vraagje ivm FLstudio & JP8000

marninx

Ingeburgerd
Lid sinds
31 januari 2006
Berichten
50
Locatie
Tholen :(
Ik heb pas een Jp8000 gekocht (geweldige synth is dat trouwens) enne heb deze aangesloten op me pc via midi, ik kan em besturen en alles via FL en hij speeld ook de score's af die ik in de piano roll zet maar als ik me nummer exporteer naar .wav zit de sound van mijn JP8000 er niet in. Hoe komt dit?:confused: Omdat het via MIDI gaat, ik begrijp er niks van. Als iemand mij hierbij kan helpen zou ik erg blij zijn:okdan:
 
midi stuurt en ontvangt zoals je al gemerkt heb signalen van en naar je jp ... je jp ontvangt die signalen (commandos zeg maar) en doet exact wat jij heb voor geprogrameerd .. noten afspelen / filter settings etc. etc.

als je dit exporteerd naar audio gaat dus niet ... aangezien midi niks anders is als communicatie taal tussen verschillende apparatuur ..

je zult dus fruityloops tijdens het afspelen het geluid van je jp moeten laten opnemen ......

hoe dit moet staat vast wel in de handleiding ....
aangezien ik zelf met cubase werk en me nooit in FL verdiept heb kan ik je niet verder helpen
 
Je kan 2 dingen doen.

1)Je zet de JP op een mixer input, en je speelt dat pattern af. Dmv dat diskette icoontje in de mixer kan je opnemen, nu krijg je alleen de JP in de wav (Naast de play button wel record indrukken). Deze kan je weer in je playlist zetten als audioclip, en exporteren als mp3

2)Ipv exporteren als mp3 klik je bij fx op het master kanaal, en je geeft de .wav weer een naam. Als je nu weer naast de Play knop op de record button klikt, moet je ff kijken of hij de hele song afspeelt. Zoja, druk op play en hij record alles realtime. Je zou dus de filter in de synth kunnen tweaken, dit wordt dan ook opgenomen..

Ik gebruik zelf optie 2, maar ga denk ik binnenkort op 1 over, omdat als je underuns krijgt bij het afspelen, en je hebt bijv. een arpeggiator preset op je synth, deze dan soms verkeerd aangestuurd wordt, waardoor het uit de maat ligt.
 
Origineel geplaatst door DJBob
Ik gebruik zelf optie 2, maar ga denk ik binnenkort op 1 over, omdat als je underuns krijgt bij het afspelen, en je hebt bijv. een arpeggiator preset op je synth, deze dan soms verkeerd aangestuurd wordt, waardoor het uit de maat ligt.

kun je fruity geen midi sync signalen laten ontvangen/sturen? lijkt me wel toch?
 
sync uitsturen gaat perfect, sync ontvangen kan helemaal niet met fl.
 
Back
Top