DIY Buizen Synth Ofzoiets

Re: Buizen pré

Re: Buizen pré

Origineel geplaatst door kupfer_m


richard 2000,

Heb je die lin-log convertor zelfs ontworpen of van 't net geplukt ?
Schema's van je VCO ??*D

Groeten,
Kupfer

Lees je antwoord ook nu pas:D ,

De lin to log heb ik zelf bedacht maar is gebaseerd op het ome Bob Moog VCO, dus gewoon een teruggekoppeld transistor array CA3046 met een opamp CA3240, en het buizen VCO zelf is eigenlijk ook gebaseerd op het Moog VCO, Ctje opladen, dit meten en als die laag genoeg is ontladen, dit gebeurd met 5 triodes en het schema houd ik (nog) prive.
Die drift die in me VCO zat, zat mij niet lekker dus die heb ik toch kunnen oplossen en het VCO is nu dus ook niet meer beperkt tot 18Khz ofzo, maar loopt nu door tot ca 50Khz, lijkt mij wel voldoende nu, de beperking zit nu in het lin to log, deze levert niet meer stroom.
De blokgolf met PWM is nog ff lastig, k'heb PWM met best een scherpe blokgolf, maar deze werkt niet goed over de hele freq.range dus dat moet ik nog verbeteren.
 
Origineel geplaatst door richard2000
Kassie bovenkant
attachment.php
te vet!

iemand de legendarische game 'Fallout' (1 en 2) gespeeld? PIP-boy anyone? :D

(of hang ik nu weer te erg de nerd uit?)

f2_nowyrok_02.jpg
 
Origineel geplaatst door kupfer_m
Hey Richard,

Gebruik je in je VCO een gasontladingslamp of enkel triodes ?

Groeten,
K.

Enkel triodes, het zou wel een stuk makkelijker zijn met thyratrons maar ik wil ze proberen te vermijden omdat ze niet meer gemaakt worden, tenminste de kleintjes dan, bovendien zijn het digitale buizen:duivels: , ze kunnen alleen maar aan of uit :D krijg ik zodadelijk nog een digitaal geluid ook!
Nee geintje, ik heb hier wel een paar EN93, schijn je ook een ruisgenerator van te kunnen maken, maar ik maak het mezelf graag moeilijk dus gebruik alleen buizen die nu nog gemaakt worden.
 
buizensynth

buizensynth

Weer wat verder met me buizensynth :D ,

Me buizies geven een blokkie met PWM, ik heb iets gebouwd gebasseerd op een sample en hold generator en het werkt redelijk goed, PWM van 0 tot 100 gaat niet, enkel van 10 to 90% ongeveer, en boven de 10Khz wordt het een beetje een bende :D , luister maar naar de audiovoorbeeld.
Werkt met 3 dubbeltriodes ECC82 en 83's en dubbeldiode EAA91, best een zooitje dus, en er komt geen silicium aan te pas :)

Zal zsm wat plaatjes plaatsen van de PWM op scoop, maar je kan wel vast horen, ik heb geen CV outputgeval ofzo dus ik kan geen melodietjes spelen, me CV controller is dus een potmeter:D
 

Attachments

  • untitled (3).mp3
    850,2 KB · Bekeken: 41
Laatst gewijzigd:
Laatste, dit is bij 15Khz, beetje vervormt, maar in dit bereik gebruik je het toch niet, PWM werkt ook niet meer luister MP3tje.

Me VCO is wel klaar zo, en ben nu met een ladder filter bezig en dat gaat aardig, lekkere resontie al, moet het alleen nog ff uitwerken.
 

Attachments

  • img_2607f.jpg
    img_2607f.jpg
    11,2 KB · Bekeken: 42
Thanx, dit gaat me beter af dan muziek maken, is ie zodadelijk af kan ik er nog nix mee:D :confused:

Moet ff een weekje ofzo in de ijskast want me onderdelen zijn op.
Filtertje werkt al aardig maar ik kom wat buffering te kort, dus daar heb ik weer een dubbeltriode voor nodig en ik heb geen lege voetjes meer over voor een VCA, dus dat moet ik nog ff maken en bestellen, wordt behoorlijk vol dat kleine kassie.

