Presetbak voor allround-live gigs...

Geurt

Nieuwkomer
Lid sinds
27 januari 2006
Berichten
15
Locatie
Oost-Vlaanderen, België
Hallo iedereen!

Ik begin qua toetsen terug vanop nul (ben 35), met een budget van ongeveer 1000 euro, VERSTERKING EN ACCESSOIRES INBEGREPEN.

Qua versterking en accessoires (stand, kabels, draagtas) reken ik op een kleine 500 euro, dus schiet er voor het klavier een goede 500 euro over, wat niet overdreven is.

De bedoeling is om voor die prijs bevredigende, deftig versterkbare klanken te hebben om in verschillende band-settings te kunnen passen, zonder uitgebreide edit-mogelijkheden, ritmes, sequencer (en zeker zonder arranger-mogelijkheden of ingebouwde versterking). Belangrijk zijn ook dat het een nieuw klavier betreft (leve de garantie!), en dat de akoestische piano's én zeker de Rhodes-klanken nogal inorde zijn.

Ik heb het één en het ander opgezocht en uitgeprobeerd, en, alle discussies op dit forum ten spijts, kom ik telkens terug bij de Roland Juno D (499 euro, veel bread & butter-klanken, zelfs een uitgebreide metronoom, goed klavier, ...)

Nu wordt dit toestel hier nogal afgekraakt, zij het vanuit puur synth-standpunt, wat ik begrijp! Maar kan dit klavier IN MIJN GEVAL niet de beste koop zijn, alle verwijten aan Roland qua marketingstrategie even terzijde geschoven? Ik kan toch moeilijk een keyboard gaan kopen omdat de Juno geen écht vernieuwende synth is?...

Alternatieven voor dezelfde prijs zijn altijd welkom, wat gezien mijn criteria denk ik nogal moeilijk zal zijn, maar ja, je weet maar nooit.

Ideetjes qua keyboardversterker zijn ook altijd welkom!

Groeten, Geurt!
 
Voor jouw eisen geen gekke keuze.

Je zei iets over garantie, anders kon je ook zoeken naar de wat oudere Roland XP-30 bijv

xp30.gif
 
Alesis heeft ook leuke bakkies. Q serie en de S serie zijn aanraders ! Weer eens wat anders, veel bruikbare geluiden, goed spelend klavier, erg diep te programmeren mocht je daar eventueel behoefte aan hebben en erg goede onboard effecten. (Zit gewoon complete Alesis midiverb engine in)
 
Bij Musicstore kost een nieuwe Yammie S03 iets van 499 en een Alesis keyboardversterker iets van 200 euro. Ben je al bijna klaar voor 700 pleuro.
 
Alvast bedankt voor de reacties tot nu toe, ook voor het overigens interessant aanbod voor de Yamaha, maar ik wil echt een nieuwe (noem het gerust bijgeloof...).

De hint voor de Alesis-keyboardversterkers lijkt interessant, dat ga ik zeker uitpluizen, want de Rolandjes zijn ten eerste nogal duur, en ze gaan ook in verhouding niet echt luid, naar het schijnt (vond dat ook van diegene die ik vroeger had).

Trouwens nog niemand die VOOR MIJN GEVAL kan weerleggen dat de Juno D waarschijnlijk de interessantste bak is...

See ya!

Geurt.
 
De juno D gaat waarschijnlijk in korte tijd veel aan waarde verliezen omdat hij niet populair is... dus mocht het je interesseren: de doorverkoopwaarde is waarschijnlijk laag. Misschien is een yamaha PSR9000pro wel wat voor je, dit is de voorganger van de Tyros. Ik weet alleen z'n huidige waarde niet!
verder tja.. roland JV/XP serie klinkt erg goed en vooral de JV modules kosten tegenwoordig bijna niets meer (200 euro voor een JV1080 ongeveer). dan moet je er alleen wel een midi keyboard bij hebben
 
DGX505 is níet geschikt voor snelle loopjes en dergelijke want de toetsen komen nogal traag omhoog. Ik heb er zelf een tijdje les op gehad (2 of 3 jaar terug?) en had een beetje een hekel aan het ding omdat het toetsenbord me zo tegenviel.
 
