CS-80 lookalike

Cheimoon

Ouwe rot
Lid sinds
25 juli 2003
Berichten
3.519
Locatie
Ottawa
Deze thread is uiteraard geïnspireerd door de thread van Lennox, maar toch anders. Het gaat me namelijk niet om de CS-80 sound, maar om het uiterlijk.

Ik had het pas met SF-lid Danny over een synth die erg op de CS-80 lijkt qua uiterlijk (qua sound zat-ie volgens mij in een andere richting). Wordt inclusief foto uitermate lovend besproken in de A-Z van analoge synths (Peter Forrest), er zijn er maar een paar (tientallen?) van gemaakt en Peter Forrest zou er erg graag eentje willen. Was volgens mij ook de enige synth van dit bedrijf. Alleen kan ik niet meer op komen hoe hij heette (of de fabrikant) en liggen mijn A-Z's een paar honderd kilometer verderop. Iemand die dit weet? En als er ergens een foto van staat op internet is dat natuurlijk helemaal cool...
 
Origineel geplaatst door ralphvanzeel
Yahamah GX-1

dat was ook mijn eerste gedachte, maar die lijkt toch niet echt?
Maar hij klinkt wel een beetje hetzelfde. Is dus eigenlijk het omgekeerde: cheimoon bedoelt een synth die niet hetzelfde klinkt, maar wel ongeveer hetzelfde uitziet. :D
http://www.tracesofnut.com/images/jeff4.JPG



-edit- plaatje veranderd in link naar plaatje, voor degenen die hun pc niet op een breedbeeld plasmascherm aangesloten hebben :engel:
 
Laatst gewijzigd:
Nope, niet de GX-1. Die valt ook niet echt binnen de omschrijving, want die klinkt wél als de CS-80, hij is niet onbekend en hij is van een groot bekend merk.. Het was gewoon een echte synth met één klavier. Alleen dan bijzonder obscuur... En hoe hij klinkt weet ik eigenlijk niet; ik geloof niet dat-ie met de CS-80 vergeleken werd qua klank.

Trouwens: zou dat plaatje a.u.b. iets kleiner mogen... :o:
 
hoe krijg je dit soort foto's gepost ? Die mogen toch niet groter zijn dan 600x800 pixels ? Of heb ik m'n abonnement niet op tijd betaald ?
Mij staat ook nog vaag iets bij uit A-Z, volgens mij ging het om een Duitse bouwer (Berlijn) ?
 
dit is een url naar een plaatje, daarom valt ie niet binnen de restrictie. En sorry cheimoon, maar ik wilde dat je heeeeeeel goed kon kijken of dit niet degene was die je bedoelde :engel:

btw.: ik begreep dat de GX-1 de orgelversie van de cs80 was, maar wel met dezelfde techniek. toch? :confused:
 
Nu we het toch over de GX-1 hebben, die had een te gekke analoge programmer. Een kleine preset-cassette vol met insteltrimmertjes die je mbv een programmer voorzien van lampjes op de juiste waardes kon instellen (je maakte dan een kopie van de instellingen van het GX-1 paneel). Jammer dat dit niet in de CS-serie is doorgevoerd.
 
De GX-1 was eigenlijk het studiemodel waar achteraf alle CS-en op werden geënt. Het was een orgel in de zin dat je een aparte programmer nodig had om klanken te editeren. Maar als je die had, dan kon je er meer mee dan een CS80.

ABBA en ook Stevie Wonder heeft erg veel met de GX1 gedaan.

Maar waar het Cheimoon en mij om gaat is dat er een synth zou zjin die qua uitzicht erg hard op de CS80 lijkt. Qua klank zou het absoluut een andere synth zijn volgens Cheimoon. En ik heb er dus geen flauw idee van over welke synth het gaat :D .

Iemand?

Bedankt :okdan:

:doei:
 
RSF polykobol?

4-picture1.jpg


Hij komt niet veel voor, maar daarnaast is ie qua uiterlijk ook niet echt gelijkend. Hij is dan weer wel touch sensitive.
 
Origineel geplaatst door Camiel Toe
RSF polykobol?

Hij komt niet veel voor, maar daarnaast is ie qua uiterlijk ook niet echt gelijkend. Hij is dan weer wel touch sensitive.

Nope, ook niet... Ik weet ook nog dat-ie over twee pagina's staat, de eerste helft op een rechterpagina, de rest op de achterkant daarvan. Damn, ik wou dat ik mijn A-Z bij de hand had! Of misschien is het ook wel beter als we 'm niet vinden - vaak blijkt in dit soort gevallen achteraf dat er in mijn geheugen van alles gecombineerd is... :engel: (maar nee, ik ben toch vrij zeker van mijn zaak!)

Trouwens, Dumdumdadum: geen problemen met je plaatje hoor, alleen deed-ie er ook hier (120kb/s) een hele tijd over om te laden en verpesten zulke brede plaatjes de thread, dus vandaar... Veel meer info over de GX-1 (waar Keith Emerson nog mee getourd heeft!) is trouwens hier te vinden! :)
 
Origineel geplaatst door Cheimoon


Trouwens, Dumdumdadum: geen problemen met je plaatje hoor, alleen deed-ie er ook hier (120kb/s) een hele tijd over om te laden en verpesten zulke brede plaatjes de thread, dus vandaar...

