Maak een stukje hardcore

Origineel geplaatst door Dj Ruffryder
kick is een droge sample van een 909, door een compressor en een gate gehaald.. n keer doorgelust op de mengtafel en wat met de eq gespeeld, dan weer doorgelust en ietsje overstuurd op dat kanaal, daarna door de sherman filterbank heen, signaal wat ik daarvan terugkreeg weer op de tafel overstuurd, en dat geheel weer door een compressor heen...
ik ben eerlijk gezegd zelf nog niet tevreden over de beats.. dat is iedere keer weer een kritiek punt bij mij, ze missen iets.. attack zit er op zich wel goed in, maar t lijkt of hij wat mist op bepaalde frequenties... :kont:
volgens mij moet je je bass ff wat minder pushen, je hebt wel errug veel sublaag moet je maar eens vergelijken met professionele tracks daar zit veel minder in

doe het ff wat rustiger aan met die bass en je houdt meer kick over en het zal gerust nog wel beuken :) verder klinkt t errug goed trouwens, niet mijn stijl maar het is zeker vakwerk :halleluja
 
Origineel geplaatst door ReSoNaNcE
nog wat aanpassingen gemaakt aan de intro + begin gemaakt van track die los komt onder begeleiding van de nord rack

verder zal ik deze topic niet meer spammen met snippets uit deze track :D
koel, geen wereldschokkende geluiden maar wel apart in elkaar gezet...leuk :)
 
die wereld schokkende geluiden komen zeer binnekort!

morgen krijg ik hopelijk mn filterbank 2 binnen ... is alweer vertraagd door die rot kerst :D
 
Origineel geplaatst door virkaz
Ik snap niet helemaal wat je er jammer aan vind.


Ik bedoel het gebruik van presets. Dat is hetzelfde als magix music maker. Sample inladen, onherkenbaar verminken en je hebt je "eigen" track gemaakt. Je kan zelf niet beslissen over hoe het klinkt. De basis is een sample van een synth die een specifieke klank heeft. Alleen met extreme eq(bandpass) kan je dr nog iets van maken dat echt door jou bedacht is=extreme eq op een bepaalde freq. Het geluid van de synth is bedacht door Juno of korg vroeger en tegenwoordig door Clavia Nord of Propellerhead(malstrom & subtractor).

Ik heb 1 noot als sample. deze melodie sample is weer iets van 3 juno samples die ik gelayered had destijds. (=dus eigenlijk een eigen geluid)
"eigen geluid" in de zin van eigen bij elkaar gesprokkelde geluid wat al gemaakt is door anderen.
Mijn eigen geluiden zijn gemaakt voor in een specefieke track waar ik aan werk. Voor de volgende track begin ik weer met de modules uit reason. Natuurlijk gebruik ik oude geluiden die ik gemaakt heb(lang leve de combinator) maar die pas ik wel aan voor een nieuwe track.

Ik weet dat er niet veel mensen zijn die dat doen, vanuit een zaagtand/sinus/blokgolf/ruis geluiden maken. Ik gebruik natuurlijk ook samples alleen voor de drums.

Het verschil is dus dat ik nieuwe geluiden maak en veel mensen bestaande geluiden(de nieuwste synths/s) gebruiken. Dit is geen waarde oordeel. Iedereen heeft zijn eigen manier van werken.

ik heb deze track op een 80386 sx25 mhz gemaakt. Ik moest toen roeien met de riemen die ik had: maw: geen vsti/geen softsynths (axs was er toen nog niet)... etc. verder is alles 1shot samples (zoals nu ook nog veel gebruikt worden)..

Je wou toen geen hardware? Volgens mij was hardware toen ook alleen in studio's te vinden of niet ?
Misschien ken je deze al: Dreamstation(www.dreamstation.de . Het is ook een tracker maar de geluiden kon je zelf maken met een softsynth en je kon mono samples inladen. Die softsynth in combinatie met de FX van dreamstation zijn uniek. Ik ga dan ook overstappen naar sonar en rewire reason dan aan sonar. Kan ik dreamstation ook gebruiken in mijn producties.