Ik ga maar vast nadenken over iets modulairs ala frackrack...
 
Ben maar vast begonnen met het bedenken van een modular idee voor mijn buizensynth, ik ga de maten van Moog gebruiken, dus 8,75" hoog, en de breedte wordt een veelvoud van 2,125", het VCO wordt dan 1 hoog en 4 breed, groot dus.
Dat was ook nodig want daarachter komt een chassis met daarop 9 buizen, ik heb vragen gekregen of de buizen via de frontplaat uit konden steken maar dat wordt technies haast onmogelijk, ik zou dan om de potmeters en schakelaars heen moeten werken, of nog grotere fronten maken, en het komt de schakeling niet ten goede, een aantal buizen moeten afgeschermt worden, anders pikken ze van alles op, wat wel kan is een doorzichtig front, kan je iig de buizen erachter zien.

Hieronder het front, hier heb ik jullie hulp bij nodig, zit alles erop of juist teveel, iets wat ik vergeten ben en toch echt nodig heb, laat het me weten.
Boven zitten de freqeuntie parameters, helemaal links de CV ingang, dan de range in 4 standen, dan een tune en een finetune,
dan links naar beneden 3 modulatie ingangen 1x LFO, 1x EG, en een externe die je kan gebruiken met wat je wil, bv VCO voor FM, ze hebben 1 CV in en eigen potmeter,
recht daarvan de waves, boven de zaag met invertschakelaar en leveloutput en 2 uitgangen, daaronder de blok met PWM regelaar en modulatieregelaar voor externe PWM met 1 CV ingang, blok uit heeft ook 2 uitgangen, rechtsboven zit 1 uitgang waar zaag en blok gemixt uitkomen.
Helemaal onderin zit de sync, in ingang met schakelaar voor sync on/off, en 4 sync uitgangen.

Mijn dank is groot voor jullie input:okdan:
 

Attachments

  • frontpaneel tube vcoklein.gif
    frontpaneel tube vcoklein.gif
    8,2 KB · Bekeken: 48
Ja dials wil ik zeker gebruiken, maar die zit standaard niet in die Scheaffer prog waar dit mee getekend is, dus die van jouw ga ik ff intekenen, maar ik denk wel dat ik het zwart laat, wit wordt altijd zo lelijk na een tijdje, of geen 1 kleur en een doorzichtige frontplaat.

Maarre zitten de juiste knoppen erop en op de goede plek?
 
Je moet je gewoon is aanmelde op wat yahoo groepen.
Ken stone
dotcom format
en nog een paar daar staan veel .fpd files geshared.
En zo kan je bv de dials uit een andere file copieren naar die van jou.
 
en nog een paar daar staan veel .fpd files geshared.

ModularSynthPanels bijvoorbeeld heeft een enorme berg .fpd staan.
 
Ik heb trouwens een jongen in engeland die panels maakt.
Ik was laatst voor 5 panels (3 vco + 2 anderen) 60 ukp kwijt.
Was met materiaal en verzenden er bij en zijn best goed gelukt!
 
Origineel geplaatst door etaoin
ModularSynthPanels bijvoorbeeld heeft een enorme berg .fpd staan.

Thanx, ga ze ff checken:okdan:

Origineel geplaatst door Mono-Poly
Ik heb trouwens een jongen in engeland die panels maakt.
Ik was laatst voor 5 panels (3 vco + 2 anderen) 60 ukp kwijt.
Was met materiaal en verzenden er bij en zijn best goed gelukt!

Is dat deze? , die leek mij ook wel:okdan: ,

en nu we toch bezig zijn8o) , weet iemand een goedkoop alternatief voor PCB123, die zijn mij een beeeetje te duuur met hun printjes, ben 45euro ofzo kwijt aan 1 printje....:bekdicht:
 
Back
Top