Geurt wil niet aan tweedehands, dus vallen gewoon af jongens! ;)

Ik denk dat je je met de junoD geen buil zult vallen, eerlijk gezegd. De sounds zijn voor het geld prima, volgens mij gebaseerd op samples uit de jv-serie, veel presets en een vrij no-nonsens bediening. Heb je hem zelf al een keer bespeeld in de winkel? wat vond je ervan?
 
Yep, goede keus die JunoD. Ik denk niet dat je voor 500 euro een betere allroundsynth zult vinden (tweedehands niet meegerekend). De (e-)piano's zullen wel niet top zijn, maar waarschijnljik goed genoeg voor een live-mix. En sowieso: volgens mij heb je gewoon geen alternatief voor jouw eisen en 500 euro!
 
Juno-D of Yamaha S03. Ik vind de Rhodes-geluiden van Yamaha i.h.a. beter. Of ga naar keyboards kijken (zou overigens niet mijn neiging zijn).

Als je occasion bij een winkel koopt, dan heb je i.h.a. ook garantie. Dus als je bij een winkel een Yamaha S30 vindt, is dat ook een goede optie (hoewel misschien de S30 voor jou geen meerwaarde heeft boven de S03). Maar kijk eens naar occasions bij muziekzaken.

Maar als je totaalbudget 1000 EUR is, denk je dan echt dat je 500 EUR aan accessoires kwijt bent? Als je echt een zelfstandig bruikbare versterker wil, dan kan ik daar wel inkomen, maar als je alleen een monitor zoekt...

* Draagtas voor 61 keys is denk is ca 60 EUR (cases zijn duurder, hoewel de zgn softcases van Stagg best prima zijn en niet te duur). Hufterproof flightcases zijn natuurlijk een ander verhaal.
* Keyboardstandaard: zoek je iets voor één keyboard? Dan heb je voor ca 25 EUR een stevige dubbele X-standaard, nieuw uit de winkel
* twee snoeren... moet voor 30 EUR kunnen.

Dan heb je 385 EUR voor een versterker en 500 EUR voor een synth. Voor 385 EUR kun je - met goed zoeken - wel een actieve monitor of keyboardversterker vinden; het kan m.i. zelfs goedkoper (welk vermogen zoek je? Zoek je stereo?). Twee actieve monitoren met een simpel mixertje ertussen is ook een optie.

Succes ermee.
 
ik zou live niet graag 2 monitoren hebben.. ok je hoort jezelf dan niet in stereo maar je moet anders zoveel meeslepen steeds.
 
Hoi!

De Juno lijkt inderdaad ideaal voor mij, en ja, ik heb er al op gespeeld en vond hem alleszins goed genoeg!

Qua versterker moet het inderdaad een live-spul zijn, mono maar genoeg power!

Alvast bedankt voor de reacties en tot?...

Geurt
 
Je zou ook de Korg X5D kunnen gaan checken ergens. Simpel synthje, 't geluid vind ik zelf best de moeite en in Holland voor €500,- nieuw te verkrijgen. (o.a. bij feedback.nl)

new_korg_x5d_l.jpg


Succes met je keuze alvast!
 
Ookal wil je geen tweedehands... een X5d nieuw kopen is zonde! tweedehands vind je ze al voor 125 euro...
 
Punt is dat die Juno-D nou juist voor het brood en boter werk bij bandjes gemaakt is.
Gewoon kant en klare geluiden en spelen maar.
Voor een synthfreak die lekker aan knoppen wil draaien is zo'n ding oer en oersaai (IMHO).

D'r is trouwens nog een tussenmodel van ook Roland.
http://www.rolandce.com/productinfo/productinfodetail.asp?Welke=567#

Zelf vind ik die SH201 dan toch wel wat mooier. Maar is dan heel wat anders.
 
:erm: hmmm.. lijkt me sterk.
De 101 was/is analoog, en de 201 is digitaal.

En eerlijk is eerlijk: analoog heeft over 't algemeen meer "kracht/warmte/of hoe je 't ook wil noemen.." in 't geluid zitten.

De 201 is wel weer een STUK uitgebreider (aan de specs te zien). MAAR 't blijft even gissen: de 201 is nog niet in de winkels.
 
Back
Top