[/quote]
Het is dus 1 sample en de melo maak ik zelf. In reason zit een sampler die 10 x beter is als die van ft2 (met meerdere layers etc etc.).. Enfin, ik probeer alleen uit te leggen dat het geen magic musix maker oid is...
[/QUOTE]

Wat is geen "MMM oid"?? Reason? FT2?
 
MadThijs,

Idd het zijn samples van een juno, maar als je er 3 overelkaar heen gooit heb je toch in feite 3 oscs?
Hardware kon ik niet betalen er was toen nog (bijna) niemand met internet en er waren geen internetstore. In de provincie waar ik woon kon je alleen gem en roland keyboardjes kopen.. enfin..
Later een keer bij PPA geweest in Gorinchem, toen wist ik wat een sampler was -> s2000 van akai voor 1800 gulden ofzo? of misschien wel 2500...

Enfin, ik heb nu wel geld voor hardware en heb het nu ook.
FT2= Fasttracker 2 das een tracker. www.madtracker.org is een Fasttracker voor windows bijv..
MMM oid = van die sneue kant en klare seq progjes met kant en klare melodie samples etc etc..

Bij magix music maker gebruik je toch complete lijntjes? Of heb ik het mis. ... (dat was in 1996 oid wel zo iig)
Dreamstation ken ik nog wel van vroeger, maar was te zwaar voor mijn (vaders) pc destijds.

Samples verkrachtte ik altijd in SoundForge 4 en in FT2 z'n eigen sampler (Gain, EQ, galm etc etc)
Bassdrums layerde ik bijv altijd (soms wel 10 opelkaar => 10 oscs! :))
Die samples kon je ook detunen van elkaar (links en rechts pannen en je hebt vette unison ;-))
Plus je had ook envelopes en "lfo's" op de pitch... maw wat hou je dan nog over van de originele sample.

gr

virkaz
 
Laatst gewijzigd:
vind het een beetje gezeur om niets eerlijk gezegd :gaap:

nou weer beukende mp3'tjes posten verdomme :smeris:
 
Origineel geplaatst door Nightstorm
vind het een beetje gezeur om niets eerlijk gezegd :gaap:

nou weer beukende mp3'tjes posten verdomme :smeris:


helemaal mee eens. hoop geschreeuw weinig herrie.
wil weer gebeuk horen.
 
hier nog wat herrie ..... niet om aan te horen maar er zijn altijd wel mensen die t leuk vinden .....

het mist laag etc. had geen zin om dit verder nog fatsoenlijk te layeren of te bewerken .....

machinedrum kick geroute door gitaar pedaal en zn eigen fx ... en gegained op mixer

pas op je speakers rond de 11 seconde speeltijd, komt een hoop feedback vrij .......
 

Attachments

  • hoop-herrie.mp3
    726,9 KB · Bekeken: 85
Origineel geplaatst door Nightstorm
vind het een beetje gezeur om niets eerlijk gezegd :gaap:

nou weer beukende mp3'tjes posten verdomme :smeris:
Ja dit is dan ook weer jammer. Heb je het wel gelezen??
 
Origineel geplaatst door MadThijs
Ja dit is dan ook weer jammer. Heb je het wel gelezen??
ja ik heb het gelezen ja en ik vind het enorm gezeur op niets af...ik wil ook nog wel even beargumenteren waarom maar ik heb geen zin in een ellenlange discussie over dit onderwerp:
ik vind dat je enorm interessant loopt te doen dat jij al je geluiden zelf maakt (join the club je bent niet de enige en zeker niet in de hardcore, presets voor hardcore zijn vrij schaars), je zegt geen waarde-oordeel eraan te willen hangen dat hij samples heeft gebruikt maar ondertussen vind je het wel "jammer"...lijkt mij toch een waarde-oordeel eerlijk gezegd..
zoals je zelf zegt ieder zijn eigen manier van werken, daarnaast kan het werken met samples juist omdat je afhankelijk bent van wat anderen al gedaan een enorme uitdaging zijn om er toch je eigen draai aan te geven en kan het zeker creatief zijn...de vergelijking met magix music maker slaat nergens op, magix music maker bestaat (of bestond?) uit voorgebakken loopjes die je alleen maar zelf even in een eigen volgorde hoefde te zetten en dat is absoluut niet vergelijkbaar met wat virkaz heeft gedaan (of je virkaz' tracks nou wel of niet tof vindt)

