaar van de mooiste VA die er momenteel is IMHO. Heb je een rack of een keys. En heb je de 48-stemmig versie?
 
Origineel geplaatst door OJS
Gefeliciteerd. Je bent de trotse eigenaar van de mooiste VA die er momenteel is IMHO. Heb je een rack of een keys. En heb je de 48-stemmig versie?

Dankjewel. Ik heb de rack versie met 48 stemmen.
 
scoor er misschien ook nog wel een een sn II als ze dadelijk een 300- 500 euro's zijn... :D
Samen met een nordrack 3 voor een 300- 500 euro's...

nog een 1 a 2 jaar geduld dus....:D

Heb je de beste VA-set up die er is;

Virus TI
Supernova II
Nordrack 3

zie je door de bomen het bos niet meer en kun je gewoon alleen presets gaan gebruiken ! :D :dj: :biertje:

( geintje.... )
 
Back
Top