Begreep ik wel, hoor, ik had me niet gerealiseerd hoe groot het ding was. ;)
het is aangepast, kijkt inderdaad wat fijner :)
 
De synth staat trouwens niet op sonicstate.com, vintagesynth.org, harmonycentral.com of synthmuseum.com (of ik heb er overheen gekeken...). En ik kan hem ook niet vinden op keyboardmuseum.com, maar dat moet haast wel aan mezelf liggen (hoewel ze daar ook weer niet zóveel foto's hebben).
 
Logan Electronics, Vocal Synth
Peter Forrest: If you've got one, I want it.
 
Origineel geplaatst door wouw
Logan Electronics, Vocal Synth
Peter Forrest: If you've got one, I want it.

Yes! Die is het! Nu nog even een foto zien te vinden... :P

:halleluja
 
De foto in het boek is erbarmelijk slecht, en ik kon zo 123 niets op het net vinden.
 
Origineel geplaatst door wouw
De foto in het boek is erbarmelijk slecht, en ik kon zo 123 niets op het net vinden.

Niet zo groot en zwart-wit, toch? Op het net valt het inderdaad niet mee. Ik kwam een thread tegen op Analogue Heaven waarin gevraagd werd om foto's van de synth met de opmerking dat de poster 'm nog nooit gezien in al de jaren dat-ie E-bay volgde. Uiteraard geen reacties gevonden... Zouden er echt helemaal geen SF-ers zijn die 'm (via-via-via-via) kennen? Dat zou toch wel wat hebben, op een bepaalde manier. :D
 
Ik had gisteren de tekst uit het boek doorgelezen. Volgens mij waren het een string-bak, choir-bak en 7 stemmige synthesizer in één. In zwart-wit lijkt hij niet echt op een CS80 hoor. Hij zal wel veel gekleurde schuifjes en knopjes hebben. Hij doet jou denken aan de CS80, had jij ooit een kleurenfoto gezien dan ?
Hij weegt maar 35 kg, dus eigenlijk ljkt hij in de verste verte niet op een CS80 ;)
 
Nee,ik ken ook alleen die foto. Het is een tijd terug dat ik 'm gezien heb, maar wat ik me ervan herinner is een grote bak, schuin paneel, veel schuifjes en vier pootjes, en het beeld dat ik daarbij in mijn hoofd heb lijkt wel wat op de CS-80. Maar zoals ik al zei, het is een tijd terug, dus misschien wel helemaal niet meer betrouwbaar (hmm, voor mijn geloofwaardigheid is het misschien wel beter als de foto helemaal niet meer gepost wordt :D ).

Beschrijving op Synrise trouwens:
Gigantisches Multikeyboard mit einem Gewicht von rund 35 kg! Das hohe Gewicht kommt nicht zuletzt durch die über 500 verwendeten ICs zustande, denn neben 68 Slidern sind auch 51 Drucktaster verarbeitet worden. Der Prototyp des VOCAL SYNTH verfügte über eine 49er-Tastatur, das Serienmodell hat jedoch 60 Tasten. Das Multikeyboard besteht aus einem monophonen Synthesizer, einem polyphonen String-Teil (String Melody) und dem VOCALIST. Der Synthesizerteil besitzt drei VCOs mit den Wellen Sägezahn und Rechteck, sowie Pulswelle, Oszillatorsynchronisation, rosa und weisses Rauschen, zwei ADSR-Hüllkurven mit Single- oder Multiple-Triggerung, ein VCF und einen LFO mit den Wellenformen Dreieck und Rechteck (Modulationsziele: VCO, VCF, VCA). Beim VOCAL SYNTH sind die Bedienelemente leicht angewinkelt und auf der Oberfläche angebracht. Wollte man Synthesizer stapeln, so müsste der VOCAL SYNTH schon der oberste sein - aber bei 35 kg Gewicht... Übrigens arbeitet dieser Synthesizer mit maximal siebenstimmiger Polyphonie!
  • Klavier met vijf oktaven.
  • Drie gedeelten: monofone synth, polyfone stringsynth (dezelfde als de Logan String Melody) en de Vocalist (polyfone choirsynth).
  • Monofone synth: drie VCO's met saw en square; met pulse width en osc-sync, white en pink noise, twee ADSR's (met single en multiple triggering), één VCF, één LFO (triangle en square, naar VCO, VCF, VCA).
  • Maximaal zeven stemmen polyfoon.
 
wel interessant deze draad...................

Maar eerlijk gezegd is qua design de CS80 UNIEK!
Met uitzondering van de CS50/60 dan...

Ik denk niet dat er op iets op lijkt.

misschien de Firstman String orchestra?:D 8o)
 
Als je over de duivel spreekt... :duivels: Er staat nu een Logan Vocal Synth te koop op eBay (zie deze thread). Gènig! En minstens zo gènig: inclusief een goede foto. Kan deze thread mooi gecompleteerd worden. :) (nou ja, zo zonder geluidsfragmenten is 'compleet' niet echt het juiste woord natuurlijk, maar okee...)

En dan kan er ook meteen beoordeeld worden hoe het met mijn visuele geheugen zit. Ik geef toe dat het geen superlookalike is van de CS-80, maar ik vind dat er toch wel duidelijk overeenkomsten zijn... :engel:
 

Attachments

  • 9c_12_sb.jpg
    9c_12_sb.jpg
    37,4 KB · Bekeken: 73
Back
Top