daarnaast hoort deze discussie hier absoluut niet thuis, dit heeft niets met hardcore te maken maar met sampling in het algemeen daarvoor zijn andere topics, dan kan ik die met een gerust hart ontwijken...
 
onder het motto meer beukende mp3's :smeris:

heb vandaag mn filterbank binnen gekregen en echt ... 1 woord .. ZALIG :{

Ik ben zelfs weer van de kick uit mn machinedrum gaan houden .... alles wat je erdoor gooit klinkt gewoon ranzig

hier ff wat gepiel van mij .. t stelt nog weinig voor maar ik heb nog niet echt door wat alles precies doet in welke combi :)

Machinedrum + FB
 

Attachments

  • machinedrum-fb2.mp3
    793,2 KB · Bekeken: 83
Origineel geplaatst door MadThijs
Ja dit is dan ook weer jammer. Heb je het wel gelezen??
Nou, ik kan je op zich geen gelijk geven. DreamStation was er in die tijd nog gewoon niet, en creatief samples stapelen met FT2 is dan het enige wat overblijft; ook in de tijd van de Amiga met Protracker was je gebonden aan wat je uit je synth kon halen. Het stikte gewoon van de piano-samples.

Internet (of uberhaupt het feit dat je voor weinig een muziek-applicatie kan downloaden die werkt op je machine inclusief coprocessor en SB Value (of GUS als je mazzel had)) is allemaal veel nieuwer dan dat. Alle samples uit FT2 komen uiteindelijk van bestaande tracks of synthesizers die creatief leeggesampled waren.

Een 386, dan spreken we over 1992 of zo op z'n vroegst, en rond 1995 op z'n allerlaatst. Softsynths? Vergeet het, behalve misschien op een Amiga met Octamed. SX25? Je mag blij zijn als Wolfenstein draait met je AdLib of Covox of FM-chipje van de Soundblaster. Computers kosten klauwen vol geld en een geluidskaart was luxe, geen noodzaak.

Future Crew - al die legendarische demo-groepen uit die tijd? Presets. Tig keer iets uit een Wavestation of een 01/W of M1 tegengekomen. Keith303 van Radical Rhythms en zo die de hele dance-scene van trackers nog een trap omhoog gaf? Een hele hoop dat direct uit de CS1x kwam.

Aan de andere kant, bij de eerste samplers was het niet anders. De Mellotron had violen van een echt orkest - geen zelfgemaakte geluiden. De E-mu Emulator had ook libraries. Het enige wat je op zo'n ding nog kon doen is zelf golfvormen tekenen - wat bij FT2 ook vaak en veelvuldig gedaan werd. Niks nieuws dus.

FT2 heeft zoveel werk en creativiteit nodig van de gebruiker zelf om om al die limitaties heen te werken (geen filters, geen effecten, geen echte synthese) dat het punt dat men niet creatief is omdat men van presets gebruik maakt eigenlijk helemaal niets meer te betekenen heeft.

Maarreh, evengoed gave thread. :okdan:
 
MD + wat filter sweeps op de filterbank
 

Attachments

  • md-fb.mp3
    528,5 KB · Bekeken: 69
Origineel geplaatst door ReSoNaNcE
MD + wat filter sweeps op de filterbank

Vette filterbank :)
 
Back
Top