korg Karma

willvandervliet

Ouwe rot
Lid sinds
2 augustus 2004
Berichten
616
Locatie
rotterdam
Zijn er onder ons ook gebruikers van de Korg Karma?

Zelf heb ik er sinds een half jaar 1 staan, maar pas sinds een paar weken begin ik echt plezier te krijgen in het apparaat.

Wel heb ik hiervoor de combi's van Karmalab en Doublle EJ Projects gekocht- de meegeleverde combi's van Korg vond ik voor het grootste deel niet echt bruikbaar en het zelf maken van combi's op de Karma gaat me nog iets te ver.

Dus eigenlijk is mijn vraag ; wat zijn jullie ervaringen met de Korg Karma en evetueel met de verschillende combi's die in omloop zijn.

Wat sound aangaat kan ik in ieder geval laten weten dat ik meer dan tevreden ben en denk ik eigenlijk dat ik deze synth nooit meer weg doe. (vooral omdat als je even wilt jammen je er in een handomdraai een goed klinkende begeleiding bij maakt.)

Alleen het toetsenbord vind ik een ramp om te bespelen, eigenlijk een aanfluiting voor een apparaat van deze klasse, maar dit heb ik opgelost door mijn Roland XP80 als master te gebruiken.

Gr. Will
 
Ik heb hem ook en het blijft mijn favoriete rompler synth...........


Die combi's die je hebt gekocht, waren die het geld waard?
Ik twijfel al een tijdje over evt aanschaf..........

Leuk is ook om de MIDI out op een andere synth aan te sluiten en de KARMA functie los te laten gaan.
 
Ja, ik vind die combi's van double EJ ook een beetje dubieus. Zal best goed zijn enzo, maar ik zie zo'n kerel van 60 plus achter zo'n Karma lekker trance combi's maken...:) Maar dat is vast geen valide reden om ze niet te proberen ;)

De combi's van Karma lab zijn wel goed (hoewel niet allemaal mijn stijl).

Voor de rest vind ik het een fantastische synth. Het MOSS board is trouwens een te gekke toevoeging aan deze synth.

Over het toetsenbord... tja, ik vind het wel meevallen. Het kraakt af en toe, zeker met aftertouch. Ik kan er mee leven.

Het instellen van FX en KARMA , bewerken van programs vanuit een combi dat vind ik allemaal erg omslachtig.
 
Wat die combi,s van Doublle EJ projects aangaat moet ik zeggen dat deze echt erg goed zijn, en in ieder geval stukken beter dan de orginele combi's.

Gebruik je ook de Rearcarnation combi's van Karmalab, en wat zijn je ervaringen daar mee?

En inderdaad is het te gek om de Karmafunkties te gebruiken met een externe synth.

Wat het toetsenbord aangaat denk ik dat dit per persoon verschilt, het is niet zo dat ik het een gammel bord vind maar het speelt voor mij gewoon niet prettig.
 
Oasys lichtere versie

Oasys lichtere versie

Kan iemand mij misschien iets vertellen over de lichtere versie van de Oasys dan ga ik vast sparen en of een bank beroven

bedankt groetjes en hef a nijs dee:luv:
 
Back
Top