synths - verslaving? hoe ver gaat het?

:okdan:

Natuurkunde!
zelf met Hertz in de weer en met samplers je eigen waveformdata maken. KOST alleen maar moeite.
Je moest es weten hoeveel je echt zelf kunt doen, en niet hoeft te kopen.

Het is geen verslaving; dat vindt een ander omdat ze je slecht begrijpen. Het is een PASSIE
 
Ik zal je zeggen: het gaat erg ver soms. Nou zal ik nooit iets kopen dat ik niet ook zal gebruiken, maar zoals deze week weer...

2de hands AN200 gekocht, ondertussen studio opnieuw ingericht.... geen geld meer dus, en jah hoor... toch ff naar de winkel en nieuwe audio-interface, firewire-kaart en de laatste SOS. (Alleen de SOS al kost 11 euro, kun je dus ook 2 dagen van eten...)

Ik kan je wel zeggen... ik kan een een hele dag "high" zijn (bij wijze van spreken) op een nieuwe aankoop. Vooral de manual doorspitten, het integreren in de studio, uitproberen etc etc... Lekker Lekker :)

Ik geef het maar gewoon toe:

I'm seriously hooked!

Overigens kan ik nu ook eindelijk de PC als geluidsbron gebruiken!!! (Ja, ik liep achter... )
 
Hmm.. verslaving.. (ouwe thread trouwens :D )

Inmiddels ben ik al even in een fase dat ik vind dat ik opzich wel genoeg synths/ drumbakken heb (efx, etc. zit ik nog een beetje onder de maat..) en heb ik mezelf redelijk? in de hand.

Studio inrichting (isolatie/meubel/etc.) staan hoger op m'n "to-do"-lijstje..

HOEWEL er wel weer leuke geluidenbakkies uitkomen.. =(

Helaas gooien de overheid, m'n huisbaas en m'n werkgever vaak mijn plannen in de war.. :stupid
 
Leuk om mijn oude thread weer in gang te zien schieten ;)

Van mezelf is het een serieuze verslaving geweest.
Vooral GAS dan, kopen en verkopen, niet echt iets houden, niet echt je draai vinden,
blijven haperen, eerder muziek blijven maken op de pc...

Ondertussen, heb ik toch wel wat spullen staan die heel tof zijn, maar waar niets mee gebeurd.

De passie voor muziek is er nog steeds, en blijft, maar het muziek-maken is flink achterop geraakt.
Tijdsgebrek, andere intersses...

Daardoor heb ik vandaag dan ook besloten alles van de hand te doen...

... op twee instrumenten na ;)

Zo kan ik nog altijd wat freaken als ik dat wil, maar kruipt er geen zo'n bom geld in een passie
waar je helaas té weinig mee doet.

Een verslaving? nog steeds :) het gaat nooit over, maar het wordt in goeie banen geleid :)
 
;) Succes met je verslaving dan maar, Cloudy!

Bedenk dat minder beter is..



















:bekdicht: ECHT nie!! Meer=beter!!!!!!

:dubbel:
 
Origineel geplaatst door Zoidsity


:bekdicht: ECHT nie!! Meer=beter!!!!!!

:dubbel:

hahaha :) :) :)

lolbroek!

Maar muziek is ook op zoveel andere manieren een verslaving.
Het muziek-maken is geminderd, maar blijft sluimeren.
Het is ook heel veel beluisteren, en experimenteren daar in, Cd's en platen verzamelen
enzovoort en zoverder... :)
 
Leuk topic!
Ikzelf geef mijn geld niet uit aan synth enzo; mijn verslaving zit 'hm echt in het vergaren van kennis, dus, lezen, foto's bekijken, muziek beluisteren etc. Daarnaast zit het vastgeroest in m'n systeem. Soms ben ik er zo mee bezig in m'n hoofd, dat ik er echt gek van wordt. Moet ik een belnotitie achterlaten voor mijn baas, JP, dan kan ik het gewoon niet laten om daar heel klein 8000 of 8080 achter te pennen. Telefoonnummers 303, 505, 808... Heerlijk! Zonder dat mijn collega's het in de gaten hebben, ben ik tijdens mijn baan als secretaresse toch zijdelings met m'n hobby bezig.
Soms neem ik even "pauze" van dit alles, omdat ik anders met niets anders meer bezig ben. Daarom ben ik ook geen regelmatige forum-ganger.

Synthesizers vond ik al leuk vanaf m'n zesde jaar ofzo. Ik schaamde me daar altijd heel erg voor, want om een of andere reden vond ik dat maar een raar trekje van mezelf. Op een gegeven moment kon ik een gitaar ruilen voor een Juno 60, maar die heb ik weer weggegeven omdat ik een meisje-met-een-juno een fout idee vond. Daar heb ik heeeele vette spijt van!!
Anyway: uiteindelijk had ik zo rond m'n 21ste m'n "coming out" - goh, en jij dacht dat jij gestoord was??? haha - en begon ik m'n vriend maar voorzichtig te vertellen dat ik eigenlijk gewoon een gigantische nerd ben. Muziek interesseert hem niet echt en synths al helemaaaal niet, maar hij was wel zo lief om interesse te tonen. Sterker nog: hij heeft, samen met mijn ouders en schoonouders, mijn MicroKorg gesponserd! Tja, want mijn geld gaat wèl op aan nieuwe schoenen }:| En sja, het oog wil ook wat, dus kleding enzo mot ook gekocht worden. Maar als ik geld als water had, dan stond m'n huis vol met vintage spul. Of m'n man het dan allemaal nog zo leuk vindt, is nog maar de vraag... ;-)
 
Origineel geplaatst door Pixel
Ikzelf geef mijn geld niet uit aan synth enzo; mijn verslaving zit 'hm echt in het vergaren van kennis, dus, lezen, foto's bekijken, muziek beluisteren etc.

Zo ben ik ook begonnen, na jarenlang tijdschriften lezen over synths en het internet afstruinen, kocht ik er toch maar zelf eentje. Had vroeger wel orgelles gehad maar dat vond ik toen niet echt wat..... achteraf gezien was het wel handig, voor wat basiskennis.

In de loop der jaren kwam er steeds meer bij. Hoewel het bij mij ook met golven gaat, dan ben ik weer een tijdje veel bezig met dit hobby, dan valt het weer een tijdje stil.
 
Ik heb gekocht wat interessant was (en anders inruilen, zie gearlist). Van sommige baal ik dat ik ze wegmoest doen, alleen omdat ik dan een andere wilde hebben.
Maar het enige wat op mijn lijst staat is een masterkeyboard en een goed piano geluid. Maar de euro!!
Op mijn hoogtij dagen had ik een DX-7, Roland SH-1000, Chroma Polaris en een Evolution midi keyboard. Polaris en SH-1000 ingeruild voor de Korg M-1 en Wavestation. Omdat ik "uitgekeken"was op deze synth's. Stom, hoe kan je uitgekeken zijn op synthesizers.:confused:

+ ik heb stapels synths bladen, waaronder enkele Japanse bladen (ook betreft drums). Het viel me op de de prijzen (1988) veel lager waren dan in nederland (Europa?) DX-7 kostte nieuw F 5700, in Japan kwam de prijs omgereken op F 3500, te liggen.
 
Een Korg M1 hoef je anders bepaald niet te onderschatten. Je spul wegdoen? Voor iets anders? Lef heb je wel zeg. Ik heb alles nog wat ik vanaf mn 14de kocht. Ik ben 35 onderhand. Mijn Korg M1 is afgetakeld en nog steeds is ie mn meest geliefde synth. Deze doe je op mijn aanraden dus ook nooit weg. Denk erom hahaha:geslaagd:
 
Nja vroeger was het wel erg wreed om in de biep al die boeken door te struinen en die gigantisch mooie fotos van die futuristische synths te zien. Of op platenhoezen van bijv ELP die gigantische modulars spotten en je niet eens kunnen voorstellen wat het allemaal deed.

Maar misschien dat door gewenning je verslaving wat afvlakt. Da's financieel natuurlijk wel gunstiger. Maar denk dat het toch nooit weg gaat omdat er altijd wel nieuw spul uit blijft komen wat toch net weer even vetter is.

En comming out? Is dat niet wat overdreven of beleef je dat dan echt zo? Maar merk wel dat als je anderen met dezelfde 'afwijking' in contact komt je toch wel iets gezamenlijks hebt.
Synthmeetings zijn daarom ook zo gaaf. ;)
 
Origineel geplaatst door C738
Ik heb de afgelopen jaren veel gekocht en verkocht maar uiteindelijk lijk ik mijn draai (bijna) te hebben gevonden qua gear (zie gearlist onder deze post).

Om mezelf eens te quoten... Hoe naief was ik?!
Na deze post zijn dr denk ik nog wel een stuk of 8 bakken in en uit mijn studio gegaan...

doet me denken aan die film, the neverending story

-C-
 
Toen ik nog gear had was ik redelijk verslaafd, elke paar maanden kwam er wel iets bij.
Nou heb ik nix aan gear en ook al jaren nix aan uitgegeven, totdat ik een paar mndn geleden dacht, ik ga zelf maart iets bouwen, en dat werkt ook verslavend, van dat geld wat ik er al aan heb uitgegeven had ik ook al een 909 kunnen kopen..., en ben nog lang niet klaar:D

Nou ja binnenkort weer vakantiegeld, koop ik weer een paar schoenen....
en een berg onderdelen voor me diy natuurlijk
 
kan makkelijk zonder

:peukie:
 

Attachments

  • dscf0026.jpg
    dscf0026.jpg
    62,1 KB · Bekeken: 54
Tsja, ook ik ben intussen flink verslaafd geraakt aan gear... Ik heb heel vaak impulsieve aankopen.. Dat ik van de een op het andere moment denk, godver... die bak moet ik eigenlijk echt hebben, en een paar dagen later staat ie dan ook thuis haha... Ik heb nu 3 jaar fulltime gewerkt (meteen na de Havo) en douw eigenlijk bijna al mijn geld in apparatuur en uitgaan (uitgaan is wel steeds minder aan het worden, ik heb liever apparatuur).. Op de een of andere manier kan ik gewoon niet stoppen.. Ik zeg heel vaak tegen m'n ma (ik woon nog thuis) ; "nja, als ik dat apparaatje heb, dan ben ik eigenlijk wel zo goed als klaar...", maarja een paar weken later heb ik weer wat anders op het oog... Gelukkig heeft ze intussen door dat ik gewoon verslaafd ben aan die spulletjes, en vind ze het ook niet erg.. Ze zegt zelfs dat ik nu nog maar goed moet investeren, omdat ik in September naar alle waarschijn weer naar school ga... Tja, dat laat ik me geen 2 keer zeggen natuurlijk.. Nu nog ff wat leuke gear kopen, straks heb ik niet meer zo'n dik inkomen en word het een stuk minder...
 
Ik zie daar de knoppen van en Sherman filterbank. Hoestie?

Gr
RoZo
 
Niet ziek mag ik hopen? ;)
 


En comming out? Is dat niet wat overdreven of beleef je dat dan echt zo? Maar merk wel dat als je anderen met dezelfde 'afwijking' in contact komt je toch wel iets gezamenlijks hebt.
Synthmeetings zijn daarom ook zo gaaf. ;) [/B]


Neee joh, zo errug is 't nie! Was komisch bedoeld :) Ik hou er erg van om mezelf te relativeren. Maar eerlijk is eerlijk: ik loop er verder niet mee te koop, omdat ik geen zin heb om mijn omgeving lastig te vallen met geleuter over synthesizers. Al zou ik m'n vriendinnen er wel op kunnen wijzen dat zo'n rooie Nord Lead wel geweldig zou kleuren bij mijn zwarte bankstel met Clavia eh... Ferrari-rode kussens ;-)

Maar idd te gek om te zien dat ik niet de enige ben met deze verslaving. Nooit gedacht dat het zo extreem kon zijn

:D
 
Origineel geplaatst door RoZo
Ik zie daar de knoppen van en Sherman filterbank. Hoest ie?
neej, hoesten doet ie niet echt, maar er komen wel wat ongezonde geluiden uit, maar daar hou ik wel van, dus laat ik 'm maar... :D ;)
 
Origineel geplaatst door Pixel
Neee joh, zo errug is 't nie! Was komisch bedoeld :) Ik hou er erg van om mezelf te relativeren. Maar eerlijk is eerlijk: ik loop er verder niet mee te koop, omdat ik geen zin heb om mijn omgeving lastig te vallen met geleuter over synthesizers. Al zou ik m'n vriendinnen er wel op kunnen wijzen dat zo'n rooie Nord Lead wel geweldig zou kleuren bij mijn zwarte bankstel met Clavia eh... Ferrari-rode kussens ;-)

Maar idd te gek om te zien dat ik niet de enige ben met deze verslaving. Nooit gedacht dat het zo extreem kon zijn

:D

Ik vrees dat we hier allemaal in hetzelfde schuitje zitten :)
Hoeveel geld er van mij al niet gevloeid is naar kopen/verkopen/ruilen van synths...
Vaak de verzendkosten alleen al...

... had ik toch wel een mooie synth voor kunnen kopen :D
 
Back
Top